Jakie kolumny do 300 zł?

Tematy związane z zakupem sprzętu nagłaśniającego
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Waluch

Jakie kolumny do 300zł?

Post autor: Waluch »

eenneell pisze: dadzą Łubudubu
szczególnie jak spadną z parapetu lub regału ;)

W przez Ciebie podanym modelu Cantonów, mam zastrzeżenia do obudowy kolumn, bo wygląda na plastikową,

no,ale ja akurat 'tych' nie znam 8-) znam za to inne, dużo większe 8-)
Awatar użytkownika
grummer

Re: Jakie kolumny do 300zł?

Post autor: grummer »

Nie ukrywam, że ładne te grundigi i pewnie bym je wziął, gdyby nie fakt, że mają wlutowany kabel i to na jeszcze jakieś specyficzne wejście. A o tych Cantonach też myślałem. Nie mniej jednak szukam czegoś takim vintage' owym wyglądzie jak te Grundigi, czy Cantony GLE. Zresztą do tej kwoty nie będę wybrzydzał ;)
Awatar użytkownika
Waluch

Jakie kolumny do 300zł?

końcówki ucinasz i masz + -
następnie podłączasz do wzmacniacza, to nic trudnego
natomiast jakbyś chciał pogrzebać/stuningować to możesz dorobić gniazda głośnikowe
Awatar użytkownika
grummer

Waluch pisze:końcówki ucinasz i masz + -
następnie podłączasz do wzmacniacza, to nic trudnego
natomiast jakbyś chciał pogrzebać/stuningować to możesz dorobić gniazda głośnikowe
Wziąłem je. Sprzedawca wygląda na uczciwego i niekręcącego. Dam znać jak je dostanę ;)
Awatar użytkownika
Waluch

Jakie kolumny do 300zł?

No to gratuluję zakupu, jeśli ich stan techniczny jest bez zastrzeżeń, to gwarantuję Ci ,że się nie zawiedziesz.
W tej cenie (cytując klasyka) I'd call that a bargain. The best YOU ever had. :D
Awatar użytkownika
grummer

Zobaczę jak przyjdą. Chyba po zdjęciu mogę wnioskować, że coś z niskotonowym w lewej kolumnie było robione, bo te "kropeczki" są inaczej ułożone. Możliwe, że była wymieniana membrana. Nie wiem, nie znam się. Ocenię jak przyjdą ;)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Jakie kolumny do 300zł?

Post autor: Wojtek »

grummer pisze:70 są troszkę za duże jak na mój gust, nie zmieszczą mi się do pokoju.
Przeczytałem, że "podłogówki też mogą być", ale skoro takie GLE 70 byłyby zbyt bycze to sam już nie wiem co autor miał na myśli :roll:
Miałeś na myśli takie "cieniasy" jak najtańsze fronty do kina domowego? :)
grummer pisze:Zresztą wątpię, że pójdą za 299 zł ;)
Leżą już trochę.
grummer pisze:Druga sprawa, to nie ukrywam, że stan wizualny też idzie w parze z jakością, a tutaj raczej tak nie jest ;)
Nie dość, że dobre i tanie to jeszcze "picuś glancuś", tak? :)

Grundig Box 650B też są fajne w tej cenie. Oby się sprawdziły :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
grummer

Wojtek pisze:
grummer pisze:70 są troszkę za duże jak na mój gust, nie zmieszczą mi się do pokoju.
Przeczytałem, że "podłogówki też mogą być", ale skoro takie GLE 70 byłyby zbyt bycze to sam już nie wiem co autor miał na myśli :roll:
Miałeś na myśli takie "cieniasy" jak najtańsze fronty do kina domowego? :)
grummer pisze:Zresztą wątpię, że pójdą za 299 zł ;)
Leżą już trochę.
grummer pisze:Druga sprawa, to nie ukrywam, że stan wizualny też idzie w parze z jakością, a tutaj raczej tak nie jest ;)
Nie dość, że dobre i tanie to jeszcze "picuś glancuś", tak? :)

