[S] Parę płyt LP's, na sell-dobre wydania!

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: [S] Parę płyt LP's, na sell-dobre wydania!

Post autor: darkman »

(-)280. The Beatles, Help, PMC 1255 Mono, 549-2,550-2, KT side 1, 1Press UK 6 Aug. 1965. VG/VG, gra odVGdoEX
,okładka pęknięty dół kartonu, góra pęknięta na 8 cm na klejeniu, apla cover ładna, czysta, tył klejony flap na zakładki, coś tam nabazgrane graffiti 2 linie, ale nawet nie przeszkadza jakoś drastycznie. Winyl VG z licznymi kopertówkami ale nawet gra dość przyzwoicie, choć wizualnie tzw zmęczona istnieniem. Okładka wygląda lepiej niż wycena i daje radę.
Jest to zdefiniowany, kolekcjonerski 1st Press Mono brytyjski z wyraźnym kodem KT na label (lepiej się nie da, jeśli idzie o to wydanie, na pewno można szukać lepszego stanu i w kilkukrotnie wyższej cenie - to akurat jest constans - mnie się trafił po prostu ładniejszy i dużo droższy, ale raz się żyje :), ta była u mnie wiele lat). Trochę łatwiejszy niż Stereo 1st. z tego okresu, ale bardzo fajna pozycja do kolekcji by odhaczyć wersje Mono jako pozycję no i dla specyficznego brzmienia monofonicznego. Moim zdaniem warto uzupełnić, promka za 80,- sold Mejw

(-)281. The Beatles, A Hard Day’s Night, PMC 1230 Mono, XEX 481-3N, XEX 482-3N, kod KT (variant 1) 10. Jul 1964, 1st Press, VG/VG, liczne kopertówki, gra VG+ dość nawet, są lekkie efekty znoszonego garnituru, ale spoko mono jeśli ktoś nie spodziewa się cudów, a szuka epoki. Okładka VG z niewielkimi odpryskami lakieru na dole i nadtarte rogi, apla ładna i czysta - wygląda OK jak na ten stan i lata, tył okładki paskudny bo jakiś idiota lub idiotka nastolatka porobiła miłosne graffiti i podpisała muzyków, a potem opierdoliła dół płyty niebieskim pisakiem zamazując 1/6 dołu okładki „tam gdzie duży £ w kółeczku i opis „limit itd), klejona na flapowe zakładki - jedna naderwana, ogólnie stan back cover na G (natomiast fron cover całkiem daje radę i brzydki nie jest). Moim zdaniem całkiem obleci jako uzupełnienie kolekcji Beatles w kategorii mono. 60,- sold Mejw

Zdjęcia poglądowe w przypadku wątpliwości lub oględzin na sms, ewentualnie ze względu na pewną regularność Beatlesów i nie ukrywam specjalizację dyskograficzną rozważam osobny wątek giełdowy tylko na ich płyty z fotkami, identyfikacją itd.., bo ramy tego nie bardzo na to pozwalają w moim know how. Poszczególne tytuły czy wydania można też preorderować jeśli ktoś poszukuje konkretnego wydania. Dobrych stanów na rynku jest już coraz mniej i są b.trudne do pozyskania, ceny zaś ciągle rosną. Co akurat jakoś specjalnie nie dziwi. Powyższe ceny są dość niskie, więc bez wzajemnego osłabiania proszę :) :)
Ostatnio zmieniony 08 sie 2023, 13:23 przez darkman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mawis
Gramofon: JVC QL-A7

Post autor: Mawis »

To poproszę 280 i 281. Tylko foty Dark wrzuć smsem ;)
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
----------------------------------------------------------

“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

OK, ft poszły, finalizacja/akceptacja = obie sold.
grazio

Post autor: grazio »

