Kolekcje sprzętowe forumowiczów

Wszystko razem
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SimonTemplar

Re: Kolekcje sprzętowe forumowiczów

Post autor: SimonTemplar »

zbyszek1982 pisze:
02 lis 2020, 19:40
Myszor myśli, że suspens zrobił, a już internety szaleją i wszyscy wiedzą co jest w środku :morda:
:clap: To Ci wyszło :lol:

Po samej skrzyni widać że Myszor poszedł w imprezy masowe :D
Awatar użytkownika
Piterski
Gramofon: Pioneer PL70LII

Post autor: Piterski »

Myszor kupiłeś A200 z ogłoszenia?
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Awatar użytkownika
bumbum
Gramofon: PL30LII+Hana EH

Post autor: bumbum »

tomaszek pisze:
15 kwie 2020, 14:34
Wczoraj oglądałem na youtube filmik jak gość do PL50 wlewał właśnie ten oryginalny olej Pioneer NG24 GEM1058 i, jeśli dobrze go zrozumiałem, bo on po rosyjsku nawija, to jest to 60000
Czy mogę prosic o link do tego filmu bo też mam dylemat co zaaplikować.
Awatar użytkownika
koscidogitary

Post autor: koscidogitary »

@Myszor: Circle Labs A200? ;)
https://www.audiostereo.pl/ogloszenia_s ... 0-r127199/
Ps. Przepraszam za brak dyskrecji, ja nie lubię takich podchodów :morda:
Pss. Ciekawe na jak długo u Ciebie zagości? :lol:
Awatar użytkownika
Piterski
Gramofon: Pioneer PL70LII

Post autor: Piterski »

Nie robię podchodów tylko jeśli Myszorowi będzie się chciało to niech porówna go do najnowszej wersji tej ostatecznej i w razie czego zawsze może poprosić producenta o dokonanie zmian. Nie zdradzę szczegółów, bo nie jestem do tego upoważniony, ale mogą się różnić sygnaturą brzmienia.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Awatar użytkownika
Biogon
Gramofon: składak

Post autor: Biogon »

Czy Wy mówicie o tym? Pusto w środku i ma tylko jedno trafo, biednie jakoś... :morda:
circle.jpg
O! Edit, to A100. A200 ma 2 trafa :D
circle2.jpg
Awatar użytkownika
koscidogitary

Piterski pisze:
03 lis 2020, 15:40
podchodów
To nie było do Ciebie :) tylko do Myszora - wrzucił fotkę i dalej cisza :)
Awatar użytkownika
koscidogitary

Biogon pisze:
03 lis 2020, 16:15
biednie
Tego typu konstrukcje generalnie są oszczędne jeśli chodzi o ilość elementów. Za to cena fiuuu do góry ;)
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

tak więc po paru przygodach kolejny w serii .....
Załączniki
dual 2.jpg
Dual 1.jpg
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
grzehu82

Post autor: grzehu82 »

amrowek pisze:
03 lis 2020, 19:29
tak więc po paru przygodach kolejny w serii .....
Całkiem fajny Herflik ;)
Creative E-MU 0204 || Rotel RA-12 || Heco P3302 || Superlux HD 681 ||AKG K551
Onkyo C-7030 || Onkyo TX-8020|| Grundig Box 353 ||Yamaha R-S700|| Yamaha RX-E410 || Saba Box C450
Awatar użytkownika
Myszor
Gramofon: PD-300

Post autor: Myszor »

koscidogitary pisze:
03 lis 2020, 14:01
@Myszor: Circle Labs A200? ;)
https://www.audiostereo.pl/ogloszenia_s ... 0-r127199/
Ps. Przepraszam za brak dyskrecji, ja nie lubię takich podchodów :morda:
To głoszenie od dawna jest nieaktualne. A szkoda bo od listopada A200 cennikowo 34k :mrgreen:

Czarna skrzynka nie pojawiła się tu jako suspens do zgadywania bo dobrze wiem jak rozplotkowanym towarzystwem jesteście. Pojawiła się jako część „user experience” bo faktycznie jeśli chodzi o ten wzmak to wszystko jest wyjątkowe. Opakowanie też. Znacie inny klocek tak zacnie spakowany ? Ale po kolei.

Jeszcze jakoś latem dostałem od Karola wiadomość „zabić ci ASRa ?”. Zabić to se możesz muchę w kuchni kolego - pomyślałem, ale odpisałem - „dawaj”.

Tydzień później kurier przywiózł wielkie czarne pudło. Podłączyłem i wystrzeliło mnie w kosmos. Niedługo jednak trwał mój lot bo parę dni później sprzęt trzeba było oddać albowiem ktoś go kupił. Podjąłem jednak wtedy decyzję i poprosiłem o zbudowanie kolejnego urządzenia dla mnie do odsłuchów. Była to decyzja kluczowa, jak się później okazało bo mój A200 to jeden z ostatnich, a może i ostatni, sprzedany przez Circle bezpośrednio. Po tym jak na odsłuchach rozjechał on jakiegoś Accuphasa w cenie VW Passat to Nautilus się wkurzył i niedawno wykupił wyłączną dystrybucję tego sprzętu.

Mijały tygodnie ale słuchanie muzyki przestało być tak frapujące jak kiedyś. Było ok ale czułem się jak ten gość co chodził z najlepszą laską w mieście, a teraz to sobie może co najwyżej z dziewczynami z gimnazjum od sióstr nazaretanek poflirtować, bo tamta krągła blondyna się wyprowadziła nie wiadomo gdzie.

