Sklepy płytowe - Polska

Wszystko na temat kupowania płyt
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: Wojtek »

"Galeria sztuki rowerowej"? OK...
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Greegoory

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: Greegoory »

Wlasciciel tez jest enuzjasta winylu i przy okazji prowadzi sobie mala sprzedaz winylkow, choc prawde mowiac jest ich tam nawet sporo. A rowerki tez niczego sobie ; )
Muzyka to najlepszy język do poruszenia serc ludzi na całym świecie Jimmy Page
Awatar użytkownika
krolix

Trójmiasto - sklep, giełdy itp.

Post autor: krolix »

Postanowiłem założyć odrębny wątek dotyczący zakupów płyt w Trójmieście, bo w wątkach zbiorczych ciężko wyłapać aktualne informacje. Proponuję dodawać także inne lokalne info np. dotyczące serwisów sprzętu itp.

Na początek jedyny sklep z samymi winylami w 3M:
MUZYCZNA PIWNICA - Gdańsk, Al. Rzeczypospolitej 1D http://www.muzycznapiwnica.pl
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Trójmiasto - sklep, giełdy itp.

krolix pisze:bo w wątkach zbiorczych ciężko wyłapać aktualne informacje.
Wystarczy je tam dodawać to nie będzie ciężko.

Nie widzę potrzeby na rozdzielanie tematyki sklepowej na poszczególne miasta Polski/świata. Scalam wątki.
O Muzycznej Piwnicy już pisaliśmy dość dawno temu :)

Swoją drogą, sklep a giełda to jednak różnica. Serwis sprzętu tak samo.
O giełdach: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=31&t=221
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
krolix

Re: Sklepy płytowe - Polska

Poniżej widzę Bielsko, Kalisz, Anglię i Irlandię, to mógłby też być zbiorczy dział dotyczący winyli i sprzętu do och odtwarzania dla ludzi z blisko milionowej metropolii. :P
Ale jak uważasz. ;)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Sklepy płytowe - Polska

krolix pisze:Poniżej widzę Bielsko, Kalisz, Anglię i Irlandię,
To są tylko giełdy (i to konkretne, a nie różne z danego miejsca), a jak już zaznaczyłem, sklep, a giełda to coś innego.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
krolix

No spoko. Ale dla giełd jest już odrębny temat i chyba tam te wydarzenia też powinny były trafić. Wg mnie skoro może istnieć temat dla pojedynczej giełdy dla Kalisza, to moim zdaniem tym bardziej mógłby istnieć zbiorczy temat dla Trójmiasta, w którym dzieje się coś przynajmniej kilka razy w roku. Poza tym fajnie by było gdyby mieszkający tu ludzie, czy też przyjezdni mogli łatwo znaleźć info gdzie można kupić w 3M płyty, naprawić gramofon itepe itede.
Ale jak nie to nie. ;)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Sklepy płytowe - Polska

Jak dla mnie to nie ma o czym tutaj polemizować, ale skoro trzeba...
krolix pisze:Ale dla giełd jest już odrębny temat i chyba tam te wydarzenia też powinny były trafić.
Nie "też", ale "tylko" tam. Bo sklep to sklep, a giełda to giełda.
Przeniosłem wpis dot. zbliżającej się giełdy.
krolix pisze:to moim zdaniem tym bardziej mógłby istnieć zbiorczy temat dla Trójmiasta, w którym dzieje się coś przynajmniej kilka razy w roku.
Zbiorczy temat giełdowy? Ogólnopolski już jest, ale jeśli czujesz taką silną potrzebę to możesz prowadzić taki dla Trójmiasta.
krolix pisze:Poza tym fajnie by było gdyby mieszkający tu ludzie, czy też przyjezdni mogli łatwo znaleźć info gdzie można kupić w 3M płyty, naprawić gramofon itepe itede.
Gdybym na to zezwolił to na Trójmieście by się nie skończyło (w oddzielnych wątkach), a czegoś takiego chciałbym uniknąć.
Ludzie z zewnątrz i tak z powodzeniem odnajdują konkretne posty poprzez Google, a tubylcy chyba na tyle ogarniają forum, by się odnaleźć w wątkach, tak więc nie robiłbym z tego takiego "problemu".
Nie ma tego "aż tyle" w "3M" by umotywować taką rozdzielność.

No chyba że o czymś nie wiem i faktycznie jest tam tyle sklepów i serwisów, że możemy Pomorze zacząć nazywać mekką winylowo/gramofonową.
Ja pochodzę z Pomorza gdzie zaczęło się moje hobby winylowo/sprzętowe i poniekąd orientuję się jaka była i jest "scena" trójmiejska i niestety nawet z dużą dozą wyobraźni nie wygląda to aż tak różowo.

