Witam
Posiadam gramofon Dual CS 415-2. Chcialbym aby wreszcie zaczal grac:) Problem moj polega na tym ze nie wiem czy wystarczy zebym kupil przedwzmacniacz ( posiadam glosniki i aktywny suboofer) czy musze rowniez posiadac wzmacniacz.
Prosze o pomoc gdyz jetem kompletnie nieobeznany w temacie.
Pozdrawiam
przedwzmacniacz, wzmacniacz? generalnie problem
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No a masz w ogóle jakiś sprzęt audio poza gramofonem? Jakaś wieża? Bo głośniki to rozumiem, że chodzi ci o komputerowe? 
Jeśli aktywny sub ma jakieś wejście na dodatkowe urządzenie to można będzie z niego skorzystać, ale będzie potrzebny przedwzmacniacz gramofonowy

Jeśli aktywny sub ma jakieś wejście na dodatkowe urządzenie to można będzie z niego skorzystać, ale będzie potrzebny przedwzmacniacz gramofonowy

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
mam juz przedwzmacniacz. glosniki nie sa komputerowe ( normalne kolumny) . lacze je z subooferem . problem mam teraz taki do czego podolaczyc ten przedwzmacniacz:) suboofer moze byc? wtedy musze miec kabel z obu stron dwuczlonowy ( L i R ) tak? sub ma wejscie na czincze normalne. przedwzmacniacz ma wyjscie takie samo.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
No w takich układach zazwyczaj subwoofer robi także za wzmacniacz dla pozostałych kolumienek, także do suba łączysz. Kupujesz kabel cincz-cincz i tyle 
Jaki przedwzmacniacz kupiłeś?

Jaki przedwzmacniacz kupiłeś?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum