Piraty?

Wszystko na temat kupowania płyt
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

Piraty?

Post autor: vinylpiotrek »

Ale bootleg, może być zarówno nielegalny, bądź, legalny, mimo, że nieoficjalny, wykorzystując luki w prawie , bądź liberalne przepisy niektórych krajów.
Obrazek
Awatar użytkownika
Robert007Lenert
Kontakt:

Piraty?

Post autor: Robert007Lenert »

No wlasnie o tym pisalem. Pirat to pirat i nie ma lituj.
Robertson

Re: Piraty?

Post autor: Robertson »

Robert007Lenert pisze:No wlasnie o tym pisalem. Pirat to pirat i nie ma lituj.

A co robić ze sprzedawcami.............też nie ma lituj :twisted:
Awatar użytkownika
Robert007Lenert
Kontakt:

Piraty?

Post autor: Robert007Lenert »

Jak kupujesz pirata z pelna swiadomoscia to nic. Jak ktos wciska pirata jako oryginal...to sam pomysl.
vinyl_freak

Post autor: vinyl_freak »

eenneell pisze:A po czym poznać "pirata"?- tzn. czy ma jakieś znaki "szczególne" :?:
Przeważnie cena jest bardzo okazyjna. Jeśli oryginał kosztuje kilka stówek (lub nawet więcej) a tu nagle pojawia się okazja za 80zł to znaczy, że coś jest nie tak...
eenneell

Piraty?

Post autor: eenneell »

No tak! Ale przy takim podejściu można "olać" okazyjny oryginał :(
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

Piraty?

Po prostu wtedy trzerba być bardziej czujnym.
Obrazek
Awatar użytkownika
krolix

Post autor: krolix »

Darek pisze:
krolix pisze:fan press"
Jesli mnie przytaczasz to calosc a nie to co chcesz Napisalem Fan Press a w nawiasie Fan Club bo to mozna jednakowo odebrac w zaleznosci jak kto bedzie chcial
Przytoczyłem pełny cytat. Po prostu zedytowałeś swojego posta w czasie kiedy pisałem odpowiedź. Ręce opadają przy takim "poziomie" prowadzenia dyskusji...
Darek

Piraty?

Post autor: Darek »

krolix pisze:Przytoczyłem pełny cytat. Po prostu zedytowałeś swojego posta w czasie kiedy pisałem odpowiedź. Ręce opadają przy takim "poziomie" prowadzenia dyskusji...
To teraz pokazales poziom. Mozesz pokazac post ktory edytowalem i poprawialem. Jakos go nie widze. Wiec naucz sie czytac i musisz zaczac rozumiec co czytasz i nie wprowadzaj nikogo w blad. Jesli edytujesz i zmieniasz to pojawia siie napis ze bylo edytowane. Wiec koncz wasc ta dyskusje bo niemam zamiaru udawadniac kto ma racje

*edit* nie odpowiadaj mi bo i tak nie odpisze (chyba ze mnie do tego zmusisz)
Awatar użytkownika
krolix

Piraty?

Post autor: krolix »

Napisałeś posta o 23.05, ja zacytowałem jego treść i opublikowałem swojego o 23.11. W międzyczasie kiedy pisałem posta ty edytowałeś swojego stąd w cytacie brak części twojej wypowiedzi, którą widać teraz. Dobrze o tym wiesz i palisz głupa. A jeśli utrzymujesz, że nie wiesz co zrobiłeś to oznacza, że albo byłeś pod wpływem albo jesteś przypadkiem klinicznym wymagającym pilnej konsultacji.
Darek

krolix pisze:Napisałeś posta o 23.05, ja zacytowałem jego treść i opublikowałem swojego o 23.11. W międzyczasie kiedy pisałem posta ty edytowałeś swojego stąd w cytacie brak części twojej wypowiedzi, którą widać teraz. Dobrze o tym wiesz i palisz głupa. A jeśli utrzymujesz, że nie wiesz co zrobiłeś to oznacza, że albo byłeś pod wpływem albo jesteś przypadkiem klinicznym wymagającym pilnej konsultacji.
Wypraszm sobie takie stwierdzenia. Przypadek kliniczny to raczej jest po twojej stronie bo nie potrafisz nawet odpowiednio czytac i rozumiec co czytasz (patrz powyzej). Glupca to ty palisz nie ja. Po pierwsze nie edytowalem swojego posta i nie zwalaj tego na mnie. Powinienes bardzie kontrolowac to co czytasz i jak odpisujesz. Przekroczyles pewna granice. Prosilem nie odpisuj
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

Piraty?

Możecie sie nie kłócić publicznie?
Obrazek
Awatar użytkownika
jopp
Gramofon: Technics SL-Q2

Post autor: jopp »

Darek pisze:(...) Jesli edytujesz i zmieniasz to pojawia siie napis ze bylo edytowane...
Jeśli zmiany są krótko po napisaniu to nie pojawia się informacja o edytowaniu. Sam nie raz edytuje, gdy znajdę np literówkę jednak informacja o edycji najczęściej nie pojawia się.
Darek

jopp pisze:
Darek pisze:(...) Jesli edytujesz i zmieniasz to pojawia siie napis ze bylo edytowane...
Jeśli zmiany są krótko po napisaniu to nie pojawia się informacja o edytowaniu. Sam nie raz edytuje, gdy znajdę np literówkę jednak informacja o edycji najczęściej nie pojawia się.
Nie wazne. W kazdym badz razie post nie edytowalem. Jesli chce ktos porozmawiac to na PW a nie tutaj vinylpiotrek ma racje
Awatar użytkownika
Cyberbob
Gramofon: Thorens TD160

Post autor: Cyberbob »

Pirat na 100%, to czemu tylu chętnych za taką cenę ? http://allegro.pl/led-zeppelin-1-turquo ... 02809.html
Thorens TD160, AudioTechnica AT150MLX, JVC A-X9, Pioneer HPM40 / Dual 1229, AudioTechnica AT440MLa, Pioneer SA-8800, B&W DM302
ODPOWIEDZ