Na marginesie dodam (wracając już faktycznie do tematu), że Muzyczna Piwnica w Gdańsku także pośrednio zajmuje się sprzętem i mają paru godnych polecenia "swoich ludków" jeśli chodzi o mechaniczną bądź elektroniczną naprawę gramofonów.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Robert007Lenert
Kontakt:

Post autor: Robert007Lenert »

Mam koncem tygodnia fuche w Warszawie. W zwiazku z tym chialem odwiedzic jakis fajny sklep z plytami. Taki w ktorym sa ciekawostki /jakas awangrada, free jazz, krautrock, rock i jazz francuski..../ Sklep w ktorym mozna pogrzebac, posluchac, pogadac z wlascicielem. Poporosze o namiary.
sonus

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: sonus »

Zajrzyj do Hej Joe można tu posłuchać, porozmawiać, gorzej z szukaniem bo sklep jest bardzo ciasny. Ewentualnie Muzant - idealny do sluchania i grzebania (z rozmową jest tutaj różnie). Adresy sklepów znajdziesz na tej stronie: http://www.recordshops.org/
POPMASTER-EU
Kontakt:

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: POPMASTER-EU »

Od niedawna ruszył sklep internetowy popmaster.
Jak na razie ma na stanie niecałe 3 tys. tytułów płyt winylowych większość angielskie wydania, ale z każdym tygodniem jest więcej i więcej.
http://popmaster.home.pl/
Awatar użytkownika
hansu

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: hansu »

POPMASTER-EU pisze:Od niedawna ruszył sklep internetowy popmaster.
Jak na razie ma na stanie niecałe 3 tys. tytułów płyt winylowych większość angielskie wydania, ale z każdym tygodniem jest więcej i więcej.
http://popmaster.home.pl/
Twój sklep przegląda się FATALNIE (zwolnij grafika już dziś! ;). Po wyświetleniu danej kategorii ciężko się połapać co jest co, tak jest tam nawalone. Oferty w trzech słupkach (nie wiem kto wpadł na taki pomysł, ale jest poroniony), ani słupki, ani płyty w jednym słupku nie są od siebie nijak oddzielone, po przescrollowaniu gdzieś niżej ciężko się połapać które zdjęcie do której jest ceny i do którego tytułu, do tego długaśne tytuły wepchnięte w wąski słupek są strasznie połamane, mają po kilka linijek, co koszmarnie niewygodnie sie czyta. No słowem - nie da się z tego korzystać. Miałem wielką ochotę przejrzeć ofertę, ale odpałem po dosłownie kilkunastu płytach. Nie idźcie tą drogą!
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Sklepy płytowe - Polska

Interfejs interfejsem (może jestem bardziej tolerancyjny? :D), ale jak na handel polegający na tanim skupie płyt z UK (tak przypuszczam) to cena większości płyt jest wg mnie po prostu ciut za droga (na szczęście tylko ciut, ale w niektórych przypadkach to aż przesadnie). A szkoda, bo widzę tam wiele fajnych płyt. 200% marży jest czy więcej? :)

Sklep ten handluje też na allegro, ale ceny są takie same jak na witrynie macierzystej.

Swoją drogą Pop Master, na stronie piszesz, że prowadzisz tą działalność od 1999 roku, a jedynie sklep internetowy jest w miarę nowy.
Pochodzę z Lęborka, gdzie zaczynałem swoją przygodę winylową. Do Słupska jeździłem często, wszak to tylko 50 kilometrów, poznałem tamtejsze sklepy muzyczne (ul. Długą też znam), a jednak o Waszej działalności dowiaduję się dopiero teraz, z Internetu. Jak to jest? :D
Może od 1999 roku zajmowaliście się/zajmowałeś się czym innym bądź gdzie indziej?
Pytam tak z ciekawości, jako swoisty "ziomal".

PS:
Zainwestujcie w domenę z prawdziwego zdarzenia. Adres z home.pl śmierdzi oszczędnością.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Obywatel
Gramofon: Technics SL-1610MKII

Sklepy płytowe - Polska

Post autor: Obywatel »

No nie wierzę :shock: Internetowy sklep ze Słupska :shock: Kupując coś w internecie trafić na lokalizację w Słupsku to jak trafić 6 w totka ;)

POPMASTER-EU, czy jest możliwy odbiór osobisty :?:
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Sklepy płytowe - Polska

Obywatel pisze:POPMASTER-EU, czy jest możliwy odbiór osobisty :?:
Popmaster niestety za rzadko tutaj zagląda (a szkoda, aczkolwiek dotyczy to większości właścicieli sklepów), ale na stronie sklepu masz podany i adres i numer telefonu. W regulaminie też jest wzmianka o odbiorze osobistym, także.... raczej da się ;)
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