Gramofon do 1000 zł
- polaff
Gramofon do 1000 zł
Czy taki gramofon nie spełnia moich oczekiwań:?
http://allegro.pl/technics-sl-2000-gram ... 53502.html
http://allegro.pl/technics-sl-2000-gram ... 53502.html
- arturxyz
- Gramofon: JVC QL-A7 ps-x60
Gramofon do 1000 zł
nie wiem nie znam sie na technicsach ale na pewno moge ci polecic tego sprzedającego lub tego poniżej
http://olx.pl/oferta/gramofon-technics- ... bSZe5.html
obaj to forumowicze tu przynajmniej masz pewność że sprzęt jest pewny poza tym przejrzyj watek- zakupowy- sprzęt-sprzedam
http://olx.pl/oferta/gramofon-technics- ... bSZe5.html
obaj to forumowicze tu przynajmniej masz pewność że sprzęt jest pewny poza tym przejrzyj watek- zakupowy- sprzęt-sprzedam
JVC QL-A7
SONY PS-X60
JVC XL-Z 555
ONKYO INTEGRA A-8780
JAMO S 606
SONY PS-X60
JVC XL-Z 555
ONKYO INTEGRA A-8780
JAMO S 606
- polaff
Gramofon do 1000 zł
arturxyz pisze: na pewno moge ci polecic tego sprzedającego
Masz na myśli tego sprzedającego, którego ja aukcję podlinkowałem?
- arturxyz
- Gramofon: JVC QL-A7 ps-x60
Gramofon do 1000 zł
nie.
...ty przysłałeś linka do gramofonu z niemiec za 800 zł +100 zł przesyłka ..+ twoje wymagania-'' na gotowo w sensie że po konserwacji i ustawieniach z dobrą wkładką'' na bank przekroczysz budzet...i to sporo
...ty przysłałeś linka do gramofonu z niemiec za 800 zł +100 zł przesyłka ..+ twoje wymagania-'' na gotowo w sensie że po konserwacji i ustawieniach z dobrą wkładką'' na bank przekroczysz budzet...i to sporo
JVC QL-A7
SONY PS-X60
JVC XL-Z 555
ONKYO INTEGRA A-8780
JAMO S 606
SONY PS-X60
JVC XL-Z 555
ONKYO INTEGRA A-8780
JAMO S 606
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 1000 zł
Kup Pan SL-Q3 od tollo i będziesz zadowolony
Jedyne co bym w nim zmienił to matę na oryginalną gumę zamiast ten filc dorzucony "z braku laku".

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- polaff
Gramofon do 1000 zł
Ok, propozycja jest ciekawa tym bardziej, że stan zapowiada się obiecująco. Twierdzicie, że model też wart polecenia?>?
Napiszcie mi tylko co znaczy:
... a może po prostu dać swój do jakiegoś serwisu, ew wymienić wkładkę na coś lepszego i będzie to wystarczająca modyfikacja jak na razie?
Czy Dual 1254 jest tak słaby, że uważacie, że i tak nie będę zadowolony?
Dzięki za podpowiedzi...
Napiszcie mi tylko co znaczy:
Mam jeszcze pytanie czy godny uwagi jest: SL-1900, też jest w zasięgu moich możliwości finansowych, ale czy będzie technicznie i brzmieniowo zadowalający?Po zakupie wystarczy dokonać kalibracji ramienia
... a może po prostu dać swój do jakiegoś serwisu, ew wymienić wkładkę na coś lepszego i będzie to wystarczająca modyfikacja jak na razie?
Dzięki za podpowiedzi...
- Dante
- Gramofon: SL1700mkII/PS-P7X
Re: Gramofon do 1000 zł
Trzeba ustawić siłę nacisku i antyskating. Standardowa kalibracja jak przy każdym gramofonie.polaff pisze:Napiszcie mi tylko co znaczy:Po zakupie wystarczy dokonać kalibracji ramienia
SL 1900 to starszy i od strony napędu niższy model. Jeśli jest w podobnej cenie +/- 100 zł to nie warto.polaff pisze:Mam jeszcze pytanie czy godny uwagi jest: SL-1900, też jest w zasięgu moich możliwości finansowych, ale czy będzie technicznie i brzmieniowo zadowalający?
Jak masz adapter pod to ramię, to możesz wymienić wkładkę. Tam mocowanie jest nietypowe, ale były przejściówki. Zostawiłbym Duala na płyty w gorszym stanie a pierwszym gramofonem zrobiłbym Q3polaff pisze:... a może po prostu dać swój do jakiegoś serwisu, ew wymienić wkładkę na coś lepszego i będzie to wystarczająca modyfikacja jak na razie?

