Zestaw śrubek do headshelli Thorensa kosztuje na eBay niemałe pieniądze. Jednak to samo można powiedzieć o innych pierdółkach typu gumki czy paski, które potrafią tam kosztować $5, a lokalnie 1 zł (tylko trzeba znać wymiary, co gdzie jak itp.).
Gramofon znawcom nie trzeba przedstawiać.Dla nie wtajemniczonych , jest to jeden z lepszych , wyższych modeli gramofonu Unitry.Jest to naprawdę Super gramofon , bardzo pożądany i ciężko dostępny w takim stanie.
Gramofon ten posiada prawie takie ramię i tależ jak w gramofonie "Daniel".
Może ja mieszkam w jakiejś jaskini i nie wiem co się na rynku dzieje, ale fryderyk za 4 stówy? Chyba trochę ktoś popłynął...
ale trzeba też oddać Panu jedno- nie zrobił tego na odpier.. tylko rozmontował całość, zabezpieczył co trzeba, ładnie (bez zacieków) pomalował a potem całość złożył. Generalnie przyłożył się do roboty- efekt na pewno pasuje do altusów (jestem pewien że tam są
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Normalnie padłem jak to przeczytałem, pomijając już to czy jest sens stosowania tego, to cena jak za "skwalan HiFi" dość powiedziałbym ciekawa ;p Dla porównania cena skwalanu non-HiFi http://www.tinyurl.pl?TsxM5eG8 ;p Do tego marka ClearAudio i biznes się kręci a idiotów nie brakuje. Brakuje jeszcze na rynku specjalnej terpentyny do nacierania winylów w celu ich wygrzania ;p
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Patent ze skwalanem już kiedyś sprawdzałem - nie jest to jakaś nowość w świecie winylowców tzn w świecie markeidowego bełkotu. Z tym że kiedyś bełkot ten uprawiali nieliczni, jakieś firemki, o których nikt nie słyszał, a teraz czynią to duże firmy pokroju ClearAudio czy MoFi - Pure Water za 20 baksów czy inne specyfiki
Chciałbym tutaj ustrzec wszystkich potencjalnych nabywców tego czegoś, trzasków się nie pozbędziecie za to dojdzie więcej smażenia ze względu na ciągle upapraną igłę i problem z przechowywaniem płyt po takim zabiegu. Lepsze efekty daje już odtwarzanie na mokro ale to polecam tym którym nie żal igły ani płyt
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo