Co ma piernik do wiatraka? Szkoda, że nie obejrzałeś tych tranzystorów. Udowodnienie że były nieoryginalne, byłoby wystarczającym powodem reklamacji. Może zapytaj go, czy wymieniał tranzystory mocy.ROCHO pisze:u niego grał z wiele lepszymi kolumnami i działało.
Lista nieuczciwych sprzedawców online
- chudy_b
-
- Gramofon: Dual 604
Moim zdaniem mógł mu wogóle nie gadać że otwierał ten wzmak.Nie gra i koniec zwracam go.A tak to kolo ma wymówkę.chudy_b pisze: Szkoda, że nie obejrzałeś tych tranzystorów. Udowodnienie że były nieoryginalne, byłoby wystarczającym powodem reklamacji
Ostatnio zmieniony 24 lut 2015, 18:11 przez adler, łącznie zmieniany 1 raz.
Dual CS604
Dj pre2
Rotel Rcd-951
Krell KAV300i
Heco celan xt501
Dj pre2
Rotel Rcd-951
Krell KAV300i
Heco celan xt501
- Waluch
@ROCHO szkoda ,że się przyznałeś,że otwierałeś wzmacniacz. Teraz 'ma na Ciebie haka'. Nie udowodnisz mu tak łatwo ,że nic podczas odkurzania wnętrza się nie uszkodziło. (ja oczywiście Ci wierze w 100% widać ,że sprzedający kręci jak może).
btw.
Kupowałem kiedyś używany wzmacniacz, z możliwością zwrotu jakby nie pasował brzmieniem itp sprzedający nakleił plomby tak żebym nie mógł otworzyć sprzętu. Wtedy sprawa była jasna, plomby całe - zwrot kasy.
edit adler, mnie uprzedził
btw.
Kupowałem kiedyś używany wzmacniacz, z możliwością zwrotu jakby nie pasował brzmieniem itp sprzedający nakleił plomby tak żebym nie mógł otworzyć sprzętu. Wtedy sprawa była jasna, plomby całe - zwrot kasy.
edit adler, mnie uprzedził
-
No nieszczególnie wygląda ten wzmacniacz w środku. Skoro w opisie było, że czyszczony, to taki stan po otwarciu pokrywy kwalifikuje go do zwrotu.
- ROCHO
- Gramofon: SONY PS-X60
Powiedział, że on nic nie wymieniał i nigdy nic nie było wymieniane.Jest też opis na jego stronie allegro.chudy_b pisze:Może zapytaj go, czy wymieniał tranzystory mocy.
Mogłem nie mówić, że otwierałem pokrywę w celu przedmuchania powietrzem z kurzu. Ale staram się podchodzić do sprawy uczciwie.Ojciec kiedyś mi tłumaczył "chytry dwa razy traci"
Teraz dostaję maile i wypisuje mi, że cytuję "zobaczę co się z nim stało może Pan coś z nim zrobił podczas rozbierania albo jest to jakaś mała pierdoła przyjedzie to zobaczymy co z nim jest
notabene mam już Klienta na niego " a w następnym e-mailu
"nowe Chińskie rzeczy są w MediaMarkcie a trzydziestoletni sprzęt ZAWSZE NOSI większe lub mniejsze oznaki używania te oznaki które Pan dał na zdjęciach nie mają żadnego znaczenia..."
I tak od rana e-mail za e-mail.
-
Jak już ma na niego kupca, to niech zabiera sprzęt i oddaje pieniądze.
- ROCHO
Lipa.Gość nie chce zwrócić mi pieniędzy.Nawet nie odbiera już telefonu.Wyłączył
- zoombie
Re: Lista nieuczciwych sprzedawców online
Jeśli jeszcze nie wydrukowałeś opisu aukcji, to zrób to. Podobnie całą korespondencję mailową. I kieruj sprawę do sądu cywilnego właściwego ze względu na Twoje miejsce zamieszkania. Wzory pozwów w postępowaniu uproszczonym i sposoby ich wypełniania znajdziesz w necie. Nie jest to coś specjalnie skomplikowanego. Jedyny mały problem tutaj to to, że rozkręcałeś sprzęt przed skontaktowaniem się ze sprzedającym. Ale to i tak po jego stronie należy udowodnienie, że wysłał Ci sprawny sprzęt.ROCHO pisze:Lipa.Gość nie chce zwrócić mi pieniędzy.Nawet nie odbiera już telefonu.Wyłączył
- ROCHO
Napisałem mu w mailu że pójdę na policję to odpisał że mogę iść
- Cyberbob
- Gramofon: Thorens TD160
A jaki jest teraz stan faktyczny? Nie masz wzmacniacza i pieniędzy?
Thorens TD160, AudioTechnica AT150MLX, JVC A-X9, Pioneer HPM40 / Dual 1229, AudioTechnica AT440MLa, Pioneer SA-8800, B&W DM302
- ROCHO
- Cyberbob
dostałeś jakiś dokument zakupu paragon? Sprzedający to osoba fizyczna czy firma?
Thorens TD160, AudioTechnica AT150MLX, JVC A-X9, Pioneer HPM40 / Dual 1229, AudioTechnica AT440MLa, Pioneer SA-8800, B&W DM302
- Cyberbob
Re: Lista nieuczciwych sprzedawców online
Nie ma znaczenia, że otwierałeś sprzęt nie posiadał plomby więc mogłeś otwierać.
- Reymont
Kopałbym po ryju

Też mnie przewieźli kilka razy ostatnio. Bez dobrych zdjęć już nic nie kupuję. To co wyprawiają te handlarzyny to jest skandal. Widocznie w świetle naszego prawa mogą czuć się bezkarni. Natężenie przewałów wg mnie rośnie.

Też mnie przewieźli kilka razy ostatnio. Bez dobrych zdjęć już nic nie kupuję. To co wyprawiają te handlarzyny to jest skandal. Widocznie w świetle naszego prawa mogą czuć się bezkarni. Natężenie przewałów wg mnie rośnie.
- Cyberbob
Kluczowe dla sprawy jest czy sprzedający to firma czy nie i czy dostał dokument zakupu? Jak firma i ma dokument to da się coś zrobić. Gorzej gdy osoba fizyczna i bez dokumentu sprzedaży - wtedy to można tylko jechać i mu wlać.