Czyli dobrze rozumiem, żeby nie kupować Luxmana L400 w tych pieniądzach, bo to wszystko gnioty do naprawy?
Kenwood 990v kompletnie nie mój klimat jeśli chodzi o wygląd. Niestety do niczego nie będzie taki styl pasował w miejscu gdzie będzie eksponowany.
Ten model Onkyo A-9010 jest wart uwagi? Nie ukrywam, że nawet czarny ładnie się prezentuje i w takiej stylistyce może warto też są innej firmy bądź modele na których warto poszukać?To jeszcze uzupełnię co do preampu Grześku. Mam to odsłuchane dość nawet, bo jest taki w rodzinie i pracuje pod Technicsem SL-1500C. Kuzyn jedzie via preamp przy wyłączonym pre gramofonu i na kiepskich akurat kolumnach (PRL jakiś jeszcze, ale zwrotnice wymienione) brzmi to na tyle dobrze, że aż sobie zrobiłem fotkę by nie zapomnieć modelu Onkyo.
Chyba że jeszcze inaczej zrobić, tylko kurczy mi się trochę pod to wszystko miejsce. Aktualnie mam bardzo rzadko używany apli Marantz sr5006 (mam go od nowości, niestety on jest bez phono) - może lepiej dokupić do niego przedwzmacniacz do gramofonu?