Grundig Box 650B też są fajne w tej cenie. Oby się sprawdziły :)
Picuś glancuś musi być 8-) Tak, o podłogówkach myślałem pod kątem cieniasów, coś ala kolumny Koda itp. Nie sprecyzowałem, ale i tak wolę bardziej monitory. Dam znać jak przyjdą :)
Awatar użytkownika
grummer

No i dupka. Dostałem głośniki i w jednym nie działa gwizdek. Byłem u elektronika i miernik kompletnie nic nie wskazywał, nawet po ponownym lutowaniu. Sprzedawca natomiast jest bardzo w porządku i podjedzie do mnie do domu w celu sprawdzenia głośnika i go naprawi bądź odda pieniądze. Ech...
Awatar użytkownika
Waluch

Jakie kolumny do 300zł?

Cholera, w takim razie niech je zabiera i odda Ci pieniądze wraz z kosztem wysyłki.
Najprawdopodobniej głośnik wysoko tonowy jest spalony.
Awatar użytkownika
grummer

Albo wymieni gwizdek albo odda pieniądze. Tak się z nim umówiłem.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Jakie kolumny do 300zł?

Post autor: Wojtek »

Już widzę jak wyciąga spod pazuchy oryginalny tweeter do tych kolumn ;)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
grummer

Wojtek pisze:Już widzę jak wyciąga spod pazuchy oryginalny tweeter do tych kolumn ;)
Podobno ma, ale od 650 professional, ale nie wiadomo co z tego wyjdzie. Bardzo możliwe, że pojedzie do samego Grundiga wybłagać o taki gwizdek :mrgreen:. Stanie w moim progu razem z ekipą filmową od Grundiga i powie "mam dla pana niespodziankę" i wyciągnie nowy, idealny i lśniący gwizdek, stan igła i go pięknie wstawi. Ja się poryczę ze wzruszenia na koniec i będzie piękna dokumentacja.
Awatar użytkownika
Waluch

Jakie kolumny do 300zł?

no tak ... i żyli długo i szczęśliwie :)

Jeśli tak się stanie ,że faktycznie Ci wymieni tweeter, przypatrz się dokładnie czy nie ma na kopułce zabrudzeń, śladów naprawy itp.
w 650Pro faktycznie jest taki sam tweeter, różnią się one od standardowej wersji tylko zwrotnicą, która jest wykonana z lepszych elementów.
No i oczywiście wygląd zewnętrzny.
Możesz mu zaproponować też, że za 70zł zabierzesz je w takim stanie jakim są, wtedy poszukamy tweetera, być może mój kolega ma taki. Tzn. wiem ,że ma ale czy sprzeda ,tego nie wiem :mrgreen:
Awatar użytkownika
grummer

Waluch pisze:no tak ... i żyli długo i szczęśliwie :)

Jeśli tak się stanie ,że faktycznie Ci wymieni tweeter, przypatrz się dokładnie czy nie ma na kopułce zabrudzeń, śladów naprawy itp.
w 650Pro faktycznie jest taki sam tweeter, różnią się one od standardowej wersji tylko zwrotnicą, która jest wykonana z lepszych elementów.
No i oczywiście wygląd zewnętrzny.
Możesz mu zaproponować też, że za 70zł zabierzesz je w takim stanie jakim są, wtedy poszukamy tweetera, być może mój kolega ma taki. Tzn. wiem ,że ma ale czy sprzeda ,tego nie wiem :mrgreen:
Raczej na takie cuda się nie zgodzi, prędzej odda mi całą kasę. Ale gość normalny, nie jakiś polaczek. Dam znać, co z tego wyjdzie. Jakbyś mimo wszystko znalazł takie gwizdek, to napisz mi proszę :)
ODPOWIEDZ