Z góry przepraszam, że piszę w tym wątku, ale coś tu nie gra.
Do admina:
Mimo obserwowania tego wątku nie otrzymuję powiadomień o nowych postach, natomiast każdy 'spam' od iWoski dochodzi.
Czy na powiadomienia od szanownego Darkmana trzeba sobie zasłużyć, czy tylko wtajemniczeni są powiadamiani? :think:
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

grazio pisze:
10 sie 2023, 01:58
Do admina:
Mimo obserwowania tego wątku nie otrzymuję powiadomień o nowych postach, natomiast każdy 'spam' od iWoski dochodzi.
Czy na powiadomienia od szanownego Darkmana trzeba sobie zasłużyć, czy tylko wtajemniczeni są powiadamiani? :think:
Hejo, zobacz czy dostajesz powiadomienie gdy cytuję Twój post.
Czasem jest tak zdaje się, że gdy autor wątku zmieni coś w tytule, to powiadomienia przestają działać - ale nic nie zmieniałem od lat, choć czasem edytuję coś w poście pierwszym (też jakiś czas nic nie robiłem zdaje się). No ale czasem coś się wysypie jak to w internetach.
Zrób tak: sprawdź czy masz ptaszek na kluczyku :lol:
- podczas przeglądania wątku odhacz sobie kwadracik "obserwuj" w ikonie 'kluczyka" na dole. Czyli przestań obserwować.
- wyloguj się z forum
- potem ponownie się zaloguj i po wejściu w temat "postaw ptaka" w kwadraciku "kluczyka"
- sprawdź czy działa (daj znać wówczas, to zrobię jakiś ruch w wątku i zobaczymy czy masz powiadomienie)
Poza tym nieodmiennie pozdrawiam :)
grazio

Post autor: grazio »

darkman pisze:
10 sie 2023, 08:05
grazio pisze:
10 sie 2023, 01:58
Do admina:
Hejo, zobacz czy dostajesz powiadomienie gdy cytuję Twój post.
Czasem jest tak zdaje się, że gdy autor wątku zmieni coś w tytule, to powiadomienia przestają działać - ale nic nie zmieniałem od lat, choć czasem edytuję coś w poście pierwszym (też jakiś czas nic nie robiłem zdaje się). No ale czasem coś się wysypie jak to w internetach.
Zrób tak: sprawdź czy masz ptaszek na kluczyku :lol:
- podczas przeglądania wątku odhacz sobie kwadracik "obserwuj" w ikonie 'kluczyka" na dole. Czyli przestań obserwować.
- wyloguj się z forum
- potem ponownie się zaloguj i po wejściu w temat "postaw ptaka" w kwadraciku "kluczyka"
- sprawdź czy działa (daj znać wówczas, to zrobię jakiś ruch w wątku i zobaczymy czy masz powiadomienie)
Poza tym nieodmiennie pozdrawiam :)
Dzięki za odpowiedź.
Jak mnie zacytowałeś do dostałem powiadomienie.
Teraz już wiem o co kaman więc jakby co będę testować i żeby nie spamować wątku odezwę się na prv.
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Parę nutek od ojców metalu. -> przeniesione ze względu na marudzenie, koledzy to nie jest wątek off topic proszę się trzymać jakichś minimalnych choc reguł giedowych - po prostu nie pi... bez sensu i d.. Maryny. Dzięki Q!
Ostatnio zmieniony 13 sie 2023, 10:31 przez darkman, łącznie zmieniany 2 razy.
Marek.s

Post autor: Marek.s »

Poproszę 283.
Awatar użytkownika
Mawis

Wycofuję po namyśle...
JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
Gaudi

Post autor: Gaudi »

Jeśli Mawis po namyśle wycofał się z bitlesów 280 i 281 ja biere:)
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

Hi, nie wiem z czego się wycofał, bo nie zaglądałem do tej pory, ale na pewno wprowadził zamieszanie. :roll: no nic gramy dalej.
Awatar użytkownika
dale
Gramofon: Adam- full custom :)

Post autor: dale »

Gaudi pisze:
12 sie 2023, 14:47
Chyba chodziło Mu o Black Sabath, bo przez chwilę był zainteresowany...
Awatar użytkownika
Mawis

dale pisze:
12 sie 2023, 15:05
Gaudi pisze:
12 sie 2023, 14:47
Chyba chodziło Mu o Black Sabath, bo przez chwilę był zainteresowany...
Tak sorry chodziło mi o BS. Jestem w podróży. Przepraszam za make zamieszanie...

