W opisie płyta miała być VG, niestety po odebraniu okazało się, że okładka jest powybrzuszana od wilgoci, pogięta, pofalowana a brzegi zniszczone. Sama płyta jest brudna (ale to chyba da się wyczyścić...?) i pełna rys w każdą stronę, głębokich widocznych gołym okiem i bez specjalnego oświetlenia. A nawet po ciemku. Niestety odsłuchać póki co nie mam na czym, ponieważ mój retro-odtwarzacz po Tacie został brutalnie (aczkolwiek niechcący...) zmiażdżony i jest aktualnie w naprawie.
I teraz mam pytanie - po pierwsze czy można stan takiej płyty opisać jako VG a ja się po babsku czepiam, czy faktycznie ktoś mnie zrobił w balona? Po drugie - jeśli zostałam jednak zrobiona w balona, a pan sprzedawca nie przyjmie zwrotu płyty, ile jest ona warta...?
Opis aukcji:
LED ZEPPELIN III- RED PLUM- UK- 1press-
Płyta zawiera oryginalne odręczne napisy wyryte w obszarze run-off
„Do what Thou Wilt” oraz „So Mote It Be”
Labele
Oryginalne labele Red/Plum Atlantic . Tylko pierwsze wydanie tej płyty zawiera napis „Under licence…” biegnący w poprzek labeli, powyżej białego paska i napis „Executive Producer: Peter Grant” po obu stronach płyty
(na późniejszych wznowieniach napis ten nie występuje).
Ponadto na labelach znajdziecie napis „Made in Gt Britain” (obecny jedynie na wydaniu brytyjskim) i zastrzeżenie, że prawa autorskie należą do wytwórni Warner Bros. Tylko pierwsze wydanie oryginalnej płyty zawiera oficjalny nr katalogowy: 2401002.
Każdy fan starego, dobrego hard rocka powinien mieć tę płytę w swojej kolekcji!
na dwóch utworach z drugiej strony przeskoki
stan płyty: VG
stan okładki: JAK NA ZDJĘCIU
Okładka rozkładana w pełni laminowana wewnątrz i zewnątrz z wbudowanym w pełni sprawnym kołem obrotowym
Atlantic – 2401002
EGZEMPLARZ KOLEKCJONERSKI