Nowości z katalogu Music On Vinyl (MOV) - gdzie kupić?

Wszystko na temat kupowania płyt
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
motown

Post autor: motown »

Chciałem kupić sobie płytę (albo nawet płyty) z katalogu Music On Vinyl, ale okazuje się, że Polska to istna pustynia na winylowej mapie Europy.

Takie coś jak "Store Locator" tamże na stronie MoV, pokazuje jeden tylko sklep w Polsce - Media Markt w Krakowie...

Sprawdziłem znane mi sklepy i allegro, ale niestety nie mają w ofercie nic. Żadnych płyt, które niedawno się ukazały albo mają się ukazać.
Wie ktoś może gdzie dostanę nowości z katalogu Music On Vinyl? Najlepiej, jakby to był sklep z opcją wysyłki, żebym po jedną płytę nie musiał jechać na drugi koniec kraju...

pol-mov.jpg
pol-mov2.jpg
Pay for that motherfucker record

The Motown Sound™
Awatar użytkownika
klin
Gramofon: Thorens 125 MK II

Post autor: klin »

Myślę, że w każdym Media Markt (o losie...!) w Polsce można się do nich zwrócić o sprowadzenie jakiejkolwiek płyty wydanej przez Music on Vinyl.
Awatar użytkownika
krolix

Re: Nowości z katalogu Music On Vinyl (MOV) - gdzie kupić?

Post autor: krolix »

Nie pojmuję tego problemu. ;) Przecież te płyty można dostać w wielu zagranicznych sklepach wysyłkowych, m.in. w Amazon UK, gdzie koszty przesyłki nie są wysokie (a do niedawna w ogóle nie istniały). :)
Awatar użytkownika
motown

krolix pisze:te płyty można dostać w wielu zagranicznych sklepach wysyłkowych
A w Polsce się nie da? Zagraniczne oferty też przeglądam, ale myślałem, że u nas będzie szybciej i taniej...

Jeszcze ten Media Markt mnie ciekawi. Trzeba się będzie przejść i zobaczyć co mają i ew. za ile mogą ściągnąć ;]

The Motown Sound™
Awatar użytkownika
krolix

Ale w czym problem, skoro z Amazona płyta idzie do 5 dni, jest dobrze zapakowana, z reklamacjami nie ma problemu a koszt przesyłki jest niewielki?
W Media Markt płyty z MOV widziałem, ale wybór zawsze jest mocno ograniczony.
Awatar użytkownika
motown

Żaden problem, jakoś sobie poradzę ;]

Ale boli mnie, że nie ma u nas sklepów z płytami i tanich nowych płyt.
W takiej małej Holandii sklepów jest kilkanaście (albo i kilkadziesiąt), a w Polsce jeden. Tam idziesz sobie do sklepu za rogiem i bierzesz płytę do koszyka jak każdy inny produkt, a ja muszę kombinować z jakimiś zagranicznymi sklepami... no ale co zrobić, to jest Polska...

The Motown Sound™
Awatar użytkownika
krolix

No co zrobisz, nic nie zrobisz. :) Z drugiej strony jest coraz lepiej, nowe sklepy jednak się pojawiają, płyt w MM jest więcej, widać ktoś to kupuje więc jest nadzieja, że powstaną kolejne miejsca oferujące winyle. :)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Gdyby był popyt to pewnie i polskie sklepy winylowe (wszak jest ich już trochę) by te płyty ściągały, a tak to czemu mają ryzykować?
Łatwiej zarobić na używkach :)
To samo robią polscy handlarze co siedzą na wyspach. Nowe płyty ściągają głównie na zamówienie klienta, a nie w ciemno.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Post autor: JacK »

motown pisze:Żaden problem, jakoś sobie poradzę ;]

Ale boli mnie, że nie ma u nas sklepów z płytami i tanich nowych płyt.
W takiej małej Holandii sklepów jest kilkanaście (albo i kilkadziesiąt), a w Polsce jeden. Tam idziesz sobie do sklepu za rogiem i bierzesz płytę do koszyka jak każdy inny produkt, a ja muszę kombinować z jakimiś zagranicznymi sklepami... no ale co zrobić, to jest Polska...
Za dwie godziny swojej pracy przeciętny holender zakupi nową płytę i to niezależnie od nośnika, czyli w realiach polskich np. Division Bell powinien kosztować ok. 20 zł !
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Awatar użytkownika
klin
Gramofon: Thorens 125 MK II

Post autor: klin »

A tak swoja drogą są sprzedawcy na allegro, którzy sprzedają sporo tytułów z MoV i to taniej niż są w MediaMarkt. Zapewne jak się z nimi skontaktujesz to też Ci sprowadzą od dystrybutora i taniej będzie :)
Ja ostatnio kupowałem Mr Bungle California (w Media Markt o dziwo nie mieli na stanie ;) ) od sprzedawcy mirando_pl. Szybko i dobrze zapakowane no i zdecydowanie taniej niz w Media...
ODPOWIEDZ