geniusze byznesu... cycki opadają...

Wór bez dna, czyli wszystko co nie pasowałoby powyżej
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pawlos
Gramofon: l-75 l-78 s-500

Re: geniusze byznesu... cycki opadają...

Post autor: pawlos »

Ej co Wy chcecie od fachowców ,pózniej się dziwicie ,że porządni są za granicą :)
Lenco B-55 L-75,L-78
Dual 1218 ,1219 ,1249 ,621
Thorens TD 146 II , TD-166 I
Telefunken S-500 , S-600
Yamaha ca-810,B&O CD-3300,JBL -L-80 t Gi,Braun L-810,Dual CL-720
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

pawlos pisze:
06 gru 2017, 22:14
Ej co Wy chcecie od fachowców ,pózniej się dziwicie ,że porządni są za granicą :)
do fachowców nic ale do "fachofców" no to ...... :D
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Merrick
Gramofon: Thorens TD-160 Super
Kontakt:

Post autor: Merrick »

dale pisze:
06 gru 2017, 21:33
Kasacji nie pisałem, bo zawsze sobie radziłem na poziomie niższej instancji :)
To w sumie był przykład. Kasacje pisał mój kolega przez parę dni. Długo zastanawiał się nad koncepcją potem parę dni pisał i sprawdzał orzeczenia i komentarze w lexie a SN odpowiedział jednym zdaniem :D piszę ci o tym bo wiesz jak musisz się napocić pisząc do prokuratury potem prokurator musi się napocić aby uzasadnić odmowę wszczęcia bo wiadomo że możesz zaskarżyć decyzję do sądu a jeśli sąd przychyli się do twoich argumentów to prokurator znów musi pisać uzasadnienie czyli multum pracy. A jak SN pracuje masz tu doskonały przykład
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40

https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
Awatar użytkownika
PhantomLord
Gramofon: Kenwood KP-990

Post autor: PhantomLord »

Czytam wątek i czytam, a w międzyczasie czekam już koło tygodnia na jedną płytę na prezent dla żony. No więc napisałem do sklepu (w Niemcowie, poprzez ebay dla jasności) i otrzymałem uprzejmą odpowiedź, że "z powodu błędu w naszym systemie okazało się, że towaru jednak nie mamy. Próbowaliśmy sprowadzić od dystrybutora, ale jest już niedostępny". Mały błąd polegał na tym, że z wystawionych 5 sztuk na ebay nie mieli żadnej.

Tak więc takie rzeczy nie tylko w Polsze i potrochu rozumiem Dale'a, zwłaszcza, że kombinuję teraz skąd tu tą płytę przed świętami mojej lepszej połowie ściągnąć :mrgreen:

Ja doprawdy rozumiem, że błędy się zdarzają i no różnie bywa, mi też sprzedający dzwonili z przeprosinami itp. itd. Niemniej to na co zwraca uwagę Dale staje się niestety nagminne, tj. sklepy wystawiają ofertę sprzedaży towaru, który mają jedynie na listach od dystrybutorów, a nie w magazynie. Listy od dystrybutorów bywają słabo aktualizowane, takie np. płyty się wyprzedały a sklep KołalskiMuisk dalej je ma w ofercie i orientuje się dopiero w sytuacji, gdy ktoś tą płytę od nich kupi. No nie jest to fair.

PS Myszor dzięki za przypomnienie o przeglądzie pieca :D, kurde też muszę zrobić.
Awatar użytkownika
olsza84
Gramofon: Dual Fever

Post autor: olsza84 »

Bo magazynowanie kosztuje, ujemny casch flow. Też byście tak robili jakbyście prowadzili taki biznes i żeby być konkurencyjnym. Koło się zamyka.
NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34

FB:Dual Fever
IG:Dual Fever
Awatar użytkownika
kriss
Gramofon: Sony PS-X50

Post autor: kriss »

Dzis to normalne ze wiele sklepów jak nie większość nie magazynuje towaru. Tak jest prosciej i taniej co przekłada sie na dobrą cenę dla klienta. Ja zamawialem kiedyś duże zamówienie wszystkich sanitarii do dwoch lazienek za kilka tys. zl. i też okazało się ze jednak nie otrzymam calego towaru bo dystrybutor wstrzymał dostawy.
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

olsza84 pisze:
07 gru 2017, 13:16
Bo magazynowanie kosztuje, ujemny casch flow. Też byście tak robili jakbyście prowadzili taki biznes i żeby być konkurencyjnym. Koło się zamyka.
Nie. Rozwiązał jego mamusia, nie robił bym ! Nie mów mi proszę co i jak by robił skoro g...o o mnie wiesz! Nie tłumacz nieuczciwości ciężkimi czasami, bo mnie na to krew zalewa. Średnio cztery razy na pięć dni mam do czynienia z takimi co kradną, bo "panie pracy nie ma".
Nie oceniaj innych własna miarką.

Nigdy nie prosze o rabat w sklepie, czy też komentuję cenę. Jeśli towar mi odpowiada, biorę, jeśli jest tańszy w sieci, biore w sieci. Ale nie negocjuję ceny - skoro sklep tak ja ustalił, widocznie tyle mu się kalkuluje. Ale jeśli kupuję - towar ma być. Inaczej jest to zwykłe kurewstwo - nie uczciwy handel, a taki sprzedawca, to po prostu zwykły nieodpowiedzialny gówniarz.

ps. słowo cash pisze się przez "samo h".
Awatar użytkownika
olsza84
Gramofon: Dual Fever

Post autor: olsza84 »

Kolego, a Ty się w ogóle zastanowiłeś przed napisaniem tego posta? :doh: Serio, nie wiem o co Ci chodzi. Polecam melisę. Może dostrzeżesz wtedy, że nie pisałem do Ciebie...
dale pisze:
07 gru 2017, 15:47
ps. słowo cash pisze się przez "samo h".
A teraz będę złośliwy. A co, mam prawo po takim wpisie z Twojej strony. Dzięki za zwrócenie uwagi jak się pisze słowo cash. Ale wolę źle napisać słowo w języku angielskim, aniżeli kaleczyć język ojczysty.
NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34

FB:Dual Fever
IG:Dual Fever
Awatar użytkownika
amrowek

Post autor: amrowek »

ale przecież nie od dziś wiadomo,że jak napisał olsza część sklepów internetowych nie ma towaru oferowanego bo jest on gdzie indziej jak ktoś zamówi to oni ściągną i idzie z magazynu bezpośrednio do kupującego z pominięciem sklepu.. Koszta mniejsze i cena, a co za tym idzie więcej osób kupi . Przecież nie trzeba kupować tam gdzie taniej można tam gdzie drorzej. Można tez wysłać maila do sprzedawcy czy ma towar pod "ręką". Można ale trzeba chcieć.
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
Awatar użytkownika
Merrick
Gramofon: Thorens TD-160 Super
Kontakt:

Post autor: Merrick »

olsza84 pisze:
07 gru 2017, 13:16
To fakt. Kumpel z IKEA powiedział mi kiedyś że utrzymanie jednego metra na magazynie to wysoki koszt w skali roku i dlatego czasem firmy robią wietrzenie półek
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40

https://www.discogs.com/user/Merrick-Pl/collection
ODPOWIEDZ