Gramofon do 500 zł
-
Re: Gramofon do 500 zł
Witam,
Panowie a co sądzicie o?
http://allegro.pl/gramofon-direct-drive ... 10603.html
z góry dziękuję.
Panowie a co sądzicie o?
http://allegro.pl/gramofon-direct-drive ... 10603.html
z góry dziękuję.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 500 zł
Taka sobie oferta, ale mimo to raczej pójdzie za więcej niż 500 złotych, szczególnie że sprzedawca dokłada przedwzmacniacz.
Licha wkładka.
Licha wkładka.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Pytam, bo opis jest dość skromny, a ja sam jestem początkującym w tym temacie i potrzebuje pomocy
aż do ostatecznego skompletowania.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
Udało mi się kupić tego Technicsa Sl - 1900. Chciałem się Ciebie zapytać co z tą wkładką, i jaką można kupić do tego modelu wkładkę (lepszą) w okolicy 100-150 zeta, do rocka i klasyki. Przypomnę się że jestem zielony w tym temacie. Wiem że dobre wkładki zaczynają się od 1000 zł.Wojtek pisze:Taka sobie oferta, ale mimo to raczej pójdzie za więcej niż 500 złotych, szczególnie że sprzedawca dokłada przedwzmacniacz.
Licha wkładka.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 500 zł
Jeśli to faktycznie jest to podawany w opisie "M20" (w domyśle Ortofon) to nie znajdziesz lepszej wkładki z takim budżetem. Poczekaj aż dojdzie przesyłka, wtedy się zastanowimy.ros11 pisze:Chciałem się Ciebie zapytać co z tą wkładką, i jaką można kupić do tego modelu wkładkę (lepszą) w okolicy 100-150 zeta, do rocka i klasyki.
E tamros11 pisze:Wiem że dobre wkładki zaczynają się od 1000 zł.

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Dzięki,
Oczekuję więc na 1900-kę i na dalszą Twoją pomoc, za którą już dziękuję.
Pozdrawiam
Oczekuję więc na 1900-kę i na dalszą Twoją pomoc, za którą już dziękuję.
Pozdrawiam
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 500 zł
Sorki, pomyliłem wątki i gramofony
Tutaj wiadomo z czym mamy do czynienia i ewidentnie od razu lepiej wymienić wkładkę, np. na AT-95E czy Ortofon OM 10.

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 500 zł
Obojętnie to raczej nie. Poczytaj recenzje, przebadaj temat, choć generalnie OM 10 jest ciut lepsza od AT-95E.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- esdarek
- Gramofon: bambino
Gramofon do 500 zł
W tym przypadku AT95E to dobry wybór.
-
Dzięki, rozglądam się teraz za głośnikami i wzmacniaczem (może amplitunerem)
Nie chcę słuchać gramofonu na tym samym zestawie gdzie cd czy kino. I chyba będę wierny technicsowi. Ale to dopiero jak przyjdzie gram. Przeskoczę wtedy na inne forum, by nie denerwować admina;) a za sugestie będę naprawdę wdzięczny. Pokój ponad 40 m, pytanie jakie parametry, waty, itp. sprzęt powinien spełniać.
Pozdrawiam
Nie chcę słuchać gramofonu na tym samym zestawie gdzie cd czy kino. I chyba będę wierny technicsowi. Ale to dopiero jak przyjdzie gram. Przeskoczę wtedy na inne forum, by nie denerwować admina;) a za sugestie będę naprawdę wdzięczny. Pokój ponad 40 m, pytanie jakie parametry, waty, itp. sprzęt powinien spełniać.
Pozdrawiam
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 500 zł
Pytanie czy warto..., ale racja, to już jest gadka na inny działros11 pisze:I chyba będę wierny technicsowi.

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Witam,
Gramofon dotarł, odpaliłem na igle z którą przyszedł, mocno trzeszczy wszystko co przesłuchuję, oprócz tego ramie jak samo wraca na ustawieniu repeat, nie trafia na początek płyty tylko minimalnie przed, i trze po podkładce. Na kilku płytach ramie wraca samo po zakończeniu a na niektórych nie. Ustawienie ramienia jest pewnie na chybił trafił, Czy Wojtku podpowiedziałbyś jak poustawiać to wszystko? anti-skate itd....
Pozdrawiam
Gramofon dotarł, odpaliłem na igle z którą przyszedł, mocno trzeszczy wszystko co przesłuchuję, oprócz tego ramie jak samo wraca na ustawieniu repeat, nie trafia na początek płyty tylko minimalnie przed, i trze po podkładce. Na kilku płytach ramie wraca samo po zakończeniu a na niektórych nie. Ustawienie ramienia jest pewnie na chybił trafił, Czy Wojtku podpowiedziałbyś jak poustawiać to wszystko? anti-skate itd....
Pozdrawiam
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 500 zł
Ramię nieustawione albo igła zjechana.ros11 pisze:Gramofon dotarł, odpaliłem na igle z którą przyszedł, mocno trzeszczy wszystko co przesłuchuję
Punkty autostopu i autostartu pewnie są do regulacji. Sięgnij do instrukcji obsługi.ros11 pisze:oprócz tego ramie jak samo wraca na ustawieniu repeat, nie trafia na początek płyty tylko minimalnie przed, i trze po podkładce. Na kilku płytach ramie wraca samo po zakończeniu a na niektórych nie.
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=11&t=152ros11 pisze:Czy Wojtku podpowiedziałbyś jak poustawiać to wszystko? anti-skate itd....
Moim zdaniem lepiej będzie jak pierw zamontujesz nową wkładkę, o ile już ją masz.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum