eenneell pisze:Po pierwszym myciu woda staje sie 1-krotnie , po drugim 2- krotnie brudna!!!!
Celna uwaga eenneell. Warto by wspomniec o filtrowaniu plynu. Chyba ze stoauje sie nowy po kilku plytach. Ja naprzyklad zastosowalem bardzo prosty ale skuteczny sposob. Mialem kiedys male akwarium, rybki odeszly, pozostal akwarium i sprzet. Wiec wykozystalem to. Zamiast wody jest plyn i sie filtruje calkiem niezle. Trzeba tylko za kazdym razem wymienic filtr, lub wklad. W moim wystarczy wymienic filtr. Troche to trwa ale jest skuteczniejsze od filtrow do kawy. Testowalem tez filtrowanie za pomoca filtrow do wody, ale jest to zbyt kosztowne.
marek_c4 pisze:Myjka w drodze, wodę dostałem dzisiaj w aptece , a izopropanol oraz fotonal mam nadzieję zdobyć w poniedziałek.
Jak wszystko dobrze pójdzie to we wtorek będzie pierwsza przepierka .
Pozwolę sobie na napisanie kilku słów odnośnie wrażeń odsłuchowych z przed i po pranku.
Przed rozpoczeciem mycia upewnij sie czy krazek do ktorego przymocowujesz plyte dobrze zakrywa label, gdyz w przeciwnym wypadku moze nastapic odbarwienie (uszkodzenie labela) no i do plynu przedostanie sie farba. Mozesz czesto spotkac sie z takim przypadkiem. Polskie labele sa bardzo slabo zabezpieczone, lub wogole nie byly zabezpieczone. Warto pomyslec o dodatkowym zabezpieczeniu w postaci uszczelki. Podczas mycia i zmiany kierunku obrotu, unies troszke ja do gory, wtedy szczoteczki nie beda blokowaly. Mozna tez zakrecic troszke mocniej i nic sie nie stanie tylko gdy masz wiecej plynu w myjce moze troche sie wylac. Nie dziw sie gdy jedna plyta bedzie szla lekko a druga ciezej, to normalne. Po zakonczeniu mycia nie zapomnij przplukac myjki. Szkoda zeby brud po plytach pozostal na szczotkach. Polecam tez w zaopatrzenie sie w sztoteczke do czyszczenia plyt.
Tylko nie puszczaj plyt zaraz po myciu. Trzeba troche odczekac
Powodzenia

Efekty swojej pracy uslyszysz odrazu