Gramofon do 1000 zł

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 1000 zł

Post autor: Wojtek »

Beogramy są fajne, ale jak już wiesz, musisz mieć kasę na dobre igły. Pojawił się tu niedawno człowiek, co twierdził że da się dostosować główki ramion B&O do wkładek Ortofon Concorde, ale mimo prośby o opis jak dotąd nie przedstawił bliżej swojego sposobu, więc ciężko mówić o konkretach.
willy pisze:Jak ju koledzy zaczeli dyskusje na temat S-Arm - Gdzie mozna o tym poczytac, albo czy ktos wyjani o co chodzi?
Chodzi o rodzaj ramienia i pośrednio jego mocowanie. W wypadku Technicsów, ramię S oznacza klasyczne mocowanie SME na koszyki, a proste pod system T4P.

Jak już koledzy wspomnieli, model SL-M1 występował w konfiguracjach z różnymi ramionami.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
willy

Gramofon do 1000 zł

Post autor: willy »

O tym dostosowaniu B&O do innych wkladek gdzies juz czytalem na Dunskojezycznych stronch przy okazji zakupu gramofonu na prezent dla tescia. Sprobuje to odszukac.
Awatar użytkownika
Bacek
Gramofon: Kenwood L-07D

Re: Gramofon do 1000 zł

Post autor: Bacek »

willy pisze:Jak ju koledzy zaczeli dyskusje na temat S-Arm - Gdzie mozna o tym poczytac, albo czy ktos wyjani o co chodzi?
Tu nawet nie chodzi stricte o to czy to ramię jest faktycznie proste czy w kształcie S. Ale raczej o to że fabryczne proste ramię miało uchwyt tylko na wkłądki T4P natomiast to w kształcie S miało zwykły headshell z mocowaniem SME do którego jest o wiele więcej wkładek.

Tak się luźno zastanawiałem czy nie dało by się kupić samej rurki S i przeszczepić do tego ramienia, takiej jak w aukcji.

http://www.ebay.com/itm/Technics-SL-120 ... 3cf070fbf4

No ale dłubaniny to trochę by przy tym było.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
willy

Przypomniałem sobie. To było w drugą stone o adapterze do montażu wkładki B&O w czym innym.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 1000 zł

Post autor: Wojtek »

willy pisze:Przypomniałem sobie. To było w drugą stone o adapterze do montażu wkładki B&O w czym innym.
Z tym akurat nie ma problemu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
willy

Gramofon do 1000 zł

Powoli mi się przypomina wszystko jak zaczałem aktywnie szukac gramofonu.
Przypomniało mi się też że mam nawet jeden gramofon ;P Technics SL-BD22 hehe. Z drugim ramieniem chyba czymś do czyszczenia i coś jeszcze tam było. Niestety jest w Polsce - czyli dośc daleko, ale może go sprowadzą sobie przy okazji.
willy

Gramofon do 1000 zł

No i kupiłem, Technicsa SL-Q3 udało mi się jeszcze wytargować sporo bo nie było mozliwości sprawdzenia. Kable ma w kiepskim stanie, nowe juz jadą.
Przy okazji kupiłem jeszcze preamp NAD PP2e na gwaranji za pół ceny ;) Teraz będę w innych działach pytać :D
askag

Post autor: askag »

Cześć :) Jestem tu nowa, więc bardzo proszę o wyrozumiałość :) Chciałabym kupić gramofon na prezent, mój budżet to 1000 zł max. Bardziej skłaniam się ku nowemu, chociaż wiem, że wiele osób poleca kupić używany i wymienić wkładkę. Osoba, dla której ma być gramofon uwielbia markę Pro-Ject. Znalazłam model Elemental w bardzo zachęcające cenie, niestety nie mogę znaleźć zbyt wielu opinii na temat tego gramofonu od użytkowników. Nie potrzebuję superaudiofilskiego sprzętu, chcę żeby dobrze grał i dobrze wyglądał ;) pomocy!
Awatar użytkownika
klin
Gramofon: Thorens 125 MK II

Gramofon do 1000 zł

Post autor: klin »

Za 1000 zł nikt nie poleci tutaj nowego gramofonu :( Polecane za to zostana rewelacyjne gramofony używane :)

Za to na ceneo jest jedna pozytywna opinia o tym pro-ject elemental:
http://www.ceneo.pl/24914681#tab=reviews
kielek

Gramofon do 1000 zł

Post autor: kielek »

Nie wiem czy ktoś z forumowiczów używa takiego Projecta,ale skoro osoba która ma być nim obdarowana jest fanem tej marki to po prostu jej kup ten gramofon i po sprawie.
Jeśli chcesz coś lepszego,prawie nowego i na gwarancji to kup mu takie cacko od naszego kolegi z forum :-)
http://allegro.pl/gramofon-dual-cs-450- ... 04984.html
zbyszek1982

Post autor: zbyszek1982 »

Byłem dzisiaj w Empiku i moją uwagę zwróciło stoisko z gramofonami Pro-Ject. Głównie za sprawą dobiegającego z niego pisku. W jednym z gramofonów spadł pasek...

Na stoisku stał model Elemental i model Essential. Obejrzałem te "gramofony" z wszystkich stron. Nie będę rzucał słowami brukowymi, ale aż takiego chłamu się nie spodziewałem. Dramat. Jak ktoś to kupi, to będą tylko wyrzucone pieniądze.
MISSE
Gramofon: Micro Seiki DDX

Gramofon do 1000 zł

Post autor: MISSE »

Ze Zbyszka normalnie zrobił się straszny BRUTAL :doh:
Awatar użytkownika
chudy_b

Gramofon do 1000 zł

Post autor: chudy_b »

zbyszek1982 pisze:Głównie za sprawą dobiegającego z niego pisku
Piszczał gramofon, czy może obsługa, a może jakieś okoliczne nastolatki?
Awatar użytkownika
esdarek
Gramofon: bambino

Post autor: esdarek »

MISSE pisze:Ze Zbyszka normalnie zrobił się straszny BRUTAL :doh:
Nie dziwię się-to normalna reakcja na gramofony tej firmy.
zbyszek1982

Gramofon do 1000 zł

Post autor: zbyszek1982 »

Gramofon. Obsługi nie było. :)

Jak sobie pomyślę, że takie g... kosztuje ponad 1000zł, to mi się coś robi.
ODPOWIEDZ