Pro-ject elemental na prezent ?

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
Smugi

Post autor: Smugi »

Witam serdecznie wszystkich zapaleńców :) Grzebię w temacie gramofonów dopiero kilka dni , a powodem jest chęć uszczęśliwienia narzeczonej prezentem urodzinowym w postaci gramofonu. Ogólnie jest ona bardzo nakręcona muzyką i marzy się jej kolekcjonowanie winyli. (Dwa już nawet gdzieś dorwała ;) ) Ogólnie , po zagłębieniu się trochę w temacie ,widzę że gramofon jest ciut bardziej skomplikowany niż "empetrójka" i chciałbym prosić o radę. Mój budżet to 1000zł, wiem już ,że za te pieniądze ciężko coś porządnego. Chciałbym ,żeby sprzęt był raczej nowy i intuicyjny w obsłudze. Czytałem ,że warto kupić coś z lat 70 , wymienić wkładkę i można mieć super sprzęt, ale chodzi o to ,że nie wiadomo czy zainteresowanie faktycznie się przyjmie i że narzeczona może się zrazić tym ,że trzeba to wszystko ustawiać itd. Więc konkretnie , z mojej aktualnej wiedzy wynika ,że teoretycznie najlepszym niskobudżetowym rozwiązaniem jest firma Pro-ject, a konkretnie model Elemental. Wiem ,że kłoci się on stylistycznie z wyglądem standardowego gramofonu ,ale z tego co wyczytałem, z nowych urządzeń w zasadzie tylko pro-ject nadaje się w tym zakresie cenowym do w miarę dobrego odsłuchu. Chciałem jeszcze zapytać czy to tego modelu konieczne jest dokupienie przedwzmacniacza , jeżeli tymczasowo chcę podpiąć jej to pod wieżę ? (jak będzię grzeczna to pod choinkę dostanie głośniki :P ) Nie wiem czy wybrałem dobry dział forum , jeśli tak to proszę o przekierowanie tematu. Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc .
Awatar użytkownika
kebabożerca

Post autor: kebabożerca »

Jeśli może to być słomiany zapał to jaka różnica czy wydasz 1000zł na Pro-Jecta czy 1000zł na coś starszego? Też rozważałem nowego Pro-Jecta ale Koledzy szybko wybili mi z głowy ten pomysł. Lepiej coś starszego w danym przedziale cenowym zakupić a ustawienie wszystkiego do grania raczej nie boli (nie będziesz musiał tego robić codziennie :D). Zajrzyj tutaj: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=46 ... =do+1000zł - sporo zostało już powiedziane.

Przedwzmacniacz będzie potrzebny o ile nie posiadasz w wieży takowego.
Aj du not baj dys rekord, it is skraczt.
Awatar użytkownika
chudy_b

Re: Pro-ject elemental na prezent ?

Post autor: chudy_b »

Smugi pisze:jak będzię grzeczna to pod choinkę dostanie głośniki :P )
Wybudowaliśmy pacjentom basen. Już skaczą na główkę. Jak bedą grzeczni, to na święta napuścimy im wody
:D :D :D

Popieram przedmówcę. 1000 PLN na nowy to mało. Z tysiącem w kieszeni na używany, możesz przebierać jak arabski szejk na ruskim bazarze. :D
kielek

Post autor: kielek »

kebabożerca pisze:Przedwzmacniacz będzie potrzebny o ile nie posiadasz w wieży takowego
Jeśli kupi tego Pro Ject'a to nie,bo ma wbudowany.
Smugi

A co z używanego sprzętu byście polecali ? Mam na myśli jakieś konkretne oferty np. z allegro? Jak mówiłem , nie znam się na tym na tyle żeby przebierać jak " szejk" ;) a nie chcę kupić jakiegoś wadliwego sprzętu? Termin ostateczny to 30 marca :) Pomożecie?
kielek

Post autor: kielek »

Podepnij się pod odpowiedni wątek zakupowy.
Smugi

No właśnie napisałem z prośbą o pomoc:)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Smugi pisze:Termin ostateczny to 30 marca :)
Nie ma to jak wcześnie planować wydatki na prezenty... :)
Coś się znajdzie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Winters

Post autor: Winters »

Projecta też byś musiał ustawiać.
DIOMEDES KATO
Smugi

No właśnie podobno są plug'n play. Ale możliwe że trzeba będzie siłę doscisku igły
ustawić
Awatar użytkownika
Winters

Post autor: Winters »

Smugi pisze:No właśnie podobno są plug'n play.
Nie wierz w to.
DIOMEDES KATO
ODPOWIEDZ