154,990 $ para w wersji piano black (najtańsza). Choć słyszałem też o zaokrąglonej cenie 200 000 $, ale ta pierwsza jest na oficjalnej stronie dystrybutora.
ech. Podobno najlepsze kolumny na świecie. W wersji drewnianej wyglądają jak egotyczne ryby akwariowe.
[Ciekawostki audio] Nagłośnienie z najwyższej półki
- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
Onkyo Integra 2066
Telefunken L55
- zukzukzuk
Re: [Ciekawostki audio] Nagłośnienie z najwyższej półki
ładne:) Nowoczesne. Niewielkie głośniki basowepan_winyl pisze:A tutaj takie moje osobiste marzeniehttp://tidal-audio.de/english/sunray2.htm

Marzyć trzeba! Ale, słyszałeś coś z tej stajni?
Za przeproszeniem - nie ma najlepszych kolumn na świecie...pan_winyl pisze:154,990 $ para w wersji piano black (najtańsza). Choć słyszałem też o zaokrąglonej cenie 200 000 $, ale ta pierwsza jest na oficjalnej stronie dystrybutora.
ech. Podobno najlepsze kolumny na świecie. W wersji drewnianej wyglądają jak egotyczne ryby akwariowe.
Same kolumny - niestety, nie chcą grać

Pozdrawiam!
Jacek
- Pan_Klegz
- Gramofon: Dual ASP 130
Myślę, że jeżeli kogoś stać na takie kolumny, to na resztę toru również go stać. Więc można powiedzieć, że są gdzieś na świecie konstrukcje uznawane za "najlepsze" - wystarczy popatrzeć na nagrody przyznawane przez samych audiospeców, często podpierane badaniami na sprzęcie laboratoryjnymzukzukzuk pisze:Za przeproszeniem - nie ma najlepszych kolumn na świecie...
Same kolumny - niestety, nie chcą grać A im lepsze/droższe kolumny, tym z reguły więcej trzeba wydać na resztę toru...

Dual ASP 130 i bardzo mało płyt 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Zakładając że te nagrody są tyle samo warte co recenzje "audiospeców" (czyli tyle co gówno) to tym bardziej NIE można powiedzieć, że istnieją gdzieś na świecie najlepsze kolumny, wzmacniacze, gramofony, itd.
Uznawać to sobie każdy może co chce
Laboratorium nie powie Tobie czy dany sprzęt dobrze brzmi czy nie, a chyba to jest najważniejsze. Jakbyśmy mieli dobierać sprzęt po samych wykresach i cyferkach to cały świat audio miałby o wiele łatwiejszą robotę
Uznawać to sobie każdy może co chce

Laboratorium nie powie Tobie czy dany sprzęt dobrze brzmi czy nie, a chyba to jest najważniejsze. Jakbyśmy mieli dobierać sprzęt po samych wykresach i cyferkach to cały świat audio miałby o wiele łatwiejszą robotę

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
Jasne, macie racje co o najlepszych na świecie kolumn. To było trochę z przekąsem napisane (nie użyłem emotki). Wierzę że są dobre, nie słuchałem tego konkretnego modelu ale już innych produktów firmy owszem. Wrażenia? ciężko je opisać, tor jak i kolumny były czysto pokazowe, dźwięk był odtwarzany z cyfrowego nośnika, brzmiało to bardzo plastycznie i nie czuło się kolumn- to chyba to co mogę napisać. Ot jakbym był na dobrze nagłosnionym koncercie. Ale na takie wrażenia wpływa wszystko, od odpowiedniego wnętrza (pokoju odsłuchowego) przez masering nośnika, na cenie kolumn kończąc (efekt psychologiczny) Na pewno moje Tonsile tak nie grają
Szczerze to takie marzenie o dla samego marzenia, raczej nie zdecydowałbym się na takie kolumny nawet gdyby nie stanowiły dla mnie wyzwania cenowego. Z takim sprzętem jest jak dla mnie za dużo zabawy- sama ceremonia odsłuchu trwa dłużej niż odsłuch
muzyka jest dla ludzi i jeśli brzmi na tonsilach i nie zabija to dlaczego nie ma brzmieć na tonsilach 

Szczerze to takie marzenie o dla samego marzenia, raczej nie zdecydowałbym się na takie kolumny nawet gdyby nie stanowiły dla mnie wyzwania cenowego. Z takim sprzętem jest jak dla mnie za dużo zabawy- sama ceremonia odsłuchu trwa dłużej niż odsłuch

Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Onkyo Integra 2066
Telefunken L55
Onkyo Integra 2066
Telefunken L55