Sklepy płytowe - Polska
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Sklepy płytowe - Polska
"Galeria sztuki rowerowej"? OK...
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Greegoory
Sklepy płytowe - Polska
Wlasciciel tez jest enuzjasta winylu i przy okazji prowadzi sobie mala sprzedaz winylkow, choc prawde mowiac jest ich tam nawet sporo. A rowerki tez niczego sobie ; )
Muzyka to najlepszy język do poruszenia serc ludzi na całym świecie Jimmy Page
- krolix
Trójmiasto - sklep, giełdy itp.
Postanowiłem założyć odrębny wątek dotyczący zakupów płyt w Trójmieście, bo w wątkach zbiorczych ciężko wyłapać aktualne informacje. Proponuję dodawać także inne lokalne info np. dotyczące serwisów sprzętu itp.
Na początek jedyny sklep z samymi winylami w 3M:
MUZYCZNA PIWNICA - Gdańsk, Al. Rzeczypospolitej 1D http://www.muzycznapiwnica.pl
Na początek jedyny sklep z samymi winylami w 3M:
MUZYCZNA PIWNICA - Gdańsk, Al. Rzeczypospolitej 1D http://www.muzycznapiwnica.pl
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Trójmiasto - sklep, giełdy itp.
Wystarczy je tam dodawać to nie będzie ciężko.krolix pisze:bo w wątkach zbiorczych ciężko wyłapać aktualne informacje.
Nie widzę potrzeby na rozdzielanie tematyki sklepowej na poszczególne miasta Polski/świata. Scalam wątki.
O Muzycznej Piwnicy już pisaliśmy dość dawno temu

Swoją drogą, sklep a giełda to jednak różnica. Serwis sprzętu tak samo.
O giełdach: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=31&t=221
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- krolix
Re: Sklepy płytowe - Polska
Poniżej widzę Bielsko, Kalisz, Anglię i Irlandię, to mógłby też być zbiorczy dział dotyczący winyli i sprzętu do och odtwarzania dla ludzi z blisko milionowej metropolii.
Ale jak uważasz.

Ale jak uważasz.

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Sklepy płytowe - Polska
To są tylko giełdy (i to konkretne, a nie różne z danego miejsca), a jak już zaznaczyłem, sklep, a giełda to coś innego.krolix pisze:Poniżej widzę Bielsko, Kalisz, Anglię i Irlandię,
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- krolix
No spoko. Ale dla giełd jest już odrębny temat i chyba tam te wydarzenia też powinny były trafić. Wg mnie skoro może istnieć temat dla pojedynczej giełdy dla Kalisza, to moim zdaniem tym bardziej mógłby istnieć zbiorczy temat dla Trójmiasta, w którym dzieje się coś przynajmniej kilka razy w roku. Poza tym fajnie by było gdyby mieszkający tu ludzie, czy też przyjezdni mogli łatwo znaleźć info gdzie można kupić w 3M płyty, naprawić gramofon itepe itede.
Ale jak nie to nie.
Ale jak nie to nie.

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Sklepy płytowe - Polska
Jak dla mnie to nie ma o czym tutaj polemizować, ale skoro trzeba...
Przeniosłem wpis dot. zbliżającej się giełdy.
Ludzie z zewnątrz i tak z powodzeniem odnajdują konkretne posty poprzez Google, a tubylcy chyba na tyle ogarniają forum, by się odnaleźć w wątkach, tak więc nie robiłbym z tego takiego "problemu".
Nie ma tego "aż tyle" w "3M" by umotywować taką rozdzielność.
No chyba że o czymś nie wiem i faktycznie jest tam tyle sklepów i serwisów, że możemy Pomorze zacząć nazywać mekką winylowo/gramofonową.
Ja pochodzę z Pomorza gdzie zaczęło się moje hobby winylowo/sprzętowe i poniekąd orientuję się jaka była i jest "scena" trójmiejska i niestety nawet z dużą dozą wyobraźni nie wygląda to aż tak różowo.
Na marginesie dodam (wracając już faktycznie do tematu), że Muzyczna Piwnica w Gdańsku także pośrednio zajmuje się sprzętem i mają paru godnych polecenia "swoich ludków" jeśli chodzi o mechaniczną bądź elektroniczną naprawę gramofonów.
Nie "też", ale "tylko" tam. Bo sklep to sklep, a giełda to giełda.krolix pisze:Ale dla giełd jest już odrębny temat i chyba tam te wydarzenia też powinny były trafić.
Przeniosłem wpis dot. zbliżającej się giełdy.
Zbiorczy temat giełdowy? Ogólnopolski już jest, ale jeśli czujesz taką silną potrzebę to możesz prowadzić taki dla Trójmiasta.krolix pisze:to moim zdaniem tym bardziej mógłby istnieć zbiorczy temat dla Trójmiasta, w którym dzieje się coś przynajmniej kilka razy w roku.
Gdybym na to zezwolił to na Trójmieście by się nie skończyło (w oddzielnych wątkach), a czegoś takiego chciałbym uniknąć.krolix pisze:Poza tym fajnie by było gdyby mieszkający tu ludzie, czy też przyjezdni mogli łatwo znaleźć info gdzie można kupić w 3M płyty, naprawić gramofon itepe itede.
Ludzie z zewnątrz i tak z powodzeniem odnajdują konkretne posty poprzez Google, a tubylcy chyba na tyle ogarniają forum, by się odnaleźć w wątkach, tak więc nie robiłbym z tego takiego "problemu".
Nie ma tego "aż tyle" w "3M" by umotywować taką rozdzielność.
No chyba że o czymś nie wiem i faktycznie jest tam tyle sklepów i serwisów, że możemy Pomorze zacząć nazywać mekką winylowo/gramofonową.
Ja pochodzę z Pomorza gdzie zaczęło się moje hobby winylowo/sprzętowe i poniekąd orientuję się jaka była i jest "scena" trójmiejska i niestety nawet z dużą dozą wyobraźni nie wygląda to aż tak różowo.
Na marginesie dodam (wracając już faktycznie do tematu), że Muzyczna Piwnica w Gdańsku także pośrednio zajmuje się sprzętem i mają paru godnych polecenia "swoich ludków" jeśli chodzi o mechaniczną bądź elektroniczną naprawę gramofonów.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Mam koncem tygodnia fuche w Warszawie. W zwiazku z tym chialem odwiedzic jakis fajny sklep z plytami. Taki w ktorym sa ciekawostki /jakas awangrada, free jazz, krautrock, rock i jazz francuski..../ Sklep w ktorym mozna pogrzebac, posluchac, pogadac z wlascicielem. Poporosze o namiary.
-
Sklepy płytowe - Polska
Zajrzyj do Hej Joe można tu posłuchać, porozmawiać, gorzej z szukaniem bo sklep jest bardzo ciasny. Ewentualnie Muzant - idealny do sluchania i grzebania (z rozmową jest tutaj różnie). Adresy sklepów znajdziesz na tej stronie: http://www.recordshops.org/
-
- Kontakt:
Sklepy płytowe - Polska
Od niedawna ruszył sklep internetowy popmaster.
Jak na razie ma na stanie niecałe 3 tys. tytułów płyt winylowych większość angielskie wydania, ale z każdym tygodniem jest więcej i więcej.
http://popmaster.home.pl/
Jak na razie ma na stanie niecałe 3 tys. tytułów płyt winylowych większość angielskie wydania, ale z każdym tygodniem jest więcej i więcej.
- hansu
Sklepy płytowe - Polska
Twój sklep przegląda się FATALNIE (zwolnij grafika już dziś!POPMASTER-EU pisze:Od niedawna ruszył sklep internetowy popmaster.

