Po wielu perturbacjach czy jakoś tak:) mam jednak model 604.Widocznie tak chciał los...
Do czego służą te dwa pokrętła przedstawione na załączonych zdjęciach? Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro
Gramofon dual 604 z obudową z 601/Akai am-32/Unitra at-9100/kolumienki miltony osiemdziesiątki/kabelki z miedzi beztlenowej
I jeszcze pytania odnośnie nacisku igły.Mam wkładkę ortofon m20e z oryginalną igłą.Na forum wyczytałem iż optymalny nacisk to 1g(bardzo niski ?)Sprzedawca poinformował mnie iż optymalny nacisk jest 1,8g.Więć jak to w końcu jest,komu wierzyć
Gramofon dual 604 z obudową z 601/Akai am-32/Unitra at-9100/kolumienki miltony osiemdziesiątki/kabelki z miedzi beztlenowej
mecenas pisze:Po wielu perturbacjach czy jakoś tak:) mam jednak model 604.Widocznie tak chciał los...
A cóż to się stało w między czasie że z Duala 601 zrobił się 604?
Co do nacisku igły to wszystko zależy czy faktycznie masz oryginalną igłę M20E (jeśli z przodu igły jest taki sam napis jak na obrazku to pewnie tak), bo jeśli jest to zamiennik to fabryczne dane nie muszą być zgodne.
Napewno z silnikiem(w środku jedna część się poprostu rozpadła ze starości)Ale w sumie koniec-końców dobrze że się tak stało bo najbardziej chciałem mieć taką konfigurację jaką reprezentuje dual 604.A ty Wojtku wolałbyś 601?