Nareszcie mi rozjaśniłeś bo ja poszedłem myślami w całkiem inne manualne prace żony
Nie no piwo przynosi i ogólnie jest bardzo użyteczna ,ale płyt nie pozwalam zmieniać!
Witajcie,
podlacze sie i odkopie torche temat. Jestem posiadaczem 704, gramofon wypoziomowany i jest maly problem...
Ramie 'powraca' w strone stopki po zakonczeniu odtwarzania. To samo w sobie nie przeszkadza. Ale problemem jest jesli ustawie ramie nad poczatkiem plyty i przelacznikiem opuszczam je na plyte. Wtedy tez ucieka do zewnatrz. W efekcie musze je blokowac palcem aby trafilo na rozbiegowke. Jest to niezalezne od ustawien antyskatingu (albo tak regulacja jest walnieta).
Ktos moze pomoc z tym problemem?
Trzyma poziom. Mam taka poziomice okragla ortofon i wyglada ze jest OK. Nad kazdym obszarem plyty ruch gora-dol albo dol-gora powoduje uciekanie ramienia do zewnatrz. Dzwina sprawa. Dzieje sie tak niezaleznie od ustawienia antyskatingu. Lekko irytujace to jest. Czy jest jakis inny sposob poza gladka plyta aby sprawdzic dzialanie antyskatingu?
Dopiero wczoraj bylem o przyzwoitej godzinie w domu i moglem popatrzec na gramofon. Przy zmianie ustawien AS nie widze roznicy w uciekaniu ramienia. Jeszcze tak mysle... moze walnieta jest os pionowa uchwytu ramienia wzgledem reszty gramofonu? Pewnie skonczy sie na tym ze gramofon bede musial na przeglad wyslac bo troche to wkurzajace.