Koło to nadal nie sześciokąt więc stykać się będą tylko cztery krawędzie. A nawet jak było by koło to zacisk ma inną średnicę niż zaciśnięta tulejka więc przylegać będą tylko dwa króktie łuki więc gdzie benefit z super przylegania/przewodnictwa między tulejką i kablem?
Także jeżeli ktoś walczy o jak najniższe ohmy (co jak dla mnie to też sztuka dla sztuki bo mówimy o najwcześniej drugim miejscu po przecinku) to z tulejką na całym złączu opór może być większy niż goły kabel który równo rozłoży się w zakręcanym otworze gniazda.
Wtyki do kabli głośnikowych
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Wtyki do kabli głośnikowych
A to już zależy od rozmiaru tulejki. Wiadomo że najlepiej dobrać taki żeby nie był za duży, a jednocześnie się mieścił.
Ja mam ten kłopot czasami że grubsze druty typu przekrój 2mm czy 4mm potrafią słabo trzymać w vintage gniazdach na kable.
Problem bardziej dotyczy strony wzmacniacza niż terminali po stronie kolumn.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- blispx
no to kupujesz kabel z prostokątnym przewodnikiem i prasujesz
tulejka jest nie po to by to lepiej przenosiło tylko żeby się żyły nie rozłaziły na boki
tulejka jest nie po to by to lepiej przenosiło tylko żeby się żyły nie rozłaziły na boki
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Może być i płaski konektor, jasne.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Ukaniu
- Kontakt:
Najlepiej coś takiego, tylko przerobionego na widełki. Nacięte i wypiłowane.
Odpowiednio zaciśnięte w hydraulicznej prasie, łatwe do wyczyszczenia i ochrony np. smarem przed utlenianiem, na powierzchni stuku w gnieździe. To było by coś co warto zrobić.
Odpowiednio zaciśnięte w hydraulicznej prasie, łatwe do wyczyszczenia i ochrony np. smarem przed utlenianiem, na powierzchni stuku w gnieździe. To było by coś co warto zrobić.
Serwis i projektowanie elektroniki, także audio http://www.ldl-elektronika.pl
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Jasne, zawsze Stryjek Zeniu w szopie może fabrykę poprawić...
Szfagier trzymej piwo....
Szfagier trzymej piwo....
- blispx
e tam ja takie kiedyś w łapie zaciskałem kluczem do H100 bez wspomagania ale fakt po tym miałem odciski 

DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo