Ewentualnie czy jest ktoś z ultrasonikiem komu mógłbym wysłać płytę do mycia paczkomatem i by mi umył i odesłał ?
Mój kolega myje płyty i robi to rewelacyjnie. Myje tak długo aż prawie wszystkie trzaski znikną. Czasem nawet 4 razy powtarza cały proces mycia. Używa tej tu myjki z sinikiem który cały czas obraca płytę. Ta metoda jest lepsza bo moja myjka nie obraca płyt i dlatego myje gorzej. Za umycie płyty bierze 5 zł i jest na prawdę uczciwy w tym co robi. https://allegro.pl/oferta/myjka-ultradz ... DgQAvD_BwE
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
świetne wykonanie tyle że trza doliczyć cło i podatek jeszcze i od razu Chińczykowi mówić aby dokument kasowy jakiś dołączył z ali co skróci czas znacznie potrzebny na odprawę celną
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
świetne wykonanie tyle że trza doliczyć cło i podatek jeszcze i od razu Chińczykowi mówić aby dokument kasowy jakiś dołączył z ali co skróci czas znacznie potrzebny na odprawę celną
silniki do obracania płyty super. Dzięki
Thorens TD-160 Super, SME Series III, OM 30 -> Staccato OS-> Dyskretniok -> Hafler DH-100, Hafler DH-220, Dynaudio Audience 40
Mój kolega myje płyty i robi to rewelacyjnie. Myje tak długo aż prawie wszystkie trzaski znikną. Czasem nawet 4 razy powtarza cały proces
po to jest timer, ustawia na te 20 minut ale musi zrezygnować z dodawania izopropanolu który przy takim przebiegu i tak "nie zdąży" nic zrobić tylko niepotrzebnie zwiększy temperaturę podczas kawitacji co może być już niebezpieczne dla nośnika... co do silnika to też warto dobrać sobie tak aby kręcił jak najwolniej tak aby kawitacja mogła zaistnieć tak powiedzmy 1-2 obr na min.- musi zdać sobie sprawę z tego że przetworniki są tam od dołu więc proces będzie miał najlepszy efekt od dołu a gorszy ku górze
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
po to jest timer, ustawia na te 20 minut ale musi zrezygnować z dodawania izopropanolu który przy takim przebiegu i tak "nie zdąży" nic zrobić tylko niepotrzebnie zwiększy temperaturę podczas kawitacji co może być już niebezpieczne dla nośnika... co do silnika to też warto dobrać sobie tak aby kręcił jak najwolniej tak aby kawitacja mogła zaistnieć tak powiedzmy 1-2 obr na min.- musi zdać sobie sprawę z tego że przetworniki są tam od dołu więc proces będzie miał najlepszy efekt od dołu a gorszy ku górze
Wysłałem do kumpla to co napisałeś. Od siebie dodam że kumpel często zmienia miksturę na czystą lub po filtrowaniu
Od siebie dodam że kumpel często zmienia miksturę na czystą lub po filtrowaniu
warto wspomagać się myjkami z odkurzaczem i daje dobre efekty , wiem że jest to upierdliwe szczególnie dla mnie z różnymi lumbago krzyża i kręgosłupa ale traktuje to jako rehabilitację w pewnym sensie w granicach rozsądku i dobrze działa na deprechę płyn w UC zmieniam jak zmieni już kolor i robi się lekko brązowy także w sumie z przebiegiem ~100-200 płyt nie czarujmy się płyta to nie silnik że po pierwszym myciu do wylania
@Myszor mycie UC + ON da efekty znaczące, NA PEWNO! lepsze niż same UC + suszenie wiatraczkami, więc Okki niech sobie stoi w pogotowiu.. wybadasz
Tak czytam i się zastanawiam czy już po wyschnięciu, bo rozumiem, że po myciu ultrasonicznym płytę suszy suszarka, mogą zostawać zacieki.
Dumam i raczej zainwestuję ponownie w talerz i ssawkę.
W tej chwili jedyne co mi przeszkadza to właśnie talerz. Często moczy się pod spodem podczas mycia co powoduje iż płyta także robi się mokra. Pro-Ject fajnie to rozwiązał w postaci mniejszej średnicy talerza. Nie ma zacieków po umyciu ssawką. Zawsze myślałem, że właśnie ssawka jest lepszym rozwiązaniem, ponieważ cały płyn jest odsysany i nie robią się zacieki.
gumę można wytrzeć do sucha przed zmianą strony nie jest to nic bardzo upierdliwego na tyle aby myjkę wymieniać ew talerzyk ala PJ wykonać samodzielnie z PCV jakiegoś- robiłem taką prowizorkę z wieczek po jakiś serkach i dawało radę a jak chcesz bardziej pro to zlecić komuś z drukarka 3D też można- kółeczko z dziurą to nie jest problem wymagający projektu z NASA
aha daje zdjęcie tego chińczyko-silniczka, bardzo tolerancyjny jeżeli chodzi o obroty- można dać zasilacz 7W aby zejść do 2-3obr/min, btw. 2x takie kółeczka i mam to samo co w PJ- wystarczy na docisk od środka
Załączniki
Scheu Premier mkII -> Ikeda IT-407 (Scheu Classic mkII) -> Transfiguration Axia (Lyra Kleos) -> ASR Basis Exclusive -> ASR Emitter II -> Klipsch Forte IV
Scheu Premier mkII -> Ikeda IT-407 (Scheu Classic mkII) -> Transfiguration Axia (Lyra Kleos) -> ASR Basis Exclusive -> ASR Emitter II -> Klipsch Forte IV