Pioneer PLX 1000 - Czy tylko dla Dj'ów?
-
Siema
Czy Pioneer PLX 1000 to gramofon skierowany tylko dla Dj'ów czy też może całkiem fajny sprzęcik do domu?
Szczerze powiem że urzeka mnie jego design i fajnie wyglądałby w domu na półce. Czytałem dwie recenzje w których zbiera całkiem chwalebne opinie.
Czy za cenę około 3 tys. złotych nie znajdę czegoś lepszego do domowego zacisza?
Czy Pioneer PLX 1000 to gramofon skierowany tylko dla Dj'ów czy też może całkiem fajny sprzęcik do domu?
Szczerze powiem że urzeka mnie jego design i fajnie wyglądałby w domu na półce. Czytałem dwie recenzje w których zbiera całkiem chwalebne opinie.
Czy za cenę około 3 tys. złotych nie znajdę czegoś lepszego do domowego zacisza?
- chudy_b
To kolejny klon Technicsa 1210. Czy udany? Nie wiem.Arcyl00 pisze:Pioneer PLX 1000
Jesli tylko dasz się przekonać do gramofonów używanych, to z takim budżetem masz ogromny wybór. Ten PioneeroTechnics to pełny manual. Tak więc jeśli chodzi o wygodę obsługi może być tylko lepiej.Arcyl00 pisze:Czy za cenę około 3 tys. złotych nie znajdę czegoś lepszego do domowego zacisza?
-
Re: Pioneer PLX 1000 - Czy tylko dla Dj'ów?
Czy możesz mi coś teraz polecić?
Dodam tylko że czytałem recenzje o tym klonie technicsa i panowie którzy go testowali byli miło zaskoczeni. Może to godny przeciwnik dla SL - 1200?
Dodam tylko że czytałem recenzje o tym klonie technicsa i panowie którzy go testowali byli miło zaskoczeni. Może to godny przeciwnik dla SL - 1200?
Ostatnio zmieniony 05 mar 2016, 23:41 przez Arcyl00, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Może być używany w domu, ale nikomu go nie polecę, tak jak żadnego innego produktu z fabryki Hanpin.
Pytam, bo w takim razie muszę go przenieść.
Musi być nowy? Czy to Twój pierwszy gramofon? Czy cokolwiek wiesz o gramofonach? Czy masz do czego go podłączyć?

Zerknij na to: https://www.youtube.com/watch?v=mNzMcH2ZbtU
Całą masę modeli, łącznie z gramofonem na którym ta chińska kopia bazuje, czyli Technics SL-1200 mk2.Arcyl00 pisze:Czy za cenę około 3 tys. złotych nie znajdę czegoś lepszego do domowego zacisza?
W sensie że robi się z tego wątek zakupowy?Arcyl00 pisze:Czy możesz mi coś teraz polecić?

Musi być nowy? Czy to Twój pierwszy gramofon? Czy cokolwiek wiesz o gramofonach? Czy masz do czego go podłączyć?
A zaglądali w ogóle do środka czy tylko pokręcili talerzem i robili mądrą minę?Arcyl00 pisze:Dodam tylko że czytałem recenzje o tym klonie technicsa i panowie którzy go testowali byli miło zaskoczeni. Może to godny przeciwnik dla SL - 1200?

Zerknij na to: https://www.youtube.com/watch?v=mNzMcH2ZbtU
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
A możesz mi coś powiedzieć na temat gramofonu Rega Planar 3? Czy opłacałaby się za 1500zł?
Bo jeśli mam kupować używki to wolę coś tańszego.
Bo jeśli mam kupować używki to wolę coś tańszego.
-
Moim zdaniem MIMO że to HANPIN to całkiem ok.Wadą jest zastosowanie tylko 1 czujnika prędkości obrotowej(Technics ma 3).Ale ktoś taki silnik pomierzył i nie wyszło wcale żle(nierównomierność obrotów.Kopia całkiem ok.Nie wiem jak z powtarzalnością.
-
Test niejakiego VIOLET-a w "Stereo i Kolorowo" antytechniczny...natomiast hmm..kwiecisty..i audiofilski.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2016, 23:55 przez ISOPHON, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Jak ktoś chce pooglądać jak jest zbudowany taki PIONEER PLX-1000 to tu coś jest http://www.12x0.de/index.php?forum-showposts-2580
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Arcyl00:
Dlaczego skasowałeś swój wpis gdzie odpowiadałeś na moje pytania? Wstydzisz się czy jak?
Ustal nam w takim razie budżet do którego możemy się obracać.
Zanim zaczniesz pytać o jakiś konkretny model gramofonu to wpisz jego nazwę w forumową wyszukiwarkę, żebyśmy nie musieli się zbytnio powtarzać. Dzięki.
A jak już rozmawiać o konkretnych ofertach to lepiej jak po prostu dasz link do oferty. Lepiej rozmawiać o konkretnym egzemplarzu niż tylko o modelu. Jak z samochodami.
ISOPHON:
Wadą jest też ten sam problem z luzami w ramieniu przy nowych egzemplarzach, z którym borykają się inne produkty Hanpin. Po co ryzykować?
"Stereo i Kolorowo" to fajny blog, ale z drugiej strony człowiek ten jest w stanie się zdziwić, że wkładki za 500 złotych potrafią dobrze grać, więc generalnie bywa wesoło

Dlaczego skasowałeś swój wpis gdzie odpowiadałeś na moje pytania? Wstydzisz się czy jak?