Poczytałem neta w międzyczasie i faktycznie są opinie, że wydajne prądowo muskularne wzmacniacze , które super sprawdzają się z trudnymi i prądożernymi kolumnami, niekoniecznie grają dobrze z wysokoefektywnymi , łatwymi do napędzenia, które wolą czasem kilkuwatową lampkę.

W końcu przyjechał świeży egzemplarz. Dawaj go na bęben i u mnie i u Karola. U mnie z Deltami. U Karola z LGM i z Audiphase Opium. No nie było wątpliwości. To jest to (choć Karol jak zwykle marudził że lampy SE na wokalach to nie bije).

A200, konstrukcja polskiej firmy Circle Labs to hybryda. Preamp wykonany jest na lampach pracujących w klasie A. Końcówka mocy to już czysty tran na parowanych wielkich Sankenach działających w układzie PnP. Wszystko zbudowano w technice dual mono. Głośność realizowana przez drabinkę Khozmo z pilotem i wyświetlaczem. W środku panuje ład i porządek. Wielkie kondy i wielkie trafa oddzielne dla każdego kanału. A200 przy 8 ohmach daje 100W na kanał więc ma charakter lampy ale ze zdrowym pierdolnięciem tranzystora.

Jak gra ? Tu docieramy do sedna. Nie jest to wzmacniacz neutralny. O nie. Nadaje odtwarzanej muzyce swój charakter. To nie jest też ampli do rozważań jak wybrzmiewają trąbki czy talerze. Słuchając nie myślimy o tym czy jest dobry atak, czy bas dobrze zszedł, czy średnica jest naturalna itp. Ten wzmak po prostu leje miód na uszy i zapomina się o tym całym audiofilstwie. Człek se siedzi z bananem na twarzy i chłonie. Słabe realizacje brzmią jakoś fajniej. Te dobre realizacje brzmią bosko. Mijają godziny i ciągle chce się słuchać płyt bo to taka frajda. Przy czym można słuchać cicho, a i tak wybrzmiewa każdy smaczek i każdy niuans !

Nie wiem jak konstruktor Pan Wilczyński (bardzo skromny, uprzejmy i konkretny człowiek) to uzyskał ale efekt jest powalający. To jest zajebiście muzykalne ampli. Chyba najmocniejszą jego stroną jest głęboka scena i przestrzeń. Głównie gra średnica i bas, nie ma mega rozjaśnień czy smagania po uszach biczem. Jest po prostu miodnie i wpada się w trans. Ten wzmacniacz gra muzykę w sposób jaki bardzo mi się podoba. Bierze materiał, dodaje ciężaru, rozdziela instrumenty, dodaje wypełnienia i soczystości a potem zawiesza to na wielkiej napowietrzonej scenie. Jego charakter można delikatnie modyfikować lampami. W standardzie dostajemy NOSy od Siemensa ale po wymianie np. na Telefunkeny to już zupełny dla mnie odlot.

Do tego A200 ma fantastyczny design (wiem to kwestia gustu ale mnie zachwyca).
Front to grubaśne hartowane szkło z delikatnym podświetleniem, trzymane w objęciach od góry i dołu przez mosiężne klamry z nazwą firmy i modelu oraz stojące na mosiężnych nóżkach. Trochę Electrocompanietem pachnie.

Cała bryła jest zwarta i przysadzista. 30kg wzbudza respekt. Wszystko przemyślane. Przycisk standby na górze mógłby zostać nieopatrznie włączony przez kota czy dziecko ? Spokojnie…jest dodatkowy wyłącznik ukryty na tylne ściance. I mute na zgrabnym pilocie co odcina sygnał wejściowy...idealne by oczyścić igłę. Po włączeniu nie podświetla się w pełni czekając aż lampki złapią odpowiednią temperaturę o czym informuje cichym pyk w głośnikach i podświetleniem. Zawsze startuje z vol ustawionym na zero co też mi odpowiada bo może wczoraj słuchałem głośnio a tera chcę cicho. No zakochałem się. I to w Polsce takie cuda ludzie robią. Serce rośnie.
Załączniki
C05445D1-ABB0-473D-AA5B-5F0C44AC7E36.jpeg
14ACD080-7E31-4B1D-A339-702B90714A8E.jpeg
F6F0AEF3-6A6A-4859-A5AC-07EDF3ADCAC4.jpeg
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
Awatar użytkownika
koscidogitary

Myszor pisze:
03 lis 2020, 20:56
gra muzykę
Fajna recka.
A słyszałeś może kiedyś dla porównania KRELL KSA150/250?
Awatar użytkownika
Myszor
Gramofon: PD-300

Post autor: Myszor »

nie
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Myszor pisze:
Jeszcze jakoś latem dostałem od Karola wiadomość „zabić ci ASRa ?”.
No tak, standardowy początek historii :morda:
Myszor pisze:
Nie jest to wzmacniacz neutralny.
Szkoda, ale czy istnieją w ogóle neutralne lampowce?
Myszor pisze:
Przycisk standby na górze mógłby zostać nieopatrznie włączony przez kota czy dziecko ? Spokojnie…jest dodatkowy wyłącznik ukryty na tylne ściance.
Mało wygodne tak czy siak.
Myszor pisze:
I to w Polsce takie cuda ludzie robią.
To z pewnością jest na plus :)

Dzięki za reckę.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Peliks
Gramofon: Składak

Post autor: Peliks »

Recka przesiąknięta zachwytem....zazdroszczę... Gratki Maćku.
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
ODPOWIEDZ