Kot
- muuhau
Kot
Jakby ktoś się jeszcze nad tym tematem głowił to polecam kocie feromony w sprayu: http://allegro.pl/feliway-spray-60ml-na ... 13193.html
Pryskać kolumny, szczególnie narożniki, przez jakiś czas regularnie. Raz, dwa dziennie przez tydzień, dwa - zależy od modelu kota. Po jakimś czasie kot będzie kochał kolumny jak swoje własne i będzie się o nie tylko ocierał z mruczeniem. Mam dwa syberyjskie jaguary w domu, więc wiem o czym mówię.
Polecam.
Pryskać kolumny, szczególnie narożniki, przez jakiś czas regularnie. Raz, dwa dziennie przez tydzień, dwa - zależy od modelu kota. Po jakimś czasie kot będzie kochał kolumny jak swoje własne i będzie się o nie tylko ocierał z mruczeniem. Mam dwa syberyjskie jaguary w domu, więc wiem o czym mówię.

Polecam.
- monkiusz
- Gramofon: Technics SL-Q3
Kot
Moje koty się dobierały do kolumn, ale za każdym razem gdy to widziałem była słowna reprymenda + przestawienie delikwenta pod drapak i pokazanie mu, że jak drapiemy to właśnie w tym miejscu. Powtórzone wielokrotnie działa, choć czasem trzeba przypominać. Także, bez używania agresji, trzeba zdecydowanie pokazać miejsce sierściuchowi w domu
.

- kebabożerca
- KasparHauser
- Gramofon: Nieinterere2000
- kebabożerca
- Acia
Kot
mój nie drapie, ani kolumn ani drapaka tylko sofę. Z tymi feromonami to różnie bywa jak i z koci miętką, nie ma chyba dobrych sposobów, wszystko zależy od kota. Wiem też, że nie wolno im zabraniać tego robić bo to dla niech jest jak kara ale rozumiem to uczucie jak się widzi odpadające strzępy materiału. Nowa sofa przeżyła pół roku, teraz zasłaniam jeden bok. Najbezpieczniej obcinać kotu paznokcie co parę tygodni.

- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
Kot
Ja wiem, że na początku pojawił się warunek ale....
Wyrzuć kota
Chyba najbezpieczniej będzie zdobyć metalowe maskownice, z drugiej strony wpłynie to na dźwięk.
Można próbować z pryskaniem sprejami odstraszającymi ew. octem- działa!
Szwagier miał podobny problem tyle że z dzieckiem. W grę wchodził również wzmacniacz lampowy. Oj co on się umyślał, a i tak na końcu celnie rzucony samochodzik zapewnił mu rozrywkę przy wymianie głośników wysokotonowych
(1000 para)
Skończyło się tak że młody dziś rozumie że nie wolno, zresztą już wyrósł. Ale kot bestia wredna.
Wyrzuć kota

Chyba najbezpieczniej będzie zdobyć metalowe maskownice, z drugiej strony wpłynie to na dźwięk.
Można próbować z pryskaniem sprejami odstraszającymi ew. octem- działa!
Szwagier miał podobny problem tyle że z dzieckiem. W grę wchodził również wzmacniacz lampowy. Oj co on się umyślał, a i tak na końcu celnie rzucony samochodzik zapewnił mu rozrywkę przy wymianie głośników wysokotonowych

Skończyło się tak że młody dziś rozumie że nie wolno, zresztą już wyrósł. Ale kot bestia wredna.
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
- KasparHauser
- Gramofon: Nieinterere2000
- pan_winyl