Dlaczego? Możesz wydać mniej, oczywiście, ale staram się zrozumieć logikę postępowania.Arcyl00 pisze:Bo jeśli mam kupować używki to wolę coś tańszego.
Ustal nam w takim razie budżet do którego możemy się obracać.
Zanim zaczniesz pytać o jakiś konkretny model gramofonu to wpisz jego nazwę w forumową wyszukiwarkę, żebyśmy nie musieli się zbytnio powtarzać. Dzięki.
A jak już rozmawiać o konkretnych ofertach to lepiej jak po prostu dasz link do oferty. Lepiej rozmawiać o konkretnym egzemplarzu niż tylko o modelu. Jak z samochodami.
ISOPHON:
Wadą jest też ten sam problem z luzami w ramieniu przy nowych egzemplarzach, z którym borykają się inne produkty Hanpin. Po co ryzykować?
Czyli gówno wart.ISOPHON pisze:Test niejakiego VIOLET-a w "Stereo i Kolorowo" antytechniczny...natomiast hmm..kwiecisty..i audiofilski.
"Stereo i Kolorowo" to fajny blog, ale z drugiej strony człowiek ten jest w stanie się zdziwić, że wkładki za 500 złotych potrafią dobrze grać, więc generalnie bywa wesoło

Zerknąłeś na klip który podesłałem?ISOPHON pisze:Jak ktoś chce pooglądać jak jest zbudowany taki PIONEER PLX-1000

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Już dawno zerkam na wszystko na temat PLX-1000...Te luzy w ramieniu..hmmm..powiem tak oglądałem,dotykałem,macałem i nijakich luzów nie zauważyłem..ale była tylko 1 sztuka w sklepie.Generalnie ufam sobie...i oględzinom organoleptycznym.
- chudy_b
Ale że myślisz o kupnie? Za 3 tysiące można spokojnie kupić oryginalny 1210MK2. Po co iść w klony? Do Technicsa można kupić dokładnie każdą część. Nawet jeśli lekko wtopisz, to naprawa nie stanowi żadnego problemu poza finansowym. Ale i tak w takim budżecie spokojnie się zmieścisz.ISOPHON pisze:Już dawno zerkam na wszystko na temat PLX-1000
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ale ISOPHON, ja nigdzie nie twierdzę że KAŻDY egzemplarz ma ten problem. Twierdzę tylko, że można różnie trafić, tak jak z pozostałymi Hanpinami. To w mojej opinii dyskwalifikuje go jako produkt godny polecenia. I żeby nie było że gdybam bo opieram osąd na tańszych Hanpinach: już są w sieci głosy ludzi skarżących się właśnie na to, przy tym modelu.
Ten "Pioneer" nie wyróżnia się niczym czego już nie widzieliśmy od tego producenta
Tak jak napisał chudy_b, po co świadomie pakować się w produkt niższej klasy za większe pieniądze?
Ten "Pioneer" nie wyróżnia się niczym czego już nie widzieliśmy od tego producenta

Tak jak napisał chudy_b, po co świadomie pakować się w produkt niższej klasy za większe pieniądze?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Chyba za bardzo mnie poniosło bo chciałem to podpiąć pod Onkyo Integra A-8450. Jestem kompletnym laikiem i nie wiem czy to nie słaby sprzęcik.
Poza tym to ma być mój pierwszy gramofon
Kwestia jest tego typu czy warto kupować coś droższego czy może wystarczy gramofon za powiedzmy 500-1000 zł (a może jeszcze taniej). Czy kupić starszego czy nowego?
Poza tym to ma być mój pierwszy gramofon

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tego chyba nikt tutaj nie powiedział, więc wmawiasz sobieArcyl00 pisze:Chyba za bardzo mnie poniosło bo chciałem to podpiąć pod Onkyo Integra A-8450. Jestem kompletnym laikiem i nie wiem czy to nie słaby sprzęcik.

Są różne szkoły w tej kwestii. Ja zwyczajowo polecam by ktoś zaczął od tańszego sprzętu niż od razu wydawał parę kafli by się przekonać czy winyle są w ogóle dla niego/niej.Arcyl00 pisze:Kwestia jest tego typu czy warto kupować coś droższego czy może wystarczy gramofon za powiedzmy 500-1000 zł (a może jeszcze taniej). Czy kupić starszego czy nowego?
Za 500-1000 złotych da się spokojnie kupić fajny dobry stary gramofon, nawet taki po renowacji i serwisie (o nowych dobrych zapomnijmy).
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Dobra to ja przechodzę do odpowiedniego działuSą różne szkoły w tej kwestii. Ja zwyczajowo polecam by ktoś zaczął od tańszego sprzętu niż od razu wydawał parę kafli by się przekonać czy winyle są w ogóle dla niego/niej.
Za 500-1000 złotych da się spokojnie kupić fajny dobry stary gramofon, nawet taki po renowacji i serwisie (o nowych dobrych zapomnijmy).