Płyt jest około czterdzieści, wszystkie oryginalnie zapakowane - koperty papierowe plus koperty foliowe we większości - i wydaje mi się, ze nigdy nie były uzywane, ale nie daje za to głowy. Większość pochodzi z lat osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych, zapewne były kupowane za wschodnią granicą. Są wśród nich wykonawcy polscy, rosyjscy i zachodni. Pośród płyt kilka perełek które nawet mnie laikowi udało się rozpoznać:
Pink Floyd - Delicate Sound of Thunder
David Bowie - Starman
Bill Haley and the Comets - Rock and Roll
Abba - Waterloo
Sepultura - Beneath the Remains
Pink Floyd - Wish You Were Here
The Beatles - A Taste of Honey
Led Zeppelin - Stairway To Heaven
Shakin' Stevens and the Sunsets
Shakin' Stevens Greatest Hits
Genesis - A Flick of the Tail
i wiele innych nie znanych mi wykonawców - Ewa Demarczyk, Mira Kubasińska, Peter Green, Bing Crosby, Livin' Blues, Constantine Cotsiolis, Witold Małcużyński, East, Urszula Mazurek, Sven Grunberg i inni
plus takie dzieła jak "muzyka rosyjska w XVIII wieku", "Polonezy rosyjskich wykonawców", "Lenin Arbeitzimmer und Wohnung im Kreml", "Edison Fonograf Album", I i IX symfonia Beethovena i kilka płyt których tytuły zapisano tylko cyrilicą i nie mogę ich odczytać.
Cała kolekcję można zobaczyć na własne oczy i ocenić jej stan - w Warszawie, wcześniej musimy się omówić przez PM na dzień i godzinę, na codzień mieszkam gdzie indziej.
Widziałem kilka tematów że obawiacie się nieuczciwych sprzedawców, ze swojej strony powiem że obawiam się nieuczciwych kupujących i dlatego chciałem zapytać miłośników o zdanie ile mniej więcej może być warta taka kolekcja i czy pomożecie znaleźć kupca, za wszelką pomoc oczywiście odwdzięczę się.
okładki wszystkich płyt sfotografowałem, można przejrzeć kolekcję pod tym linkiem na SpeedyShare - http://www.speedyshare.com/TtCqG/winyle.zip
Pozdrawiam miłośników - kolekcjonerów i do usłyszenia