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Sklepy płytowe - Polska
Interfejs interfejsem (może jestem bardziej tolerancyjny?
), ale jak na handel polegający na tanim skupie płyt z UK (tak przypuszczam) to cena większości płyt jest wg mnie po prostu ciut za droga (na szczęście tylko ciut, ale w niektórych przypadkach to aż przesadnie). A szkoda, bo widzę tam wiele fajnych płyt. 200% marży jest czy więcej? 
Sklep ten handluje też na allegro, ale ceny są takie same jak na witrynie macierzystej.
Swoją drogą Pop Master, na stronie piszesz, że prowadzisz tą działalność od 1999 roku, a jedynie sklep internetowy jest w miarę nowy.
Pochodzę z Lęborka, gdzie zaczynałem swoją przygodę winylową. Do Słupska jeździłem często, wszak to tylko 50 kilometrów, poznałem tamtejsze sklepy muzyczne (ul. Długą też znam), a jednak o Waszej działalności dowiaduję się dopiero teraz, z Internetu. Jak to jest?
Może od 1999 roku zajmowaliście się/zajmowałeś się czym innym bądź gdzie indziej?
Pytam tak z ciekawości, jako swoisty "ziomal".
PS:
Zainwestujcie w domenę z prawdziwego zdarzenia. Adres z home.pl śmierdzi oszczędnością.

Sklep ten handluje też na allegro, ale ceny są takie same jak na witrynie macierzystej.
Swoją drogą Pop Master, na stronie piszesz, że prowadzisz tą działalność od 1999 roku, a jedynie sklep internetowy jest w miarę nowy.
Pochodzę z Lęborka, gdzie zaczynałem swoją przygodę winylową. Do Słupska jeździłem często, wszak to tylko 50 kilometrów, poznałem tamtejsze sklepy muzyczne (ul. Długą też znam), a jednak o Waszej działalności dowiaduję się dopiero teraz, z Internetu. Jak to jest?

Może od 1999 roku zajmowaliście się/zajmowałeś się czym innym bądź gdzie indziej?
Pytam tak z ciekawości, jako swoisty "ziomal".
PS:
Zainwestujcie w domenę z prawdziwego zdarzenia. Adres z home.pl śmierdzi oszczędnością.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Sklepy płytowe - Polska
No nie wierzę
Internetowy sklep ze Słupska
Kupując coś w internecie trafić na lokalizację w Słupsku to jak trafić 6 w totka
POPMASTER-EU, czy jest możliwy odbiór osobisty

POPMASTER-EU, czy jest możliwy odbiór osobisty

Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest: Technics SL-1610 MKII
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Sklepy płytowe - Polska
Popmaster niestety za rzadko tutaj zagląda (a szkoda, aczkolwiek dotyczy to większości właścicieli sklepów), ale na stronie sklepu masz podany i adres i numer telefonu. W regulaminie też jest wzmianka o odbiorze osobistym, także.... raczej da sięObywatel pisze:POPMASTER-EU, czy jest możliwy odbiór osobisty

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum