Ale technics to dobry wybór na pierwszy gramofon. Dzięki forum, raczej nic w nim nie będzie Ci straszne, a i doczyszczenie go sprawi trochę przyjemności
Gramofon do 700 zł
- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
Gramofon do 700 zł
ten Palladium Model NSP-7000 też bardzo ładny, trochę jak mój wygląda- zresztą nie zdziwię się jeśli ma te same bebechy. Bardzo lubię markę- miałem i wzmacniacz - choć z późnych lat, i słuchawki.
Ale technics to dobry wybór na pierwszy gramofon. Dzięki forum, raczej nic w nim nie będzie Ci straszne, a i doczyszczenie go sprawi trochę przyjemności
Szkoda tej pokrywy
ale może uda się ją dokupi na allegro?
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
- Killvalius
Re: Gramofon do 700 zł
Też zwróciłem uwagę na niego uwagę, sposobał mi się bardzo.pan_winyl pisze:ten Palladium Model NSP-7000 też bardzo ładny
A co do pokrywy to rozpocząłem już wstępne poszukiwania
Pozdrawiam Killvalius
-
Faziut
Gramofon do 700 zł
No i po kilku tygodniach nerwowych poszukiwań zakupiłem Pro-Ject DEBUT III. czy dobrze zobaczymy w razie jakby co to pozostaje jeszcze tuning w Audioforte 
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 700 zł
No to głupio. Jestem zdziwiony, bo zupełnie nie wiem jak to się ma do całej dyskusji i szczególnie poprzedniego Twojego wpisu z tego wątku

Palenie pieniędzy w Audioforte? Jak będzie źle to już lepiej zwrócić (choć może być za późno), zamiast dokładać do interesu palenie kapusty
Mimo to, życzę powodzenia.
Dokonany wybór jakby zupełnie mija się z obranymi założeniami. Trzeba było od razu powiedzieć, że masz większy budżet i lubisz przepłacaćFaziut pisze:zatem ,szukam porządnego gramofonu z dobrze łożyskowanym ramieniem w kształcie S. Z talerzem 1-1,5 kg i opcją pitch control, mile widziana regulacja wysokości igły(ale to nie ten przedział cenowy). Kolor czarny może być na twardym zawieszeniu ( bo gramofon jest wmurowany w ścianę) to tyle a i wszystko to za 700 PlN
Palenie pieniędzy w Audioforte? Jak będzie źle to już lepiej zwrócić (choć może być za późno), zamiast dokładać do interesu palenie kapusty
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
tyciuni
-
Faziut
Gramofon do 700 zł
Wojtek za czteroletnią maszynkę dałem 500 w stanie idealnym nic nie porysowane kupiona normalnie przez koleszkę w sklepie a i w gratisie 20 czarnych placków
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 700 zł
OK, chociaż tyle w tym dobrego, alei tak czeka Cię co najmniej wymiana igły (możliwe że nie była zmieniania przez te 4 lata
).
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Faziut
Gramofon do 700 zł
Brałem to pod uwagę przy zakupie.Myśle że znajdę jakąś igłę do tego ortofona w cenie do 200. Czyli utrzymam się w budżecie 700. Zresztą we wszystkich sprzętach na aukcjach dopisek igła w dobrym stanie mówi tylko tyle ,że za moment trzeba ją zmienić.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 700 zł
Pisałem o tym niedawno
"Igła w dobrym stanie" należy tłumaczyć jako "jeszcze się nie złamała".
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
brzdagal
- Gramofon: Toshiba SR-Q630
Gramofon do 700 zł
Witam.Bardzo prosze o rade w wyborze gramofonu do wkładki Nagaoka MP-110 do 700zł,rozważe wszystkie propozycje.
-
tyciuni
Gramofon do 700 zł
jak dla mnie to trochę tak: mam koła z fajnymi felgami, poproszę o pomoc w doborze samochodu
(ale ja nic nie wiem, a na dodatek szlag mnie trafia, bo drugi tydzień czekam na dostawę kupionego grajka)
(ale ja nic nie wiem, a na dodatek szlag mnie trafia, bo drugi tydzień czekam na dostawę kupionego grajka)
-
brzdagal
Gramofon do 700 zł
A co mam pisac-kolor różowy w zielone gwiazdki?PiszE o wkładce nagaoka bo podobno nie do wszystkich ramion pasuje.
-
tyciuni
Gramofon do 700 zł
że nie do wszystkich, to racja,
chyba wszystkie z systemem ULM odpadają i te z lekkimi ramionami, ale lepiej poczekaj na któregoś guru
kolejność mnie tylko rozśmieszyła (chociaż sama wkładka bardzo porządna)
chyba wszystkie z systemem ULM odpadają i te z lekkimi ramionami, ale lepiej poczekaj na któregoś guru
kolejność mnie tylko rozśmieszyła (chociaż sama wkładka bardzo porządna)
-
brzdagal
-
cichybyk
Re: Gramofon do 700 zł
Czy moglibyście mi pomóc znaleźć dla mnie mój pierwszy gramofon?
Dysponuję kwotą 700zł. Czy da się znaleźć coś co fajnie gra w tej kwocie?
Czy to, że to będzie mój pierwszy gramofon jakoś ogranicza wybór?
Chciałbym, żeby gramofon po skończonej płycie podnosił sam ramię do góry, wydaje mi się to koniecznym dla komfortu słuchania.
Próbowałem sam coś namierzać, ale w końcu zrobił mi się taki mętlik w głowie, że już nic nie wiem. Spodobał mi się Lenco B55 ale już nie wiem co o nim myśleć. Jeśli chodzi o wygląd to nie przepadam za błyszczącymi srebrnymi obudowami metalowymi - zauważyłem że sporo Technicsów tak wygląda.
Jeśli by się znalazło coś w okolicy Warszawy to mógłbym odebrać osobiście.
Dysponuję kwotą 700zł. Czy da się znaleźć coś co fajnie gra w tej kwocie?
Czy to, że to będzie mój pierwszy gramofon jakoś ogranicza wybór?
Chciałbym, żeby gramofon po skończonej płycie podnosił sam ramię do góry, wydaje mi się to koniecznym dla komfortu słuchania.
Próbowałem sam coś namierzać, ale w końcu zrobił mi się taki mętlik w głowie, że już nic nie wiem. Spodobał mi się Lenco B55 ale już nie wiem co o nim myśleć. Jeśli chodzi o wygląd to nie przepadam za błyszczącymi srebrnymi obudowami metalowymi - zauważyłem że sporo Technicsów tak wygląda.
Jeśli by się znalazło coś w okolicy Warszawy to mógłbym odebrać osobiście.