Pamiętając że 300zł to max i te bliżej 200 też są miło widziane
Wiem, że każdy przeważnie bezgranicznie wychwala i poleca sprzęt, który sam posiada. Nie inaczej będzie w tym przypadku. Tak się składa, że sam posiadam amplituner o wartości podanej przez Ciebie. Jest to Denon DRA-385RD. W tej granicy cenowej najrozsądniejszym wyborem będzie właśnie on, lub jeśli nie zależy Ci na radiu sam wzmacniacz Denona w tej cenie, który może zagra nawet ciut lepiej. Z drugiej strony polecane są także Yamahy.jeeens5 pisze:Co więc z innych marek byście polecili?
Ja nie mówię, że te Technicsy są lipne czy cośjeeens5 pisze:Co więc z innych marek byście polecili?
"Zworkowego"? Wyjaśnij.ricardo pisze:przedwzmacniacza lub wzmacniacza zworkowego.
Jak najlepszy, czyli jak najniższy?ricardo pisze:Poszukiwane cechy jak najlepszy niski bas
Podbicie zawsze psuje dźwiękricardo pisze:+ dobre niepsujące dźwięku podbicie tychże
Jestem ciekaw co ma napędzać ten wzmacniacz i na ile znośne będzie przebywanie w pobliżu głośnikówricardo pisze:przeznaczenie filmy.
Raczej wszystkie te wzmacniacze pociągną parę kolumn 4 ohm.ricardo pisze:(nie znalazłem imp wyjścia)
A myślałeś może o wzmakach estradowych?ricardo pisze:Da radę w tym budżecie kupić coś sensownego dobrze ubasowionego?
Mikser do podbicia tonalnego? Nie tędy droga, moim zdaniem.ricardo pisze:ponieważ mam mieć u siebie (mam nadzieję, że wkrótce) mixer vintage- zobaczę jak z nim będzie wyglądać współpraca końcówki mocy
Do "mega basowego" grania? Bez sensuricardo pisze:a jak będzie kasa to się kupi jakiegoś fajnego luxmana albo nawet accuphasea)
amp-in/pre-outWojtek pisze:"Zworkowego"? Wyjaśnij.
Dobry (mocny, nie dudniący/rozlewający) niski basWojtek pisze:Jak najlepszy, czyli jak najniższy?
W miarę cichy odsłuch- max 5W w peaku przy podbitych basachWojtek pisze:Podbicie zawsze psuje dźwiękTak czy siak, rozumiem o co chodzi. Chciałbyś konkretną korektę tonalną dla niskiego pasma.
Czyli nie dość, że wzmacniacz ma mieć "mocne uderzenie" to jeszcze ma podbijać 50Hz o 10dB?
Chodziło mi o impedancję pre-out, kolumny mam 8ohm, ale chcę wykorzystać końcówkę yamahyWojtek pisze:Raczej wszystkie te wzmacniacze pociągną parę kolumn 4 ohm.
Wojtek pisze:A myślałeś może o wzmakach estradowych?
Dlatego chcę sprawdzićWojtek pisze:Mikser do podbicia tonalnego? Nie tędy droga, moim zdaniem.
atomowego uderzenia nie wymagam- ważne dobry, mocny bas w filmach przy odsłuchu do około 5W (podbicie konieczne, chyba, że jakiś przedwzmacniacz sam w sobie jest konkretnie podbity na basie).Wojtek pisze:Do "mega basowego" grania? Bez sensu
Technicsów polecali unikać (niskich technicsów, inne fora)- nie miałem styczności więc nie wiem.Wojtek pisze:Technicsy słyną z mocnego dołu, tak jakby co. Tak samo Yamahy i ich kontrolowany poziom loudness.
No właśnie trudno mi uciec od uczucia, że jest to jakieś trochę bezsensownericardo pisze:Końcówka Yamaha pc4002- ale chodzi mi o cichy odsłuch, a nie ostre łojenie (nie pytaj: po co więc taki piec?
)