Maciej.PL pisze: Piszę Szanowny Panie o Shure V15
Ja tak samo

Myślałem że to oczywiste.
Maciej.PL pisze: niby są na allegro
A widzisz, czyli nie ma posuchy jednak
Maciej.PL pisze: ale należałoby zadać sobie pytanie( patrząc na zdjecia) czy warto zakupić coś co wygląda jak wyjęte psu z d.......y
... bo wygląd wkładki jest najważniejszy. Jasne

Nie brałem tego pod uwagę, że ktoś może tak myśleć.
Szczególnie jak się ocenia spód albo tył wkładki których... na co dzień nawet nie widać jak są zamontowane na ramieniu

Jeśli dla Ciebie to są mocne argumenty "przeciw" to wybacz.
Patrząc jednak na te zdawkowe zdjęcia z tej jednej oferty to chromowane body nie wygląda źle, więc tym bardziej nie wiem dlaczego uważasz że wygląda to kiepsko.
Kojarzy mi się teraz pewien użytkownik forum który chyba swego czasu miał problem z... kolorem jakiejś polecanej wkładki i dlatego jej nie wybrał...
Można i tak

Dla mnie to są wesołe przejawy samo-ograniczania się przez fanaberie, a nie rzeczywiste problemy, które miałyby faktyczne znaczenie.
Maciej.PL pisze: Wiem że to są wkładki używane, ale stosunek cena /jakość mnie zniechęca i to tyle w temacie "posuchy" u nas OK

Wniosek: posuchy nie ma, a jest wesołe podejście do zakupu używanych wkładek przeglądającego oferty
To są w miarę normalne ceny dzisiaj za V15 III więc nie wiem czego Ty oczekujesz.
Stosunek cena/jakość w wypadku tych body jest bardzo wysoka akurat.
Może mylisz stosunek cena/wygląd spodu wkładki?
Przeglądałeś już ebay ponoć, jak tam sprawy wyglądają?

2x taniej w zamian za ładniejsze egzemplarze może? Nic tylko brać w takim razie
Maciej.PL pisze: Wojtku, jak zapewne doczytałeś mam jakieś 700 zł przeznaczone na wkładkę, zdaje sobie sprawę dużo i mało, może coś dołożę jak wyczaje na ebay, na moje słuchanie pewnie wystarczy, w zasadzie założyłem ten temat aby zoptymalizować możliwości tego konkretnie modelu jaki posiadam (sprawność techniczna j/w) więc nie przewiduje zmian samego gramofonu bo ten w zupełności mi wystarczy.
A czy ja gdzieś pisałem że należy wyrzucić Sanyo przez okno?

Jest OK.
Inaczej w ogóle nie strzępiłbym klawiatury na pisanie o wkładkach do tego gramofonu.
Maciej.PL pisze: Jeżeli możesz Ty jak i reszta forumowych Kolegów w sprawie tego gramofonu vs wkładka będę wdzięczny.
A to my od początku o czymś innym piszemy? Szczerze nie wiedziałem, ale wobec tego sam już nie wiem co pisać jeśli do tej pory pisałem nie na temat
Maciej.PL pisze: W ogóle interesuje mnie garść informacji n/t mojego Sanyo na jakim miejscu i w jakiej grupie plasuje się ten gramiak
Średnia półka, bardzo fajna konstrukcja. "Rozwojowa" można rzec.
Normalnie nie odpowiadam na takie pytania jeśli mowa o czymś co już zostało zakupione i jest używane.
Przed zakupami to się można zastanawiać nad takimi rzeczami
Maciej.PL pisze: a tak na poważnie skłaniam się ku Shure V-15 III i to myślę będzie mój cel, więc......... zaczynam polowanie

Ale przecież jest "posucha"
Maciej.PL pisze: co myślicie, dobry duet????

Dobrze się zgra z tym ramieniem.