- polaff
Gramofon do 1000 zł
Nie chcę mieć 10ciu gramofonów.Dante pisze:Zostawiłbym Duala na płyty w gorszym stanie a pierwszym gramofonem zrobiłbym Q3
Chcę mieć jeden na poziomie o jakim pisałem wcześniej.
Wiem, że to pewnie nie będzie łatwe ale chcę pozbyć się Dual'a o ile kupię coś nowego.
Jeśli uważacie, że moje założenia są błędne to sugerujcie czym się kierować i czego szukać.
Tak jak pisałem nie musze mieć koniecznie technics, nie musi to być koniecznie Japan, to dwa w miarę istotne dla mnie aspekty, jednak nie najważniejsze.
Nie jestem kompletnie w temacie jeśli chodzi o ten rodzaj sprzętu - nigdy nie byłem fanatykiem - lubię po prostu to brzmienie i ten klimat, a w związku z brakiem wiedzy chcę posiłkować się Waszym doświadczeniem i wiedzą.
Nie jestem jednak typem, który jest w stanie wydać na zabawkę tego typu kilka tyś zł - może kiedyś, nie teraz.
- ojcie_c
- Gramofon: Technics SL-1200GR
Gramofon do 1000 zł
Bierz tego SL-Q3. Oryginalną, cienką matę gumową możesz dokupić choćby w albepro (to taki magazyn części zamiennych do Technicsów w Holandii - link: http://www.albepro.nl/technics-en/techn ... 2.7mm.html).
Miałem ten model gramofonu, polecam.
Masz jeszcze gwarancję sprawności sprzętu (w sensie, od forumowicza, nie od handlarza zwożącego sprzęty z niemieckich śmietników).
Miałem ten model gramofonu, polecam.
Masz jeszcze gwarancję sprawności sprzętu (w sensie, od forumowicza, nie od handlarza zwożącego sprzęty z niemieckich śmietników).
Technics: SL-1200GR +SL-PG42A +ST-610 + RS-BX707 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95
- Dante
- Gramofon: SL1700mkII/PS-P7X
Re: Gramofon do 1000 zł
Czyli lepszy gramofon sprawi, że lekko porysowana ale ulubiona płyta zagra nagle wspaniale? Nie, nie zagra. To tak nie działa.polaff pisze:Nie chcę mieć 10ciu gramofonów.Dante pisze:Zostawiłbym Duala na płyty w gorszym stanie a pierwszym gramofonem zrobiłbym Q3
Chcę mieć jeden na poziomie o jakim pisałem wcześniej.
Wiem, że to pewnie nie będzie łatwe ale chcę pozbyć się Dual'a o ile kupię coś nowego.
Nie chcesz mieć 2 gramofonów? Spoko, twoja sprawa. Możesz żonglować wkładkami przed odsłuchem - zabawa dla cierpliwych, ale na forum są i tacy.
Chyba, że będziesz kupował same nówki - to nie było tematu

- polaff
Gramofon do 1000 zł
w ciągu roku na kupionych 26 płyt jedną kupiłem używaną. Na tyle sie nie znam, że kupiłem takiego śmiecia, że nawet na patefonie na korbę by nie grała ładnie...Dante pisze:Chyba, że będziesz kupował same nówki - to nie było tematu
Jeśli jednak chodzi o nowe płyty to uprzedzę pytanie-sugestię kupiłem jedną płytę z polskiego niezależnego wydawnictwa - album Dezertera i po zakupie tej płyty wiem również, że na nowych winylach też jest znaczna różnica w brzmieniu jak płyta jest tanio tłoczona...
- polaff
Gramofon do 1000 zł
Dodam, że sprzęt audio traktuję również jakomebel więc wygląd dla mnie też się liczy a Dual nie wygląda - bardziej kojarzy mi się arturem stereo niż z gramofonem...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 1000 zł
Kup Technicsa i sprzedaj Duala. Serio 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- polaff
Gramofon do 1000 zł
tak serio i szczerze to zastanawiać się zaczynam, które z Waszych wypowiedzi są sakrkastyczne, w których kpicie a w których robicie sobie ze mnie po prostu jaja...Wojtek pisze:Serio

- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
Gramofon do 1000 zł
Koledzy mają specyficzny dowcip ale zdecydowanie znają się na rzeczy!
I jak już coś doradzają to na serio