pozdrawiam.
 pozdrawiam.http://tablica.pl/oferta/plyty-winylowe ... 1hkcb.html
 pozdrawiam.
 pozdrawiam.
OK, mogę napisać, że jest to śmieszna oferta, ze względu na wysoką cenę i nieznany stan płyt ("z tego co mi mama/babcia mówiła" raczej nie przejdzie)Mjuser22 pisze:Proszę coś na ten temat napisać

Opłaca komu? Sprzedającemu z pewnościąMjuser22 pisze:2 zl za płyte która działa to nie jest dużo i się opłaca.
 Dodatkowo, 2 x 140 to nie 350, a 280zł
 Dodatkowo, 2 x 140 to nie 350, a 280zł 
Sam przyznałeś, że się nie znasz na tym temacie, więc po co takie zgadywanie?Mjuser22 pisze:Napewno ktoś znajdzie tam rarytasy, które są dużo wiecej warte.
To w sumie pokazuje jak bardzo zależy Tobie na sprzedaży tegoMjuser22 pisze:nie mam czasu na segregowanie ich wszystkich.

Cóż mogę powiedzieć, płyta płycie nierówna.Mjuser22 pisze:Wiem natomiast, że się opłaca kupującemu sądząc po cenach takich używek na allegro.

KupujeWojtek pisze:Mam dzisiaj dobry humor, więc założę się z Tobą
Jeśli uda Ci się sprzedać cały ten zestaw za więcej niż 150 złotych to stawiam Tobie butelkę dobrej wódki (jeśli jesteś nieletni to może to być jakiś inny prezent o podobnej wartości, np. płyta CD, książka czy film DVD).

-  Zartowalem
  -  Zartowalem    

Chyba źle mnie zrozumiałeś. Jak sprzedasz to komuś za więcej niż 150zł to masz u mnie flaszkę. Nic nie mówiłem, że masz to sprzedać za równe 150złMjuser22 pisze:za 150 zl nikomu tego nie sprzedam, bo drożej wyjdzie mnie wysyłka.

Rozumiem, że jest ciśnienie na kasę, ale sory, takie są realia i płyty te nie są warte ile sobie wymyśliłeś.Mjuser22 pisze:Zależy mi, żeby mieć coś pieniędzy z nich, bo narazie jestem pod kreską.

Wiesz, my to wszystko piszemy w dobrej wierzeMjuser22 pisze:Gdyby mi nie zależało to spotkały by sie ze śmietnikiem.
 Uważam jednak, że jak te płyty są Ci niepotrzebne to już lepiej mieć z nich coś niż nic.
 Uważam jednak, że jak te płyty są Ci niepotrzebne to już lepiej mieć z nich coś niż nic. ), a masz na to szansę, to wiesz gdzie się zgłosić po prezent
 ), a masz na to szansę, to wiesz gdzie się zgłosić po prezent 
 Podaj linka do licytacji na allegro.
 Podaj linka do licytacji na allegro.
 ale za 1,50zł byłoby już ciężko...
 ale za 1,50zł byłoby już ciężko...

Przypomnę jeszcze raz sam zakład i warunek jaki wtedy postawiłem:Wojtek pisze:i nieznany stan płyt ("z tego co mi mama/babcia mówiła" raczej nie przejdzie)
Jeśli w opisie na allegro będzie info, że przykładowo płyty są z pewnością zdatne do odsłuchu i/lub zabraknie oryginalnej wzmianki w stylu "z tego co mi mama/babcia mówiła" to niestety, ale warunek chyba nie będzie spełniony, bo taki opis byłby "podbajerzony" względem oryginału.Wojtek pisze:Mam dzisiaj dobry humor, więc założę się z Tobą
Jeśli uda Ci się sprzedać cały ten zestaw za więcej niż 150 złotych to stawiam Tobie butelkę dobrej wódki (jeśli jesteś nieletni to może to być jakiś inny prezent o podobnej wartości, np. płyta CD, książka czy film DVD).
Jedyny warunek: nie oszukujesz z opisem, czyli nie kłamiesz, że np. wszystkie płyty są w stanie bardzo dobrym i je odsłuchiwałeś.
Trzymaj się wersji takiej jaką przedstawiasz tu na forum czy w ogłoszeniu na tablicy.

Możliwe, ale pewnie nie każdy by wszystko chciał (np. kolędy nie są specjalnie chodliwe).Mjuser22 pisze:A co do ceny to spokojnie moglbym wystawic kazda osobno i pewnie mialbym pare stowek wiecej..