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
Awatar użytkownika
Gaudi

Post autor: Gaudi »

Proponuję za karę za wprowadzenie zamieszania podmienić Mawisowi tytuły, hi, hi, hi. Sorry ja, tak mnie naszło od upału :lol:
Awatar użytkownika
darkman
Kontakt:

(-)282. Black Sabbath, Sabotage, 1975 USA, Warner BS 2822, 1st Press US (Terra Mate Press), Sterling z 28 Jul 1975, 401918-1B, 40919-1C, sleeve Warner v.1974 sepia, EX/EX -> +, cover VG+ (z nacięciem type US tax), ładny z oznakami wieku, label kolorowy plant Warner - sleeve inner oryginalny Loss Leaders, 200,- sold Gibgib

(-M.s)283. Black Sabbath, Paranoid, NEL 6003, NEMS 1976 UK, label carny, gate - Almere Printing Holland 1976, 6003 A1, 6003 B1, gatefold WWA0076, (to nie Strwberry z 1978 lecz wyd.1976 ->discogs)
https://www.discogs.com/release/2127146 ... h-Paranoid
stan raczej lepiej niż EX/EX, ładnie zachowane wydanie brytyjskie (!) z gatefoldem z zamówienia holenderskiego. Całość gruba, ciężka, solidna, 175,- sold Marek.s

(-bms)285. Deep Purple – Deep Purple In Rock,
Harvest – SHVL 777, Harvest – 1E 062 º 91442
Stereo, Gatefold, UK 1970, 5 JUN, 1st press UK, - sold Bartek

identyfikacja:
(nie póxniej niż VII/VIII 1970, label bez EMI nie później niż VI 1971.

Label Harvest bez EMI zidentyfiowany na 1 Press UK, matrix A-2, B-1, kolejność MT, PL,
Wewnętrzna okładka: egzemplarze zakupione w pierwszym miesiącu sprzedaży mają gładką wewnętrzną okładkę z napisem „Patent Nos. 1125555” i „Made In Great Britain” CZARNYM NADRUKIEM u dołu z jednej strony stosowany do czasu wprowadzenia reklamówki Harvest w połowie roku (VII).
Gatefold lakierowany, „Printed and Made by Garrod & Lofthouse Ltd.”, Napisy (po prawej stronie etykiety) „STEREO”, „SHVL 777” i „(SHVL.777A lub B) 33 1/3” są umieszczone jeden nad drugim i mają równe odstępy między nimi.
Stan: EX/NM (może lekki minus okładki ortodoksyjnie ale to 53 lata w tym kontekście to spotykałem gorsze reedycje ocenione Mint), okładka jest w niewiarygodnie doskonałym stanie, niezwykle rzadkim co najmniej tak jak matrix A1,B1 wycofany/zmieniony przed datą premiery. Label w znakomitej kondycji, spindle hole bez znaków użytkowania. Ten LP identyfikuje się dość trudno ze względu na sporo detali i możliwości. Prezentowany to moim zdaniem znakomity egz. kolekcjonerski w świetnym stanie. Winyl b.ładny i błyszczący. Znikome i minimalne kopertówki tylko w b.silnym sztucznym świetle; w zastanym idealna apla. koszt: 195,-

(płyta była przechowywana wiele lat zabezpieczona przed działaniem czynników zewnętrznych - stąd okładka w doskonałej kondycji, na spine nie ma w zasadzie nawet sladów od otwierania gatefoldu, choć lakier czuć już pod palcem.
Załączam oryginalny sleeve Patent EMI (standard do lipca 1970) i kopertę wew Katta Jap.

(mozliwość fotek na życzenie lub sam label dla identyfikacji, płyta gra znakomicie, gdzieś tam może się zdarzyć jakieś lekkie pyknięcia static na Speed Kingu w cichym fragmencie ale bez cudów jak to na płytach czasem, u mnie chodzi rewelacyjnie, a.. jeszcze nie myłem (płyta tego nie wymagała) jedynie sam początek rozbiegówki jest typowy/startowy jeszcze przed muzyką). W razie jakichkolwiek pytań wyjaśniam detale opisowe).
Ostatnio zmieniony 20 sie 2023, 09:51 przez darkman, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