Zakończenie tematu
Jak już wcześniej pisałem dali zensor 5 z bass reflex z przodu i zawieszenie grubych zasłonek mocno polepszyło dla mnie granie cd i streamingu/ plików.
Problem z „wrażliwym” i za głośnym winylem pozostał, ale wówczas odpuściłem temat.
W międzyczasie w ręce wpadły mi angielskie kolumny podstawkowe z lat 70 firmy RAM
https://www.falconacoustics.co.uk/downl ... ochure.pdf. - bardzo fajne brzmienie. I zestaw Quad ( Koncówka mocy Quad 40 i preamp 44) - spora moc. W układzie cd i streaming bardzo dobry skład
Ale problem głośnego winyla wpiętego w wejścia phono wzmacniaczy ciągle mnie porażał. Okazało się, że gramofon lenco b 55 ma wbudowany przedwzmacniacz i podłączanie go pod wejście phono wzmaka „dubluje „ wzmocnienie.
Wnioski : Podpięcie lenco b 55 pod wejście phono -
Nad 7020e - ,godzina 8-ma , max 9– ta, była granicą mojego wytrzymania. Jakby za głośno i za cicho jednocześnie.
Nad 316 – coś się gryzło i wychodził efekt jakby przesteru.
Quad – na zerowym ustawieniu gałki volume było już głośno , dźwięk świetny, czysty
Wnioski : Podpięcie Lenco w wejście aux -
7020e – bardzo cicha gra , na godzinie 11 słychać dobrze , ale przymulony dźwięk.
Nad 316 – nieźle , zbiera się szybciej niż 7020e, ale dźwięk troszkę powolny
Quad – idealnie , wstaje od razu i co krok nabiera równej dobrej mocy
Parę spostrzeżeń dla potomnych ode mnie :
Pylon Pearl 25 - spoko kolumny jak , można je odsunąć od ściany na metr, wtedy nabierają powietrza wokół siebie. Niestety moja chata na to nie pozwala
Jak nie można odsunąć kolumn od ściany lepiej zagrają te z bass reflex z przodu , jednak stąd reflex z przodu ma znaczenie dla mnie .
Nad 316 – bardzo fajny chiński wzmacniacz.
Póki co układ lenco b 55 z Quad na zmianę ,z kolumnami ram i dali ,zupełnie mnie cieszą
Dzięki Wam wszystkim za cenne uwagi. Pozdrawiam