Zaskoczyła mnie bardzo ta płyta, bardzo dobrze mi się jej słuchałoSimonTemplar pisze: ↑23 sty 2023, 21:41![]()
@Avena, tu gdzieś Frisella linkował? Nie widzę
viewtopic.php?p=412111#p412111
Fatum PanAmPodtrzymuję nie brać
![]()
JAZZ CAFE - czego słuchamy
-
Re: JAZZ CAFE - czego słuchamy
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
No tak ale miewałeś też nówki w oryginałach, to zmienia optykę. Ja mam stan średni i brzmi właśnie średnio chętnie. Mint to wiesz, nie miałem i nie będę miał.

Zresztą w Milesach już mi się nie chce grzebać. Inne priorytety teraz. Nawet sobie jakieś MoFiki kupiłem. Zawsze czysto, zawsze sucho, zawsze pewnie. Łatwizna

(w aucie byłem na tel. jak dzwoniłeś wczoraj - sorki! oddzwonię)
- blispx
stany przy mono z epoki to rzecz względna ale trza mieć czym to odtworzyć i nie trza wyrafinowanych szlifów tylko dobry generator mieć
dzwonię do różnych osób bo muszę się wygadać, takie uroki pracy zdalnej, bo inaczej pierdolca dostaję
dzwonię do różnych osób bo muszę się wygadać, takie uroki pracy zdalnej, bo inaczej pierdolca dostaję

DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- darkman
- Kontakt:
Czatownik, Chłopcy i Dziewczęta,
https://open.spotify.com/track/5k44DuZ9KC6c7btl0FykFF
Kwintet Stańki z rana jak śmietana!
Chciałoby się za Crackerem powtórzyć "cudze chwalicie, swego nie znacie"

https://open.spotify.com/track/5k44DuZ9KC6c7btl0FykFF
Kwintet Stańki z rana jak śmietana!
Chciałoby się za Crackerem powtórzyć "cudze chwalicie, swego nie znacie"

- darkman
- Kontakt:
Dobra, koniec pierdół.
Tera coś dla Szelaka. Hit u mnie, bo po kilku miesiącach poszukiwań już odpuściłem.. sięgam tak sobie "z buta" na regał. Wyciągam losowo 4 płyty.. i pyk! Pacze,pacze..o Q!
Antropholgy Birda. Uff, bo już myślałem, że gdzieś posiałem, a to polska perła w kolekcji ze względu na wydanie, notes i sam materiał.
Płyta subskrypcyjna Spotlife 106, na Klub Płytowy PSJ. Ukazała się jako druga u nas po Live Performance. Notes jest autorstwa Henryka Cholińskiego.
Tłocznia Pronit /Pionki Z-SX 0699 (mono).
U mnie stan -M mam od nowości i wychuchana / okładka G w zasadzie, bo papier typu toaletowego w tamtym czasie robiono płytom krzywdę poligraficzne wydawniczą. Mimo dobrego przechowywania stan okładki ciągle się pogarszał od samego wyciągania.. coś jak auto - jak stoi w garażu, to się psuje.
Płyta zawiera niesamowity materiał muzyczny. Skład zapowiadany przez speakera. "same Miszcze świata bebopu" chciałby się powiedzieć.. no po prostu odlot.
Płytę mam bdb opisaną dodatkowo i oznaczoną, co by moje córki kiedyś przez przypadek się nie pozbyły ot tak, gdy już odejdę do krainy wiecznej improwizacji. Wg ZUS mam jeszcze 196 miesięcy, bo dostałem informację, zatem musicie mnie jeszcze trochę znosić
.. na razie się nigdzie nie wybieram
(Panie @zelazny, wiem że to boli ale musi Pan jeszcze poczekać, loozik bo jestem sporo starszy, doczekasz się Pan!)
Szelaku jeśli nie masz to warto poszukać, będzie kłopot ze stanem, ale czasem te stare płytoteki 'strychówki po cioci" mają to w niemal idealnym stanie, bo to nie jest muza dla każdego. Jak sądzę można jeszcze to znaleźć. Ja coś to na pewno można zamówić u ..noszego kumpla z forum, krtó®y jest świetny w polskich wydaniach LP. Mowa o ?.. no oczywiście: @eu4yaon
Aha cena na okładce jest pisana odręcznie = 125,-
Label czerwony z nadrukiem:
Edycja Specjalna; Nagranie Promocyjne.
z pozdrowieniami Polecam gorąco!
p.s. pytanie o foto mi nie umknęło, ale mam napisane "w notatniku"
i wysyłam Ci na PW, bo tu nie pora na tę opowieść.
Tera coś dla Szelaka. Hit u mnie, bo po kilku miesiącach poszukiwań już odpuściłem.. sięgam tak sobie "z buta" na regał. Wyciągam losowo 4 płyty.. i pyk! Pacze,pacze..o Q!
Antropholgy Birda. Uff, bo już myślałem, że gdzieś posiałem, a to polska perła w kolekcji ze względu na wydanie, notes i sam materiał.
Płyta subskrypcyjna Spotlife 106, na Klub Płytowy PSJ. Ukazała się jako druga u nas po Live Performance. Notes jest autorstwa Henryka Cholińskiego.
Tłocznia Pronit /Pionki Z-SX 0699 (mono).
U mnie stan -M mam od nowości i wychuchana / okładka G w zasadzie, bo papier typu toaletowego w tamtym czasie robiono płytom krzywdę poligraficzne wydawniczą. Mimo dobrego przechowywania stan okładki ciągle się pogarszał od samego wyciągania.. coś jak auto - jak stoi w garażu, to się psuje.
Płyta zawiera niesamowity materiał muzyczny. Skład zapowiadany przez speakera. "same Miszcze świata bebopu" chciałby się powiedzieć.. no po prostu odlot.
Płytę mam bdb opisaną dodatkowo i oznaczoną, co by moje córki kiedyś przez przypadek się nie pozbyły ot tak, gdy już odejdę do krainy wiecznej improwizacji. Wg ZUS mam jeszcze 196 miesięcy, bo dostałem informację, zatem musicie mnie jeszcze trochę znosić

