Subwoofer M-Audio 10 - buczenie
- wlodekg0
Hej czy to normalne że subwoofer M-Audio 10 cichutko buczy albo brzęczy ( wydaje jakiś dźwięk) , opinie na temat tego suba mile widziane 

- caveas
- Gramofon: Telefunken CS20
Biedaku nikt się do Ciebie tyle nie odezwał.
"Jak się kupuje gówno to się gówno ma"
Ale nie chodzi o to, żeby Cię obrażać albo nawet producenta tylko, żeby pomóc.
Stąd pytania:
1. Czy buczy głośnik czy obudowa (transformator)
sprawdź delikatnie palcem czy membrana nie wibruje; przez duży np. śrubokręt posłuchaj obudowy jak robią to mechanicy samochodowi z silnikiem (ostrze do obudowy - rączka do szczęki przy uchu.
2. Czy buczenie narasta wraz ze zwiększaniem wzmocnienia? Po wyjęciu kabla Cinch również?
W załączeniu przesyłam opinię nabywcy z MM ciekawe czy Ci pomoże (sprawdź ten cinch)
Sebastian
2014-01-31 14:20:58
Witam. Subwoofer zakupiłem wczoraj tj. 30.01.2014 w media markt. Pierwsze wrażenie jak go zobaczyłem - klamot
Myśle będzie to grało. Gabaryty duże na zdięciach w necie wygląda na troche mniejszy. Drugie waga urządzenia prawie 16 kg robi wrażenie. Wcześniej miałem Yamahe yst sw 012 nie ma co porównywać mocy w subwooferze m audio po prostu się nie kończy. Ogromny głośnik 25 cm i te jego zawieszenie widać po zdięciu maskownicy pojawia się potwór. Czarno biały gośnik, gruba guma ciężko go ruszyć ręcznie. Po skonfigurowaniu go z amplitunerem daje frajde. polecam w 100%. Pozdrawiam. Aha bym był zapomniał - Amplituner potzrebuje porządnego przewodu generuje dużą moc a więc potrzebuje coś konkretnego. Na zwykłym przewodzie niestety buczy jest to uciążliwe przy cichym słuchaniu po zmianie przewodu problem znika.
"Jak się kupuje gówno to się gówno ma"
Ale nie chodzi o to, żeby Cię obrażać albo nawet producenta tylko, żeby pomóc.
Stąd pytania:
1. Czy buczy głośnik czy obudowa (transformator)
sprawdź delikatnie palcem czy membrana nie wibruje; przez duży np. śrubokręt posłuchaj obudowy jak robią to mechanicy samochodowi z silnikiem (ostrze do obudowy - rączka do szczęki przy uchu.
2. Czy buczenie narasta wraz ze zwiększaniem wzmocnienia? Po wyjęciu kabla Cinch również?
W załączeniu przesyłam opinię nabywcy z MM ciekawe czy Ci pomoże (sprawdź ten cinch)
Sebastian
2014-01-31 14:20:58
Witam. Subwoofer zakupiłem wczoraj tj. 30.01.2014 w media markt. Pierwsze wrażenie jak go zobaczyłem - klamot

Ar2r
Carver 4000, C-500 Tannoy HPD315A

- wlodekg0
Re: Subwoofer M-Audio 10 - buczenie
Witam, dziękuję za odpowiedź. Post był tak dawno że straciłem nadzieję że ktoś odpisze...
Ale po kolei. Buczenia nie ma faktycznie po wyjęciu kabla, był marnej jakości czyli zmiana grubości powinna pomóc, takowy już zamówiłem
ale ale...Buczenie znikło, fakt, natomiast teraz daje się wychwycić ciche...nie buczenie, ale takie jakby brzęczenie, ale tylko jak się stoi blisko, dźwięk pochodzi z transformatora, jak się siedzi naprzeciwko zestawu tego w zasadzie nie słychać. Chyba to normalne, ale czy na pewno ??
p.s. czy to na pewno gówno, może chociaż sprzęt na 3= można ocenić ? , wieżę mam ONKYO, natomiast zestaw kolumn MAudio, mnie wystarczy, ale że pracuję w hałasie może to już wada słuchu ?

p.s. czy to na pewno gówno, może chociaż sprzęt na 3= można ocenić ? , wieżę mam ONKYO, natomiast zestaw kolumn MAudio, mnie wystarczy, ale że pracuję w hałasie może to już wada słuchu ?

- caveas
- Gramofon: Telefunken CS20
Re: Subwoofer M-Audio 10 - buczenie
Nie patrzyłem w wątek .....
ale najważniejsza w subie jest regulacja. Sub jest dobrze wyregulowany dopiero jak go nie słychać - różnica pojawia się jak go wyłączysz.
Umiar jest mocno wskazany.
Jeśli po starannej regulacji poziomów jest OK to co się czepiasz.
"Pani z fizyki pyta Jasia: Dlaczego transformator buczy?
Gdyby Pani miała 50 okresów w ciągu sekundy, też by Pani buczała"
- W tanich konstrukcjach to normalne
ale najważniejsza w subie jest regulacja. Sub jest dobrze wyregulowany dopiero jak go nie słychać - różnica pojawia się jak go wyłączysz.
Umiar jest mocno wskazany.
Jeśli po starannej regulacji poziomów jest OK to co się czepiasz.
"Pani z fizyki pyta Jasia: Dlaczego transformator buczy?
Gdyby Pani miała 50 okresów w ciągu sekundy, też by Pani buczała"
- W tanich konstrukcjach to normalne
Ar2r

- wlodekg0