Legendarna Shure V15 III
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Legendarna Shure V15 III
Skoro wiedziałeś, że się czeka na realizację to nie wiem czemu teraz piszesz, że nie wiedziałeś
Spokojnie, nie okradli Cię itd.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- blispx
Re: Legendarna Shure V15 III
Oj bo już mi się śni ta igła po nocach i faktycznie zaczynam świrować ;p
Swoją drogą to dobrze o nich świadczy, przynajmniej przykładają ogromną wagę do jakości produktu
Swoją drogą to dobrze o nich świadczy, przynajmniej przykładają ogromną wagę do jakości produktu
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Legendarna Shure V15 III
Już lepiej odprawiać modły żeby VATu nie naliczyli 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Legendarna Shure V15 III
Dojdzie, dojdzie
. A z VAT-em to loteria. Ja zapłaciłem co do grosika
ale warto było
Na czerwoną czekałem 4 tygodnie.

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- blispx
EMS ma umowę z Pocztą Polską to ich przesyłki z marszu trafiają na cło, VAT już wkalkulowałem w koszta ;p
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
Legendarna Shure V15 III
Taaaak, ja też po nocach spać nie mogłem
Nejlepsze w tym wszystkim jest to, że spełnia oczekiwania i jest warta swojej ceny.

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Legendarna Shure V15 III
EMS to nie firma, to rodzaj usługi. Praktycznie w każdym kraju gdzie ta obsługa obowiązuje jest ona obsługiwana przez narodową pocztę (stąd w wypadku Japonii przechodzi to przez Japan Post, odpowiednik naszej PP).blispx pisze:EMS ma umowę z Pocztą Polską
Bzdura. Tzn. w praktyce wszystkie przesyłki przechodzą przez urząd celny, ale nie każda musi mieć doklepany VAT i cło.blispx pisze:to ich przesyłki z marszu trafiają na cło
Gdyby było inaczej to nie mówilibyśmy o loterii

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- blispx
Wiem o tym, źle w słowa to ubrałem, trzeba było napisać że paczki wysyłane przez JP dostarczane są u nas pod drzwi PP, wybacz ;p
No i dlatego najlepiej jest korzystać z pośrednika który zaniży wartość celną, z tym że to też nie raz loteria - ale mi się na razie udawało poza kilkoma przypadkami z własnej głupoty. W przypadku Polamera pod drzwi dostarcza zawsze Siódemka i co ciekawe zawsze bez stempla Urzędu Celnego, ale to tylko przy imporcie z US. No ale to w sumie temat na inna dyskucję
No i dlatego najlepiej jest korzystać z pośrednika który zaniży wartość celną, z tym że to też nie raz loteria - ale mi się na razie udawało poza kilkoma przypadkami z własnej głupoty. W przypadku Polamera pod drzwi dostarcza zawsze Siódemka i co ciekawe zawsze bez stempla Urzędu Celnego, ale to tylko przy imporcie z US. No ale to w sumie temat na inna dyskucję
- klin
Legendarna Shure V15 III
Przeszukałem ten wątek podany przez ahaję o optymalnym obciążaniu wkładki i faktycznie nawet w manualach do Thorensów w późniejszych latach (?) podawano juz inne wartości (62K) dla v15 III niż te zalecane w oryginalnej instrukcji (47K).
Tutaj przykład z dokumentacji TD542: A tu cały dokument:
http://www.theanalogdept.com/images/spp ... nglish.pdf
Co do pojemności to uparcie podawali 400 pF
Tutaj przykład z dokumentacji TD542: A tu cały dokument:
http://www.theanalogdept.com/images/spp ... nglish.pdf
Co do pojemności to uparcie podawali 400 pF

- kangie
Producent podał zakres obciążenia od 47 do 70 kohmów.
"Life is too short for boring HiFi..."
- klin
Legendarna Shure V15 III
Tak jak pisałem wcześniej (zgodnie z instrukcją, którą zamieściłeś)- producent podał optymalne obciążenie: 47K. Dodał też, że obciążenie może być ustawione do 70K i że nie ma to "prawie" (almost) wpływu na słyszalny dźwięk. Ale jak to wiemy zarówno w audio jak i w życiu - "prawie" robi wielką różnicę 
Ja tylko chciałem wskazać konkretne źródło wskazujące, że w późniejszym czasie Shure sam informował producentów gramofonów,że zalecane obciążenie dla tej wkładki to 62K a nie 47K. Myślę, że taka informacja może być dość użyteczna dla tych, którzy mają możliwość ustawienia obciążenia wkładki.

Ja tylko chciałem wskazać konkretne źródło wskazujące, że w późniejszym czasie Shure sam informował producentów gramofonów,że zalecane obciążenie dla tej wkładki to 62K a nie 47K. Myślę, że taka informacja może być dość użyteczna dla tych, którzy mają możliwość ustawienia obciążenia wkładki.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Legendarna Shure V15 III
Jasne, dzięki za podzieleniem się tym 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- kangie
Powiem tyle: na 47k gra tak, że kapcie spadają.klin pisze: Ja tylko chciałem wskazać konkretne źródło wskazujące, że w późniejszym czasie Shure sam informował producentów gramofonów,że zalecane obciążenie dla tej wkładki to 62K a nie 47K. Myślę, że taka informacja może być dość użyteczna dla tych, którzy mają możliwość ustawienia obciążenia wkładki.
- klin
No pewnie że tak!kangie pisze:Powiem tyle: na 47k gra tak, że kapcie spadają.

Jak byś chciał porównać jak to gra na 47K i 65K to posłuchaj próbek z tego linka:
http://www.sendspace.com/filegroup/3TL7 ... USA5%2BaeA
Zgrywałem wczoraj w celu porównania i faktycznie są różnice. Nie duże ale już słyszalne.
- kangie
Na czym nagrywasz? I jaki preamp masz?