Szelaku jeśli nie masz to warto poszukać, będzie kłopot ze stanem, ale czasem te stare płytoteki 'strychówki po cioci" mają to w niemal idealnym stanie, bo to nie jest muza dla każdego. Jak sądzę można jeszcze to znaleźć. Ja coś to na pewno można zamówić u ..noszego kumpla z forum, krtó®y jest świetny w polskich wydaniach LP. Mowa o ?.. no oczywiście: @eu4yaon
Aha cena na okładce jest pisana odręcznie = 125,-
Label czerwony z nadrukiem:
Edycja Specjalna; Nagranie Promocyjne.
z pozdrowieniami Polecam gorąco!
p.s. pytanie o foto mi nie umknęło, ale mam napisane "w notatniku"

- Szelak
- Gramofon: Adam GS424/Lenco L75
Od razu zacząłem poszukiwania

Jest już mój.
Spokojnie sobie czekam.
Dzięki za drogowskaz.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2023, 11:07 przez Szelak, łącznie zmieniany 2 razy.
- darkman
- Kontakt:
Super. Chyba z drugiego rzutu, fajniejsza okładka niż moja.
bo kolor, moja to sepia.

- Szelak
Jeszcze raz dzięki za podpowiedź. Ogromnie cenię sobie Twoją znajomość tematu.
Dość dużo Birda u mnie ostatnimi czasy.
Taka anegdota:
Moja żona, pośrednio „zmuszona” na słuchanie moich wyborów, gdy słyszy innych to mówi: „Oni brzmią przy Birdzie jak Kenny G przy jazzie”

Nie wiem co mam z nią zrobić? Ale coś w tym jest.
-
Chyba nic nie musisz robić, taka żona to skarb

Kurczę, latanie do gramofonu, kiedy się pracuje, to średnia frajda, pora więc na CD:
Lady Day. The Best Of Billie Holiday
- darkman
- Kontakt:
Puścić Sanborna i Candy Dulfer?

A ja gratuluję, bo bardzo wartościowa pozycja kolekcjonerska jako, że krajowa z epoki kiedy jednak ktoś myślał na tym rynku wydawniczym. BTW, to była znakomita seria ten Klub. A tam na fotce jako podkład, to jeszcze się okazało, że mam tego Stringa Birdowego na 60lecie Verve, chyba z Biedry jakoś.. dziwne bo nie kupuję płyt z tej manufaktury śniadaniowej ale swego czasu @Dragu do mnie miał zwyczaj dzwonić jak brał pieczywo i pytał: "Chcesz też?". Chcę i pewnie tak to było.

- Szelak
- czaszka
- tomaszek
- Gramofon: Pioneer PL-50L
Miles Davis – Bags Groove
https://www.discogs.com/release/2179083 ... ags-Groove
Pioneer PL-50L + MC-1000 / MIT-1 / DL-103D / AT-33PTG mk1 / V15 III L-M (SAS) + Husariaa v2 / SUTy + NAD C658/M23 + JMR Abscisse
Music Hall PH25.2 + Beyerdynamic DT 990 PRO
Music Hall PH25.2 + Beyerdynamic DT 990 PRO
- piotrjazz
tomaszek pisze: ↑24 sty 2023, 13:32Miles Davis – Bags Groove

I jak wrażenia?
Accuphase DP-400, Reimyo DAP-999EX
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD
Accuphase E-280, Harbeth C7ES-3 XD
- Szelak
Raz się żyje

Trudno. Wynika z tego że bardzo

I tak, jak się uda, kupię jeszcze jedną kopię. Przy tego typu wydawnictwach warto mieć dublet.
Zaleta taka, że to na pewno AAA.

Podrzuć linka, bo nie mogę znaleźć.na discogs można dorwać w tym stanie za 4 euro
Ostatnio zmieniony 24 sty 2023, 14:51 przez Szelak, łącznie zmieniany 3 razy.