Płytę zakupiłem i wydaje mi się, że naprawdę warto. Jest to duży 12' LP zapełniony ścieżkami do testowania praktycznie wszystkich składowych ustawienia ramienia / wkładki. Jeśli chodzi o sam anti-skating to posiada czwartą ścieżkę na +18dB, na której można dostać do głowy przy próbie idealnego ustawienia
Jest tez ciekawa ścieżka dla ustawienia azymutu. Teoretycznie, przy przełaczeniu wzmacniacza w tryb mono na tej ścieżce z głośników nie powinien docierać żaden dźwięk. Ja na moim wzmacniaczu nie mam takiej opcji ale po zgraniu tej ścieżki przez kartę dźwiękową, w Audacity przerobiłem nagranie na mono i niestety nadal mam słyszalny ale cichuteńki syngał. Czy ktoś z Was próbował sprawdzać azymut tą testową ścieżką (B5)? Jest to w ogóle osiągalne - żeby faktycznie nie było w ogóle sygnału po przełączeniu w tryb mono? Ja rozumiem że to dźwięk nagrany w przeciwfazie i po nałożeniu nie powinno być żadnego sygnału ale czy przy gramofonach / dokładności ramion / igieł jest to w ogóle osiągalne?
Nagranie STEREO
Nagranie po przerobieniu na MONO