od lat namawiam do tego wszystkich znajomych.
odośnie felietonu, parafrazując słowa autorki:
co jeśli nie?
To samo, co wówczas, gdy wszyscy naraz zaczną skakać na jednej nodze. Pytanie czysto akademickie. Tak się po prostu nie stanie, bo ludzie - stety czy niestety - to nie Kolektyw Borg ze "Star Treka". Jesteśmy - na dobre i na złe - dość niesterowalni.
Otóż To!
Martinez83 pisze: ↑07 kwie 2020, 13:32Ciekawe, czy jej sielankowe i ideologiczne refleksje podzieli ojciec/matka rodziny, który/a teraz drży o pracę.
Dokładnie. Powinna pisać poradniki jak myć ręce albo jak wypełnić druk o zwolnienie z ZUS.Martinez83 pisze: ↑07 kwie 2020, 13:32nie jest to tekst uniwersalny, w którym każdy znajdzie coś dla siebie
Wojtku, tu nie chodzi o utarcie komuś nosa. Mogę nie uczestniczyć wcale i też będzie mi z tym dobrze.
Strasznie trudny wybór, tylu ich jest, pomożesz?
Ponownie: nikt tego nie powiedział. Niech pani Tokarczuk sobie pisze, co jej się podoba, tylko nie traktujmy każdego jej słowa jak skarbu mądrości. Kłania się Gombrowicz: na litość Boską, jak mnie zachwyca, kiedy mnie nie zachwyca?Myszor pisze: ↑07 kwie 2020, 14:28Powinna pisać poradniki jak myć ręce albo jak wypełnić druk o zwolnienie z ZUS.
Uniwersalny tekst, na czasie i każdemu się przyda....
Rockmenów też pogonić do szycia maseczek. Zamiast się wydzierać powinni znaleźć sobie uczciwą pracę w fabryce.
Ludzie na chleb nie mają a oni piosenki o duperelach piszą.
Ja już wiem, na kogo głosować, bowiem tylko jeden z postawionych przez Ciebie zarzutów wydaje mi się mocno przesadzony. Ale Tobie nie podpowiem, który - nie mam prawa. Sam musisz zadecydować, wobec kogo sformułowany przez Ciebie zarzut wydaje się Tobie samemu najbardziej przesadny.tuczi77 pisze: ↑07 kwie 2020, 14:46- Facet, który podpisałby nawet swój własny wyrok śmierci pod warunkiem, że przyniesie go odpowiednia osoba
- Rozmemłana ciocia Gosia, która więcej % zyskałaby gdyby tylko się nie odzywała, ale z tego prawa nie chce korzystać
- Wujek Władek, taki koleś, który normalnie byłby sołtysem, ale skończył liceum w mieście, więc mierzy wyżej
- Koleś, który lał matkę, a teraz jest przeciwko przemocy domowej. Potem miał zrzec się mandatu, ale się rozmyślił jak doczytał ile będzie mu spływało
- Kukiełka "lewitujących elit" (jak nazwał ich ładnie Tarkus), które boją się już nie tylko PiSu, ale i tych od szczerbatego Grzesia, a hasztagi zaniepokojenia już im się kończą.
- Chłop, który sam nie wie czy bardziej jest korwinistą, naziolem czy miękką fają. Ożenił się, bo trochę głupio żeby mama prała gacie przyszłemu prezydentowi.
to jest Twoja motywacja udziału w wyborach?
chyba... nie
ten który zjadł tego niedogotowanego nietoperza ukarał się już sam
Albo, może zostać odczytany, jako głos nieogarniętego - który nie wiedział jak się oddaje ważny głos.
@Wojtek: Czuwasz mam nadziejęMartinez83 pisze: ↑26 mar 2020, 00:08
Od razu prośba do admina o usuwania wpisów o zabarwieniu politycznym![]()