Pro-ject Phono Box S + Shure M97xE

Żeby nie było za cicho
ODPOWIEDZ
bagienny

Post autor: bagienny »

Może ktoś z szanownych kolegów i koleżanek oczywiscie też ;) wie jak wyregulowac Phono Boxa S z wkladką Shure 97ex ? Przez cały czas uzywałem wzmacniacza z wbudowanym wejsciem Phono do wkładek MM i zadna regulacja nie była potrzebna, a teraz nie ukrywam ze oznaczenia na obudowie są dla mnie "chinska magią". Przedwzmacniacz kupilem uzywany bez opakowania a tym bardziej instrukcji obsługi.Byc moze ktoś z kolegów uzywa takiej konfiguracji albo posiada wiedzę i w prosty sposób np : 1 ON, 6 ON, 8 ON móglby wskazać mi ustawienie. Za wszelkie informacje zwiazane z tym ustawieniem,jesli ktokolwiek chciałby mi podpowiedzieć, będę bardzo wdzięczny. Posiadam instrukcję do Shura,ale niestety dla mnie w obcych "nieznanych " językach :) i intuicyjnie nie potrafię ogarnąć zaznaczonych na przedwzmacniaczu Omów,pF-ów i calej reszty. Nie wiem jak to" ugryżć". Liczę na Państwa pomoc za którą z góry dziękuję.
bagienny

W zasadzie pytanie juz do zamknięcia. Dzis odnalazła się instukcja obsługi przedwzmacniacza i " noc stała się dniem" :) Specyfikacja wkładki tez stała sie bardziej czytelna i zrozumiała. Mam jeszce tylko jedno pytanie bo nie mogę tego "załapać". Wzmocnienie wejsciowe 40dB,43dB,czy 60dB ustala sie na zasadzie prób i odsłuchu?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Można, pewnie :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
bagienny

Re: Pro-ject Phono Box S + Shure M97xE

Czy wartosc 6odB nie będzie zbyt duża?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Czemu boisz się wypróbować? :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
bagienny

Re: Pro-ject Phono Box S + Shure M97xE

Nie tyle strach tylko brak wiedzy i obawa zeby nowego zakupu nie "zepsuć" ,stąd nadgorliwosc w pytaniach i oczekiwanie potwierdzenia :D Test się odbył i " nausznie" wraz z młodzieżą decyzja zapadł ze 43dB to jest to "co tygrysy lubią najbardziej". Temat zamknięty,dzięki za podpowiedz.
ODPOWIEDZ