Czy w innych opcjach jak pojemność i gain tez to zauważyłeś? powinno byc tak że jak raz nacisniesz i trzymasz to sie nie zmienia nic każde nacisniecie i trzymanie zmienia tylko o jedną wartość mogłbym trochę programowo zwiekszyć Debouncing przycisków o ile o to chodzidarkman pisze: ↑06 mar 2026, 08:52Aha! Osobno(!) Bo zapomnę potem:
- jest zbyt szybka sensorycznie reakcja na zmianę ustawienia w pozycji pierwszej / trzeci przyciski od prawej "wyboru"/ od 47.. przeskakuje zbyt niestabilnie do 100 i czasem trudno się zatrzymać; Wówczas trzeba przelecieć całą petlę do ponownego wybrania danego parametru = nie wygodne, zbyt duża czułość dotykowa przycisku wyboru.
Wymaga korekty czułości manualnej.
Poprawiłem tytuł wątku, jakoś mi to uleciało a było tak od początku
Kolega @Piterski też długo pisze posta hehe, będzie co czytać
Jak już o tym wspomniałem może trochę uchylę rąbka tajemnicy wklejając symulacje układu jak on działa. Tak jak wspominałem jest to hybryda aktywnej i pasywnej korekcji. Korekcja RIAA jest zrealizowana aktywnie ale są dwa stopnie które dzielą się sumarycznym wzmocnieniem tak jak w pasywnej RIAA, dzięki wzmacniaczowi błędu wszystko jest korygowane aktywnie, dzięki czemu są niskie zniekształcenia i wysokie wzmocnienie w otwartej pętli dla zachowania marginesu fazy. Dodam tylko że w układzie nie ma dwóch filtrów RIAA układ sam aktywnie rozdziela między stopnie ile i jaka częstotliwość każdy ze stopni ma wzmacniać.