Oddam wzmaczniacz NAD 310!!!11jeden

Zablokowany
Awatar użytkownika
Smerf Maruda
Gramofon: Ad Fontes

Post autor: Smerf Maruda »

NAD 310.

Wzmacniacz jest uszkodzony -- kupiłem go na allegro jako używany w stanie perfect (technicznym), nigdy nie rozkręcany, bo wizualnie to nie był/jest perfect, ale to wiedziałem, i grał może przez miesiąc albo dwa, a potem bum. Do serwisu go niosę, pan rozkręca, paczy, a tam polski bezpiecznik, ja mówię, że to niemożliwe, bo nigdy nie rozkręcany, a on na to, że nie widział jeszcze zagranicznego sprzętu, do którego by wkręcali w fabryce polskie bezpieczniki, bo, mówi, polskie bezpieczniki nie są takie dobre.

Więc tak to z tym nierozkręcaniem było. Sprzedający mówił -- no, ja nic o tym nie wiem, sprowadziłem go z Irlandii. No, pewno w Irlandii wkręcili mu ten bezpiecznik.

Nic to. Pograł kolejny tydzień i znowu bum. Już teraz nie oddawałem go do serwisu, tylko kupiłem sobie nowy wzmacniacz, a ten odstawiłem na półkę.

Warunki:

* tylko odbiór osobisty w Warszawa Wola,
* cena: trzy Jacki Rowingi albo King of Hop browaru AleBrowar. Rozważę też model Grand Prix z Ciechana. Trzy sztuki w każdym razie,
* ekwiwalent pieniężny nie wchodzi w rachubę,
* podkreślam: wzmacniacz obecnie nie działa. Dla fachury od elektroniki to pewno myk moment, by coś tam wymienić i doprowadzić go do używalności.

Kontakt: priv.
Awatar użytkownika
Reymont

Re: Oddam wzmaczniacz NAD 310!!!11jeden

Post autor: Reymont »

cena: trzy Jacki Rowingi albo King of Hop browaru AleBrowar
Szanuję :D
cheatero

Post autor: cheatero »

Ehhh... nie dosc ze nie z Wawy to jeszcze u mnie w miescie nie ma odpowiednich browarow ;) A bylby dobry sprzet na poczatki nauki napraw sprzetu audio :P
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

cheatero pisze: A bylby dobry sprzet na poczatki nauki napraw sprzetu audio
Tak nie do końca. To wzmacniacz na MosFETcie, czyli trochę nietypowa konstrukcja. Ale w środku ładna czysta budowa z łatwym dostępem do wszystkiego. Moim zdaniem jego problemem są nieoryginalne tranzystory. Dlatego pada w przypadkowych momentach. Oryginały są dostępne za niewielkie pieniądze.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2015, 19:05 przez chudy_b, łącznie zmieniany 1 raz.
adler
Gramofon: Dual 604

Re: Oddam wzmaczniacz NAD 310!!!11jeden

Post autor: adler »

cheatero pisze:Ehhh... nie dosc ze nie z Wawy to jeszcze u mnie w miescie nie ma odpowiednich browarow ;) A bylby dobry sprzet na poczatki nauki napraw sprzetu audio :P
I schemat dostępny w sieci.Też bym w nim podłubał :mrgreen:
Dual CS604
Dj pre2
Rotel Rcd-951
Krell KAV300i
Heco celan xt501
Awatar użytkownika
Smerf Maruda
Gramofon: Ad Fontes

Post autor: Smerf Maruda »

Do zamknięcia. Piwa są, wzmacniacza nie ma.
Zablokowany