Jaką matę wybrać?

Kosmiczne talerze z ramionami
ODPOWIEDZ
Linu666

Re: Jaką matę wybrać?

Post autor: Linu666 »

Piterski pisze:
05 lut 2025, 08:20
Linu666 pisze:
04 lut 2025, 19:35
czy to leży bezpośrednio na talerzu czy na poprzedniej gumowej?
Zależało mi na wymianie maty gumowej, a w PL70 jest trochę mniejsza niż standardowa. Mata leży bezpośrednio na talerzu.
Nazwa grafitowa może wprowadzać w błąd bo na warstwę lekko plastycznego tworzywa jest naniesiona cienka warstwa grafitu.
ale w takim razie śmiało może leżeć na pierwotnej gumie z tego wynika? jeśli pozbędę się ori maty to nie ustawię odpowiedniego poziomu ramienia bo może zabraknąć regulacji wysokości ramienia. Dzięki za odpowiedź.
Nie ciesz się gdy niosą na rękach... mogą iść na cmentarz...
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Można sobie "pogrubiać" matę, ale wtedy też siłą rzeczy zawęża nam się zakres regulacji VTA (o ile mamy taką regulację przy ramieniu).

Na praktycznym przykładzie:
Mamy ramię gdzie przy ori macie mamy zakres 0-6mm
Dokładamy dodatkowe 3mm na ori matę - zakres nam maleje do 0-3mm (choć na skali to będzie naturalnie 3-6mm)

Jeśli nasz setup przy ori macie wymagał ustawienia wysokości 3.5mm to już mamy problem :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
il cattivo

Post autor: il cattivo »

Obsługa klienta w VinylSpot stoi jednak na najwyższym poziomie. Bez problemu dogadałem się w kwestii wadliwe maty. Szczegóły zostawię dla siebie.
A tym żuczkom, co to wiedzą wszystko bez względu na okoliczności mam do powiedzenia tylko tyle: wasze prawo. Sami o sobie wystawiacie świadectwo.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

il cattivo pisze:
05 lut 2025, 16:27
Bez problemu dogadałem się w kwestii wadliwe maty. Szczegóły zostawię dla siebie.
Czemu?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

il cattivo pisze:
05 lut 2025, 16:27
A tym żuczkom, co to wiedzą wszystko bez względu na okoliczności mam do powiedzenia tylko tyle: wasze prawo. Sami o sobie wystawiacie świadectwo.
A jakie świadectwo ty sobie wystawiłeś? Kupiłeś produkt i żyłeś w słodkiej nieświadomości że masz bubla, do chwili kiedy nie uświadomili ciebie koledzy.
Ja tam bym im za to podziękował, a nie wrzucał do jednego wora, bo było kilka sensownych wypowiedzi, jak masz cojones, nazwij po imieniu te "żuczki", a co, żeby wiedziały. Może im w piety pójdzie.
Wojtek pisze:
05 lut 2025, 16:32
il cattivo pisze: ↑
17 min temu
Bez problemu dogadałem się w kwestii wadliwe maty. Szczegóły zostawię dla siebie.

Czemu?
Bo widocznie twórcy mat zależy żeby rynku nie psuć.
il cattivo

Drogi dale, nikt mi niczego nie musiał uświadamiać, bo sam zauważyłem, że jest problem. Koledzy jedynie to potwierdzili swoimi wypowiedziami.
Rozwiązania nie ujawniam bo nie chcę i jest to wyłącznie moja decyzja. Twórca nie ma z tym nic wspólnego. Otrzymałem propozycję rozwiazania na kilka sposobów i wybrałem ten, który mi najbardziej odpowiada.
Pisząc o żuczkach miałem na myśli tych, który nic merytorycznego do tematu nie wnieśli, mając na celu jedynie kpinę (nie mylić z poczuciem humoru). Wszystko jest powyżej, łatwo można wywnioskować, o kogo chodzi.
Awatar użytkownika
pawelgrab

Post autor: pawelgrab »

Kolego il cattivo kręcisz się jak Mapet na gali :lol: - więc było tak:
il cattivo pisze:
02 lut 2025, 13:45
Pylenie... Konsultowałem ... z Panem Wojciechem... rozwiązania raczej nie ma. Po prostu taka jest istotna tego wyrobu

i tak
il cattivo pisze:
03 lut 2025, 12:26
W międzyczasie dowiedziałem się, że "jest to żywy materiał", więc rozumiem, że taką ma właściwość.

a obecnie jest tak:
il cattivo pisze:
05 lut 2025, 00:59
No nic, zgłoszę reklamację
i tak
il cattivo pisze:
05 lut 2025, 10:34
Nigdy nie otrzymałeś wadliwego produktu?
- dlatego uważam, że ch...j wie o co tobie naprawdę chodzi - a jeżeli nie wiadomo to o pieniądze polskie, które wyjebałeś za badziewie i siłowo pragniesz na tym Forum wcisnąć, że dobrze zrobiłeś - kity wciskaj na podwórku dla znajomych sobie leszczy :clap: i graj dalej matą

pzdr
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
il cattivo

Spoko, niech Ci będzie.
Awatar użytkownika
Piterski
Gramofon: Pioneer PL70LII

Post autor: Piterski »

Linu666 pisze:
05 lut 2025, 14:56
ale w takim razie śmiało może leżeć na pierwotnej gumie z tego wynika? jeśli pozbędę się ori maty to nie ustawię odpowiedniego poziomu ramienia bo może zabraknąć regulacji wysokości ramienia.
Na upartego może, tylko szpindla Ci już nie wiele zostaje< Z drugiej strony nie musi bo jej grubość, u mnie, jest tylko nieznacznie mniejsza niż gumowej, a zakres regulacji wysokości kolumny jest spory. Nowa mata grafitowa z tego co kojarzę została pogrubiona by była mniej podatna na odkształcenia więc zamiana powinna być całkowicie nieodczuwalna.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
ODPOWIEDZ