ale w takim razie śmiało może leżeć na pierwotnej gumie z tego wynika? jeśli pozbędę się ori maty to nie ustawię odpowiedniego poziomu ramienia bo może zabraknąć regulacji wysokości ramienia. Dzięki za odpowiedź.
Jaką matę wybrać?
-
Re: Jaką matę wybrać?
Nie ciesz się gdy niosą na rękach... mogą iść na cmentarz...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Można sobie "pogrubiać" matę, ale wtedy też siłą rzeczy zawęża nam się zakres regulacji VTA (o ile mamy taką regulację przy ramieniu).
Na praktycznym przykładzie:
Mamy ramię gdzie przy ori macie mamy zakres 0-6mm
Dokładamy dodatkowe 3mm na ori matę - zakres nam maleje do 0-3mm (choć na skali to będzie naturalnie 3-6mm)
Jeśli nasz setup przy ori macie wymagał ustawienia wysokości 3.5mm to już mamy problem
Na praktycznym przykładzie:
Mamy ramię gdzie przy ori macie mamy zakres 0-6mm
Dokładamy dodatkowe 3mm na ori matę - zakres nam maleje do 0-3mm (choć na skali to będzie naturalnie 3-6mm)
Jeśli nasz setup przy ori macie wymagał ustawienia wysokości 3.5mm to już mamy problem

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Obsługa klienta w VinylSpot stoi jednak na najwyższym poziomie. Bez problemu dogadałem się w kwestii wadliwe maty. Szczegóły zostawię dla siebie.
A tym żuczkom, co to wiedzą wszystko bez względu na okoliczności mam do powiedzenia tylko tyle: wasze prawo. Sami o sobie wystawiacie świadectwo.
A tym żuczkom, co to wiedzą wszystko bez względu na okoliczności mam do powiedzenia tylko tyle: wasze prawo. Sami o sobie wystawiacie świadectwo.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Czemu?il cattivo pisze: ↑05 lut 2025, 16:27Bez problemu dogadałem się w kwestii wadliwe maty. Szczegóły zostawię dla siebie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
A jakie świadectwo ty sobie wystawiłeś? Kupiłeś produkt i żyłeś w słodkiej nieświadomości że masz bubla, do chwili kiedy nie uświadomili ciebie koledzy.il cattivo pisze: ↑05 lut 2025, 16:27A tym żuczkom, co to wiedzą wszystko bez względu na okoliczności mam do powiedzenia tylko tyle: wasze prawo. Sami o sobie wystawiacie świadectwo.
Ja tam bym im za to podziękował, a nie wrzucał do jednego wora, bo było kilka sensownych wypowiedzi, jak masz cojones, nazwij po imieniu te "żuczki", a co, żeby wiedziały. Może im w piety pójdzie.
Bo widocznie twórcy mat zależy żeby rynku nie psuć.
-
Drogi dale, nikt mi niczego nie musiał uświadamiać, bo sam zauważyłem, że jest problem. Koledzy jedynie to potwierdzili swoimi wypowiedziami.
Rozwiązania nie ujawniam bo nie chcę i jest to wyłącznie moja decyzja. Twórca nie ma z tym nic wspólnego. Otrzymałem propozycję rozwiazania na kilka sposobów i wybrałem ten, który mi najbardziej odpowiada.
Pisząc o żuczkach miałem na myśli tych, który nic merytorycznego do tematu nie wnieśli, mając na celu jedynie kpinę (nie mylić z poczuciem humoru). Wszystko jest powyżej, łatwo można wywnioskować, o kogo chodzi.
Rozwiązania nie ujawniam bo nie chcę i jest to wyłącznie moja decyzja. Twórca nie ma z tym nic wspólnego. Otrzymałem propozycję rozwiazania na kilka sposobów i wybrałem ten, który mi najbardziej odpowiada.
Pisząc o żuczkach miałem na myśli tych, który nic merytorycznego do tematu nie wnieśli, mając na celu jedynie kpinę (nie mylić z poczuciem humoru). Wszystko jest powyżej, łatwo można wywnioskować, o kogo chodzi.
- pawelgrab
Kolego il cattivo kręcisz się jak Mapet na gali
- więc było tak:
i tak
a obecnie jest tak:
i graj dalej matą
pzdr

il cattivo pisze: ↑02 lut 2025, 13:45Pylenie... Konsultowałem ... z Panem Wojciechem... rozwiązania raczej nie ma. Po prostu taka jest istotna tego wyrobu
i tak
il cattivo pisze: ↑03 lut 2025, 12:26W międzyczasie dowiedziałem się, że "jest to żywy materiał", więc rozumiem, że taką ma właściwość.
a obecnie jest tak:
i tak
- dlatego uważam, że ch...j wie o co tobie naprawdę chodzi - a jeżeli nie wiadomo to o pieniądze polskie, które wyjebałeś za badziewie i siłowo pragniesz na tym Forum wcisnąć, że dobrze zrobiłeś - kity wciskaj na podwórku dla znajomych sobie leszczy

pzdr
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
-
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
Na upartego może, tylko szpindla Ci już nie wiele zostaje< Z drugiej strony nie musi bo jej grubość, u mnie, jest tylko nieznacznie mniejsza niż gumowej, a zakres regulacji wysokości kolumny jest spory. Nowa mata grafitowa z tego co kojarzę została pogrubiona by była mniej podatna na odkształcenia więc zamiana powinna być całkowicie nieodczuwalna.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.