Jedno- czy dwupłytowe wydanie?Darek pisze: Sex Pistols - The Great Rock'n'Roll Swindle (zafoliowana)
Kolekcje Płyt Forumowiczów
- Jaskier
Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów
Nie wiem, nie otwieram, sprzedaje. Ale chyba 2 LP, okladka gatefold.Jaskier pisze:Jedno- czy dwupłytowe wydanie?
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Postanowiłem zabawić się w porównania i w tym celu kupiłem audiofilskie wydania płyt:
Pink Floyd - Dark Side of the Moon - Original Master MFSL (tłoczenie Japan)
Meat Loaf - Bat out of hell , Half-Speed Mastered (tłoczenie Niemcy)
Electric Light Orchestra - Greatest Hits , Half-Speed Mastered (tłoczenie USA)
Mam też "zwykłe" wydania tych płyt,wprawdzie nie jakieś pierwsze wydania ale zwykłe amerykańskie tłoki.
Chce to porównać czy warto przepłacać inwestując w audiofilskie z nazwy wydawnictwa. Przy okazji porównam też powyższe winyle z ich odpowiednikami na CD i SACD. Szczególnie jestem ciekaw jak wypadnie porównanie Pink Floyd z tłoczenia MFSL (Japan) z SACD wydanym też w Japoni przez Toshibe.
Pink Floyd - Dark Side of the Moon - Original Master MFSL (tłoczenie Japan)
Meat Loaf - Bat out of hell , Half-Speed Mastered (tłoczenie Niemcy)
Electric Light Orchestra - Greatest Hits , Half-Speed Mastered (tłoczenie USA)
Mam też "zwykłe" wydania tych płyt,wprawdzie nie jakieś pierwsze wydania ale zwykłe amerykańskie tłoki.
Chce to porównać czy warto przepłacać inwestując w audiofilskie z nazwy wydawnictwa. Przy okazji porównam też powyższe winyle z ich odpowiednikami na CD i SACD. Szczególnie jestem ciekaw jak wypadnie porównanie Pink Floyd z tłoczenia MFSL (Japan) z SACD wydanym też w Japoni przez Toshibe.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Nygen
Cos nowego. dzisiaj zdobylem poraz pierwszy taki album Metallica. Z tego co widze plyty te jest dosyc ciezko zdobyc.
Naklad jedynie 100 szt.
Ta ma nr.95
Jeszcze tylko musze posluchac
Naklad jedynie 100 szt.
Ta ma nr.95
Jeszcze tylko musze posluchac
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Też mam płyty z tej wytwórni. Ciężko zdobyć, bo to wszak limitowane bootlegi są, tak więc niedziwota 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Pajdak
bootleg z Donnington 85! świetny koncert. jak przesłuchasz to powiedz jaka jakość
- nawalonych7krasnali
Ja zdecydowałem się na ponowne tłoczenie na 180g tego podwójnego krążka:

i jako, że to mój pierwszy zakup nówki jestem pod wrażeniem "ciszy" w tle... Rozczarowanie: chamska papierowa koperta w których spoczywają płytki. Koperty z folią są w drodze. Problem z krążkiem to naładowane jak nie wiem - to zamieściłem we wątku odnośnie pomysłu co z tym zrobić.
Dynamika podoba mi się zajebiście - sąsiedzi okoliczni są również skazani na odsłuch
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A to moje ostatnie niemiłe rozczarowanie:

tłoczenie z USA Joe Cockera,a poczta je sprofanowała - jestem w trakcie załatwiania tego.

i jako, że to mój pierwszy zakup nówki jestem pod wrażeniem "ciszy" w tle... Rozczarowanie: chamska papierowa koperta w których spoczywają płytki. Koperty z folią są w drodze. Problem z krążkiem to naładowane jak nie wiem - to zamieściłem we wątku odnośnie pomysłu co z tym zrobić.
Dynamika podoba mi się zajebiście - sąsiedzi okoliczni są również skazani na odsłuch

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A to moje ostatnie niemiłe rozczarowanie:

tłoczenie z USA Joe Cockera,a poczta je sprofanowała - jestem w trakcie załatwiania tego.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2011, 01:00 przez nawalonych7krasnali, łącznie zmieniany 1 raz.
- JacK
Przykrość wielka
Sprzedający nie wsadził płyty w jakiś karton czy poczta koniecznie postanowiła dostarczyć Ci rulonik ?

Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Szkoda plyty. Mam ta plyte "label ISLAND - UK" moge ci podeslac Tylko daj znac na PWnawalonych7krasnali pisze:tłoczenie z USA Joe Cockera,a poczta je sprofanowała
Joe Cocker http://www.myvinylmusic.com/apps/websto ... ow/2122889
Co do jakosci to mamPajdak pisze:bootleg z Donnington 85! świetny koncert. jak przesłuchasz to powiedz jaka jakość

Juz nastepnych nie kupie a juz sie szykowalem na zakupy. Smialo moge powiedziec "akurat tej plyty nie kupujcie", Inne studyjne to nie wiem, ale sprawdzal przez zakup napewno nie bede. Dodatkowo tanie to one nie sa.
- Gospo

To sciana w naszym pokoju a na dole czesc mojej kolekcji winyli. Okladki mozna wymieniac wedle uznania, takze jest integralna czescia wystroju pokoju, w pewnym sensie nasza duma, osobiscie zaprojektowane i wykonane:)

a Tu z kolei moj gramofon i czesc mojej kolekcji CD

Ostatnie nabytki
Iced Earth – Framing Armageddon: Something Wicked Part 1
Steamhammer
SPV 98181 2LP
2 × Vinyl, LP, Album
Germany
2007
,
Iced Earth – The Crucible Of Man: Something Wicked Part 2
Steamhammer
SPV 91591 2LP
2 × Vinyl, LP, Album
Germany
05 Sep 2008
Sony PS 4750 Turntable
Pioneer A300 X AMP
Mordaunt Short MS40 Speakers
Sony CDP M303 Cd Player
http://www.discogs.com/user/gospo
Pioneer A300 X AMP
Sony CDP M303 Cd Player
- Pajdak
Darek, w końcu to bootleg
większość bootlegów Metallicy z tego okresu jest z publiki, bodajże 2 czy 3 sztuki są z radiowych audycji. dopiero po wydaniu czarnego albumu zyskali na tyle sławy, że mieli częściej nagrywane profesjonalnie a od trasy St. Anger każdy koncert mają nagrany z konsolety bezpośrednio więc jakość jest ok

- JacK
Gospo -> ciekawie zaaranżowane wnętrze,ja bym się w takim dobrze czuł, szkoda tylko że druga fota taka z lotu ptaka jakby i nie widać co towarzyszy gramofonowi aby głośno zagrało 

- Gospo
Jack, nic rewelacyjnegoJacK pisze: nie widać co towarzyszy gramofonowi aby głośno zagrało
Para - Mordaunt Short MS40
AMP - Pioneer a 300x
Sony PS 4750 Turntable
Pioneer A300 X AMP
Sony CDP M303 Cd Player
Pioneer A300 X AMP
Sony CDP M303 Cd Player
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Bootlegi między innymi z tego słyną, więc nie rozumiem zdziwieniaDarek pisze:Dzwiek jest jakby ktos nagrywal podczas koncertu.

Gospo:
Trochę smutno, że sobie płyty leżą oparte o ścianę

Fajny gramofon Sony, znam ten model

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum