a ja tak przewrotnie zapytam, wolicie koperty papierowe czy foliowe? Wczoraj dostałem paczkę 50 foliowych kopert (na allegro najtańsze ever) i mam mieszane uczucia- niby nie pierwszy raz je widzę i często można je spotkać, ale jednak papierowa koperta łatwiej się obsługuje jak jest u was?
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Koszulki Analogisa są OK z tym że przeważnie nie mieszczą się do orig. koszulek (na szerokość) jeżeli byś chciał tak wkładać, ale także do "sprasowanych" okładek przez tzw shrink wrap - folię pozostawioną na kilkadziesiąt lat
Mam wrażenie że Nagaoka jest wykonana z gładszego i bardziej delikatnego materiału. Analogis potrafi zostawić mikro kopertówki podczas częstego wyjmowania
Pod względem elektrostatycznym wg moich odczuć zachowywały się podobnie tj płyty umyte i wsadzone w koszulki następnie do okładek i odstawione na półkę zachowywały czystość w takim samym stopniu zarówno przy Analogis jak i Nagaoka
BTW spotkał się ktoś z zamykanymi koszulkami zewnętrznymi ale grubszymi takie 10-12mm?
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
blispx, dzięki za odpowiedź. Fakt że niektóre koszulki nie mieszczą się do kopert na szerokość. Mam tak w wielu płytach, ale zazwyczaj folia się delikatnie sama podwija i płyta w koszulce wchodzi w kopertę bez większych problemów. Czy w przypadku Analogisa jest aż tak duży naddatek, że może to byc problem?
Zamykanych koszulek zewnętrznych jeszcze nie widziałem.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII