Sony PS-LX30

Dyskusje techniczne dotyczące gramofonów marki Sony
ODPOWIEDZ
jura01

Sony PS-LX30

Post autor: jura01 »

Witam, nabyłem za darmo :) gramofon sony PS-LX30 i philips 22RH847 jeszcze nie wiem czy są sprawne sony ma igłe philips nie. Ktury jest bardziej wart uwagi i w razie czego ktury bardziej oplaci się naprawiać
eenneell

Re: sony PS-LX30

Post autor: eenneell »

jura01 pisze:Witam, nabyłem za darmo :) gramofon sony PS-LX30 i philips 22RH847 jeszcze nie wiem czy są sprawne sony ma igłe philips nie. Ktury jest bardziej wart uwagi i w razie czego ktury bardziej oplaci się naprawiać
Który! :)
Podeślij foty
! będzie łatwiej ocenić stan ;)
Ostatnio zmieniony 14 sie 2013, 08:22 przez eenneell, łącznie zmieniany 1 raz.
jura01

sony PS-LX30

Fotki na razie nie dam rady zrobić, oba są przynajmniej wizualnie w bdb. stanie. Są to sprzęty z wystawki w niemczech tzn. ktoś kupił dom obok naszej budowy i wszystkie stare meble itp. i w tym całą wieżę sony z tym właśnie gramofonem kolumnami sony apm-550, wieżę sony mhc-3600 i ten gramofon z tunerem philips 22rh847 :mrgreen: dlatego myślę ze na 90 proc. będzie to sprawne
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

sony PS-LX30

Post autor: Wojtek »

Budowa, niemiecka wystawka i "ktury" bardzo pasują do siebie ;)

Moim zdaniem bardziej przyszłościowy jest kombajny Philipsa niż ta wieża Sony.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
jura01

wyczuwam złosliwość w odpowiedzi ale mimo wszystko dzięki za odpowiedz. Chociaż może kolega Wojtek rozwinie temat czemu budowa , niemiecka wystawka i ktury pasóją do siebie? Trochę poniżające stwierdzenie jak na administratora.......
Awatar użytkownika
grummer

Post autor: grummer »

To jeszcze naprawdę nie jest złośliwość ze strony Wojtka ;) Ja go doskonale rozumiem, bo jak widzę tak porażające błędy językowe, to sam mam ochotę wyłączyć komputer i rzucić nim o ścianę. Każda przeglądarka ma dzisiaj słownik, "ktury" podkreśla błędy, więc wynika to tylko z lenistwa ;)

Obrazek
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

sony PS-LX30

jura01 pisze:wyczuwam złosliwość w odpowiedzi ale mimo wszystko dzięki za odpowiedz. Chociaż może kolega Wojtek rozwinie temat czemu budowa , niemiecka wystawka i ktury pasóją do siebie? Trochę poniżające stwierdzenie jak na administratora.......
Jeśli mam coś rozwijać na ten temat to co najwyżej prywatnie ;) Nie bierz tego tak do siebie jura.

O ile ten zestaw Sony jest sprawny to warto by było go ożenić gdzieś by była kasa na ew. doprowadzenie do porządku Philipsa czy też na płyty :)
Minusem Philipsa jest to, że to belgijska konstrukcja, a co za tym idzie, ma same wyjścia DIN. Na starcie, jak w każdym starszym gramofonie, warto wymienić mu igłę.
Wsparcie finansowe forum
trotsky

sony PS-LX30

Post autor: trotsky »

A czy moglbym sie podpiac pod ten temat czyli co sadzicie o PS-LX30 jakos pierwszy gramofon? Jaka igle byscie polecali do niego? czy raczej nie jest wart niczego by na nim sluchac?

Z gory dziekuje za jakakolwiek podpowiedz i pomoc.
Pzdr
T.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

sony PS-LX30

Nie interesuj się tym modelem.
Wsparcie finansowe forum
trotsky

sony PS-LX30

Post autor: trotsky »

dzieki :-)
gosienka1976

Post autor: gosienka1976 »

Witam, mam pytanie dlaczego ''omijać szerokim łukiem'' gramofon firmy Sony model PS-LX300 ? Miałam zamiar kupić własnie takimodel...a jaki jest najlepszy gramofon cenowo do 600 zł. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Sony PS-LX30

gosienka1976 pisze:Witam, mam pytanie dlaczego ''omijać szerokim łukiem'' gramofon firmy Sony model PS-LX300 ? Miałam zamiar kupić własnie takimodel...
Bo jest niegodny polecenia, nawet jakby kosztował 2x mniej. Przykro mi.
gosienka1976 pisze:a jaki jest najlepszy gramofon cenowo do 600 zł
A to zależy czy patrzymy na nowe czy używane :)
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