Masz rację, kolega tak zachwalał, że popełniłem mały błąd. Do pracy zaniosę i będzie git. Tam i tak zalewka tylko jest możliwa
Kawa
-
daru0105
Re: Kawa
Micro Seiki DD-8, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
-
daru0105
Podeszła mi ta kawa ostatnio.
Mogę śmiało polecić.
Zaznaczam, że ja parze tylko w francuskiej prasie i nie każdemu przy innym parzeniu może podejść.
Warto spróbować
"Martyna Wojciechowska jest twarzą i ambasadorką linii kaw ziarnistych „Kawa z Krańca Świata” marki Vaspiatta"
Mogę śmiało polecić.
Zaznaczam, że ja parze tylko w francuskiej prasie i nie każdemu przy innym parzeniu może podejść.
Warto spróbować
"Martyna Wojciechowska jest twarzą i ambasadorką linii kaw ziarnistych „Kawa z Krańca Świata” marki Vaspiatta"
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Micro Seiki DD-8, Ortofon Jubilee, AT-OC9ML/II, Gold Note PH-10 + PSU-10,Burmester 870, Mark Levinson No 27.5 ,Loudspeakers Manufacturer
-
Dario Antonio
- Gramofon: Akai AP-100c
Ogólnie to kawa z regionu Santos jest dobra, nawet do kolby, tylko jak ktoś nie ma doświadczenia i dobrego młyna, to nie wyciągnie z samej arabiki dobrego espresso. Do metod alternatywnych polecam ten region, w smaku dominuje mleczna czekolada, orzechy włoskie oraz palony cukier i brak owocowej kwasowości. Dobre espresso z arabiki to wyższa szkoła jazdy
lepiej wybrać mieszankę 80/20, 60/40 i być baristą we własnym domu. Wyższy procent robusty wybacza niedoskonałości sprzętu i niedoświadczenie parzącego. W niektórych palarniach można poprosić o degustację kawy zaparzonej w ulubionej metodzie i jeśli będzie pasowało, to kupić i dążyć to tego smaku w domu. 
Najbardziej boję się whisky, bo po niej, nie boję się niczego . 
-
Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Z pułkowców śmiało mogę się dołączyć do polecenia. Przyzwoita kawa. Często kupuję w Intermarche gdy zapomnę zamówić coś do domu. Jako jedna z nielicznych w sklepach, oprócz daty przydatności ma też i datę palenia na opakowaniu. Generalni kilka mieszanek mają i wszystkie są ok. Kawa a nie zaolejone, spalone kamienie.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
-
Wojtek
- Administrator
OK, widziałem w sklepach raz po raz, muszę spróbować chociaż jak czytam...
... to to mnie bardziej odstrasza niż przekonuje
Ja ostatnio złożyłem sobie "sampler" z kaw marki Passalacqua i jest ciekawie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
daru0105
Nie rozumiem twoich wątpliwości w jednej i drugiej kwestii
Co takiego przeczytałeś ?
Czemu cię Martyna odstrasza ?
-
Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
NIe wiem kiedy Martyna się tam pojawiła ale kupuję okazyjnie tą kawę pewnie od 3 lat. NIe jest to może poziom lokalnych palarni ale jak pisałem, jak na półkowca z dużych sklepów to jest rewelacyjnie.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
-
Wojtek
- Administrator
Tu nie chodzi o ploteczki, a bardziej wypowiedzi samej Wojciechowskiej i jej działania.
Dla mnie to bardzo fałszywa osoba. Mówi jedno, a robi zupełnie co innego, byleby się kaska zgadzała.
Ani z niej dobra dziennikarka ani himalaistka ani podróżniczka ani pisarka (ghost writing).
Mam do niej za to niestety uraz, bo tworzy iluzję że fałszywy obraz pod publiczkę "jest ok".
Rozumiem że ma fanów, inaczej by się biznes nie kręcił, ale osobiście nie rozumiem fenomenu.
