No i stało sięWojtek pisze:To tak na prawdę temat na osobny wątek

No i znowu w teorii wszystko jest ok, a w praktyce wychodzi inaczej... Zrobiłem wszystko jak napisałeś i cisza.Wojtek pisze:(...)w skrócie to po prostu wystarczy nagrać na komputerze sygnał z wzmacniaczaŚciągnij sobie program do nagrywania (chociażby darmowy Audacity czy stary Cool Edit Pro), połącz komputer z wzmacniaczem tak, że od strony wzmacniacza kabel będzie w jednym z wyjść magnetofonowych (Rec Out), a od strony komputera w wejściu liniowym (line in, zazwyczaj oznaczany kolorem niebieskim), przełącz Rec Out na Phono, włącz nagrywanie w programie komputerowym, puść płytę i to tyle
Korzystam z Audacity. Kabel wzmacniacz-komputer jest podpity pod Rec Out dla Tape 1 i do niebieskiej dziurki w komputerze (mini jack). Rec Out na wzmacniaczu jest na Phono. Kabel gramofon-wzmacniacz podpięty pod phono. W Audacity w prawym górnym rogu jest małe okienko w którym jak się domyślam trzeba wybrać Wejście liniowe - tak też uczyniłem. Wszystkie paski z głośnością w komputerze są ustawione na max.
Naprawdę nie wiem co jeszcze można zrobić...
Zresztą próbowałem innych kombinacji: z innymi wejściami w kompie, z innymi ustawieniami w Audacity, czy też we wzmacniaczu (Rec Out dla Tape 2, albo podpięcie gramofonu pod CD i Rec Out na CD) i nic.