Ja również chciałbym wyrazić swoją pozytywną opinię. Otóż dziś otrzymałem 3 płyty zakupione od kolegi gjergjan. Jak rzadko się zdarza, jestem w pełni zadowolony! Płyty w stanie całkowicie zgodnym z opisem, z uczciwie określonym stanem. Zapakowane tak, jak trzeba. Wspomnę również o miłym i sprawnym kontakcie mailowym.
Tak trzymaj chłopie, a będę kupował dalej!
Chciałabym się dołączyć do grona polecających Pana Sławka.
Wczoraj doszły do mnie płyty, i jestem bardzo zadowolona. Stan płyt taki jak w opisie. Solidnie opakowane.
Pan Sławek wyjątkowo miły człowiek - dzięki jego osobowości, chce się dalej kupować.
Podejrzewam, że jeszcze nie raz, wzbogacę swoją płytotekę o czarne krążki z jego długiej listy.
ebay.co.uk i discogs trzyma się raczej w 100% gradacji z Goldmine
ebay.com - ma swój lekko zmodyfikowany system gradacji w obrębie VG:
VG++ równy jest EX i stosowany zamiennie, płyta może mieć lekkie zadrapania (do 15% powierzchni) ale niewpływające na jakość dźwięku
VG+ to samo co wyżej ale ocena dopuszcza lekkie zadrapania do 30% powierzchni i bodaj jakieś artefakty na labelu
Zarówno VG++ jak i VG+ ma grać jak NM/MINT z tą różnicą że może lekko klikać w tzw dead wax czyli "martwym" winylu, jak nie gra i są trzaski to VG, G i niżej.. to jest bardzo prosty system
Jest jeszcze druga strona medalu czyli allegro i ebay.de - tam to VG+/VG++/EX faktyczne oznacza G/VG a żeby mówić o dobrze grającej płycie trzeba celować w NM/MINT co jest już pewnym wynaturzeniem bo podbija tylko cenę ale nimi radziłbym się nie przejmować ;p
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Blispx
Mój system gradacji już dawno się "zunifikował" i nie zawiera podwójnych plusików. Przez te 2 lata odkąd sprzedaję płyty, jakiekolwiek reklamacje mogę policzyć na palcach jednej ręki, gdzie zwracali płyty w większości niekomunikatywni malkontenci, choć były też egzemplarze zniszczone przez źle skalibrowany układ ramię-wkładka.