Podobnie mam z pewną dziennikarką motoryzacyjną co z jednej strony w programach śniadaniowych próbuje mówić ludziom jak jeździć bezpiecznie, a z drugiej robi sobie rolki w necie z jazdy ~150km/h po drodze publicznej wymijając innych uczestników drogi czy nagrywa materiały z miejsc gdzie auta nie mają wjazdu (bez pozwolenia).
Jeden fałsz i hipokryzja tudzież "co wolno wojewodzie...".
Nie bez powodu jak jakaś "twarz" ma jakąś aferę/kryzys to nagle marki wycofują się z takich "ambasadorów"
To tyle, choć sam jestem ciekaw w kontekście kawy - ilu ludzi się skusi na spróbowanie "bo Wojciechowska", na ile to lokowanie twarzy opłaca się dystrybutorowi.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
daru0105
Ja kupiłęm kawę w lokalnym sklepie, ponieważ znajomy sprzedawca polecał. O Martynie wspomniał podczas sprzedaży. W zasadzie to nie znam jej programów ani osoby. Żona często ogladała coś tam "na krańcu świata " i tyle ją kojarzę.Wojtek pisze: ↑31 sie 2026, 11:42Tu nie chodzi o ploteczki, a bardziej wypowiedzi samej Wojciechowskiej i jej działania.
Dla mnie to bardzo fałszywa osoba. Mówi jedno, a robi zupełnie co innego, byleby się kaska zgadzała.
Ani z niej dobra dziennikarka ani himalaistka ani podróżniczka ani pisarka (ghost writing).
Mam do niej za to niestety uraz, bo tworzy iluzję że fałszywy obraz pod publiczkę "jest ok".
Rozumiem że ma fanów, inaczej by się biznes nie kręcił, ale osobiście nie rozumiem fenomenu.
Podobnie mam z pewną dziennikarką motoryzacyjną co z jednej strony w programach śniadaniowych próbuje mówić ludziom jak jeździć bezpiecznie, a z drugiej robi sobie rolki w necie z jazdy ~150km/h po drodze publicznej wymijając innych uczestników drogi czy nagrywa materiały z miejsc gdzie auta nie mają wjazdu (bez pozwolenia).
Jeden fałsz i hipokryzja tudzież "co wolno wojewodzie...".
Nie bez powodu jak jakaś "twarz" ma jakąś aferę/kryzys to nagle marki wycofują się z takich "ambasadorów"
To tyle, choć sam jestem ciekaw w kontekście kawy - ilu ludzi się skusi na spróbowanie "bo Wojciechowska", na ile to lokowanie twarzy opłaca się dystrybutorowi.
-
daru0105
Na jednym z forum rozwalił mnie je..ć pis fan, że nie obejrzy na tvp kultura koncertu, pomimo że tam grał jego znajomy, bo nienawidzi tvp PIS
Taki zawziety
-
zwy
- Gramofon: Sony PS-X60
Ja nie piję kawy, czyli nie znam się, ale się wypowiem
Jak ktoś ma Jurę, to bardzo dobrze wychodzi z niej ta kawa https://sabro.com.pl/produkt/kawa-ziarn ... bro-500-g/
Z Krupsa nie była tak dobra i wygrywała inna. Sabro tę mieszankę bierze, z tego co udało mi się znaleźć, z palarni w Bochni.
Jak ktoś ma Jurę, to bardzo dobrze wychodzi z niej ta kawa https://sabro.com.pl/produkt/kawa-ziarn ... bro-500-g/
Z Krupsa nie była tak dobra i wygrywała inna. Sabro tę mieszankę bierze, z tego co udało mi się znaleźć, z palarni w Bochni.
-
Myszor
- Gramofon: PD-300
U mnie po przygodach z jasno-palonymi craftowymi kawami powrót do czarnej włoskiej klasyki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Wojtek
- Administrator
I właśnie o to chodzi! Czuć że pijesz kawę.
A przede mną jeszcze "Black Vulkan"
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum