Vojtek pisze:Dzięki za zaangażowanie.
Ale zważając, że mam zamiar " spokojnie " budować ten zestaw, czyli jak nie mam kasy na kolejne elementy to poczekam do wypłaty

to który byłby lepszy?
W pierwszym poście pytałeś o jakość dźwięku. Odnośnie zestawu AVT nie potrafię Ci odpowiedzieć, zapewne znajdziesz sporo różniących się opinii w sieci.
W przypadku zakupu Bambino możesz oprzeć się na opinii innych lub po prostu podłączyć do niego swoją kolumnę oraz jakieś źródło liniowe zamiast wkładki i tym sposobem, za niewielkie pieniądze, samemu przekonać się czy ten dźwięk Ci pasuje. Ja tak zrobiłem, było słychać wyraźną różnicę w brzmieniu muzyki między lampą a tranzystorem (był też brum ale to wina wykonania Bambino

).
Moim zdaniem jeśli zaczynasz i chcesz się czegoś nauczyć to rób to jak najmniejszym kosztem żeby ewentualne rozczarowanie mniej bolało, jeśli masz duże doświadczenie to możesz samemu budować fajny sprzęt ale będzie to sporo kosztować, jeśli chcesz mieć fajny, dobrze grający sprzęt bez zbędnego ryzyka to raczej zajmij się odsłuchem i wyborem tego co Ci pasuje z gotowych urządzeń.
Achman pisze: Czyli jaka kolejność urządzeń bo nie wiem czy dobrze rozumuje ze od DVD i CD wyjsć na DAC potem na wzmacniacz lampowy a z gramofonu na pre lampowe i potem do wzmacniacza i czy potem muszę jeszcze dać jakieś koncówki mocy przed klumnami czy nie?
Kolejność dobra, ten wzmacniacz to końcówka mocy więc już nic więcej przed kolumny się nie wkłada.
Pre nie musi być lampowe...
Achman pisze:
P.s.2 uprzedze tez kolejne pytanie czy nie mogę sobie sam poskładać odpowiem tak boje się znam się trochę na elektronice i kolumny udało mi się zrobić co prawda według konkretnego projektu ale tutaj jest większe napięcie i mam stracha

I bardzo dobrze, że się obawiasz. W układach lampowych występują wysokie napięcia i trzeba bardzo ostrożnie przy nich działać (dotyczy to w takim samym stopniu ich budowy jak i serwisowania).