aste pisze:ale po zabawie z filtrami wszystko było ok.
Jakimi filtrami? High/Low?
aste pisze:Przy włączeniu prawy kanał dużo ciszej gra , po chwili grania głośność spada w dół jakby ktoś przekręcił gałkę .
Czyli gra dużo ciszej, a potem jeszcze ciszej?
aste pisze:Następną rzecz to że filtry prawie w ogóle nie działają .
To dziwne że zabawa nimi wcześniej coś pomogła. Chyba że tym razem chodzi o inne "filtry".
aste pisze:Po przełączeniu gałki od kanałów jak jest ustawione aby grało tylko z kanału 1 wszystko ok bo to lewy po przestawieniu na kanał 2 cisza więc musi być ustawione ciągle na kanał 1+2 ( kanał 2 gra ciszej ).
Yyy... chodzi Tobie o selektor par głośników? Jeśli masz jedną parę to czemu masz jeszcze coś wpięte pod 2?
aste pisze:Popytałem trochę ludzi i na to wychodzi że najlepiej by było oddać go do naprawy a że cena oddania go do serwisu to mniej więcej połowa wartości tego ampa więc to się nie opłaca.
Totalna zgaduj zgadula. Zresztą, nie wiem ile za sprzęt dałeś, stąd nie wiem czy ta opłata serwisowa to faktycznie majątek czy też rozsądne pieniądze za usługę
Terminologia może i nieogarnięta, ale generalnie rozumiem że prawy kanał gra ciszej. Zrobiłeś coś więcej do zbadania sprawy poza kręceniem gałkami? Skąd masz pewność że to właśnie wina wzmacniacza?
Dla testu możesz poprzepinać kable, zamienić kanały stronami (te faktyczne kanały, czyli lewy i prawy), zarówno po stronie kabli głośnikowych jak i np. gramofonu.
Zdiagnozuj sprawę na luzie, a nie spisujesz od razu sprzęt na straty.
aste pisze:Kolumny przy zakupie przyszły rozwalone trzeba był je kleić .
Czemu nie zwróciłeś ich sprzedawcy, skoro przyszły uszkodzone?
aste pisze:Gramofon piękny ale 40 letni i wiem że zaczną się z nim problemy już kilka razy miałem problem z ramieniem .
Jaki problem?
Za 1000 funtów nie kupisz sensownego nowego gramofonu, wzmacniacza, kolumn i odtwarzacza CD. Co innego jeśli miałoby być po 1000 funtów na każdy element

.