Nowe doświadczenie z "klasyczną" dziewicą
- nawalonych7krasnali
Re: Nowe doświadczenie z "klasyczną" dziewicą
To miałem chyba pecha i zraziłem się do klasyki i na razie nie zwracam na nią uwagi. Jednak nie widzę żeby klasyka była tłoczona w tłoczniach takich jak amerykańska, angielska. Holandia, rosja, czy jakieś "inne" które jakoś nie przekonują jakością ale to opinia czysto wizualna. Nie wiem, może klasykę tłoczą na innym poziomie...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ponownie, nie wiem na jakiej podstawie takie twierdzenie stawiasznawalonych7krasnali pisze:Jednak nie widzę żeby klasyka była tłoczona w tłoczniach takich jak amerykańska, angielska.

Tak. Zazwyczaj szacowne wytwórnie specjalizujące się w klasyce bardzo się starały o porządną jakość.nawalonych7krasnali pisze:Nie wiem, może klasykę tłoczą na innym poziomie...
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- nawalonych7krasnali
Na allegro do tej pory znalazłem jedną płytkę tłoczoną w usa. Przeglądałem Mozarta, Beethovena i Vivaldiego. Tak to tłocznie są z Holandii, CCCP, zdaje się Bułgaria i Niemcy.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wybacz, ja od paru lat nie patrzę już na winyle na allegro 
Niemieckie płyty z klasyką nie są złe. Powiedziałbym nawet, że to jest często ta sama liga co brytyjskie czy amerykańskie.

Niemieckie płyty z klasyką nie są złe. Powiedziałbym nawet, że to jest często ta sama liga co brytyjskie czy amerykańskie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Jaskier
- loamesoile
- Kontakt:
Tak, Niemcy jeśli chodzi o klasykę zawsze wydawali wiele rewelacyjnych tytułów w dobrej jakości. Choćby właśnie Deutsche Grammophon.
-
- loamesoile
- Kontakt:
- MarcinCRH
Re: Nowe doświadczenie z "klasyczną" dziewicą
nie polecam 'enerdowskiej' ETERNY, mam trochę płyt z rynku wtórnego i niestety pomimo solidnego wyglądu grają słabo. Jak było wyżej napisane przy czym, Niemcy Zachodnie!!!loamesoile pisze:Tak, Niemcy jeśli chodzi o klasykę zawsze wydawali wiele rewelacyjnych tytułów w dobrej jakości. Choćby właśnie Deutsche Grammophon.