Jazz Salon Niezależnych (Odrzuconych)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: Jazz Salon Niezależnych (Odrzuconych)

Post autor: darkman »

Stricte jazzowe projekty James Blood Ulmer'a.
Jeden z Ornette Colemanem (CaptainBlack) drugi z Davidem Murrayem.
Jest cała seria świetnych wydań japońskiej DIW, albumów Music Revelation Ansamble w konwencji harmolodic. (niestety zawsze były drogie - mi żonka przywiozła z Japonii przed laty, więc jakoś w miarę cenowo było wówczas).
Natomiast posiadanie jakiegoś Ulmera w szanującej się kolekcji jazzowej to absolutna konieczność. A bluesowej to już w ogóle "mucha nie siada"!

Co do wyboru to mam trochę w kolekcji. Wrzucę parę sztuk to może pomoże to w ewentualnym wyborze.
Chociaż Ulmera można brać w ciemno w sumie gdy się trafi coś. Zwłaszcza w trio bluesowym. Gość był ze starej szkoły czarnych bluesmanów, więc.. nie ma pytań :)
Załączniki
IMG_4566.jpg
IMG_4565.jpg
IMG_4564.jpg
Awatar użytkownika
martin.h
Gramofon: Technics SL-1600MK2

Post autor: martin.h »

darkman pisze:
wczoraj, 18:20
martin.h pisze:
16 cze 2026, 20:10
do newslattera to wysylka wyjdzie po kosztach.
To z Berlina idzie? Jakoś nie mogę się połapać na tej stronie :(
4LP fajne wydanie. Ja jednak ma te nagrania już innych wydaniach live chyba w całości, to odpuszczę. Jednak czekam wieści Martin gdy album dotrze.
Czy to jest całość w kwartecie czy goście i sidemani też??
Tak z Berlina. Zamówiłem we wtorek wczoraj już było u mnie, ale jako że jestem obecnie poza domem to nie miałem okazji odpakować.
Skład to niby słynny kwartet, czy ktos im towarzyszy to nie wiem, zobaczymy co bedzie napisane w środku.

Lubię Coltrane'a live bo to zupełnie inny klimat, a tutaj jest wydanie przyszłościowe bo 4LP i tylko 2500 sztuk.
Marantz 2230 / Technics SL-1600Mk2 + AT VM540ML + Nagaoka MP-110/ Akai CD-37 / Grundig Box 650b / Beyerdynamic DT770 PRO
Awatar użytkownika
Bart_S
Gramofon: SONY PS-X60

Post autor: Bart_S »

wspominkowo...
IMG_8876.jpeg
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Leben CS300F + Snell C/IV + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + ATL 304 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
ODPOWIEDZ